Yang DiSaYAngi

Khamis, 19 April 2012

Dugaan Mengandung


Kengkawan selaloo cakap...Mengandung petama lain caranyer..mengandung kedua lain gayanyer...

aku amikkan semua tu sebagai peringatan buat....
aku suke bila dapat tau aku pregnant kali ni..siap cakap ngan semua pregnant jaa...kikikikiki...
tapi dalam kegembiraan ada jua keduakaan...walaupun tak berapa nak duka kan..sebab kalo yang membaca pon tau yang aku boleh handle semua ni...ya lor ini semua juz luahan hati je....ape2 pon gembiara atau duka kena tempuh N hadapi jua...kikikikiki...

dugaan dalam mengandungkan syawal tak berapa sangat..ok jeee...semuanyer alhamdulillah berjalan dengan lancar...ALLAH tu maha pengasih bagi aku banyak jalan yang baik untuk aku hadapi....

tapi..........

dugaan dalam mengandungkan yang kedua..pada aku banyak jugak dugaannyer..tapi ok je pon...
bukan ape...dalam tempoh mengandung ni la syawal tak sihat bercampak la...aku HB asik LOW..tak penah nak naik...yang betnyer kali ni pregnant tak macam dolu..kali ni aku sangat la rajin makan ubat-ubatn N vitamin yang doc kasi...yang paling penting...SUSU ANMUM tak missed ok..mmmm...
en asbeen poji jaa..kikikiki...en asbeen pulak bercampak..susah bagi aku nak handle dengan syawal baru elok ja campak...pastu dah abah dier bercampak...dier sebok nak dekat2 ngan en asbeen..lagi larang...lagi nak dekat..aku ni pon tak larat nak gerak nak tarik2 syawal..apo kan dayo...mmmm..aku pon kena la jarakkan diri aku dari en asbeen..demi adik syawal ni...rasa sedih ja...mmmmm...tapi tu semua pada aku..aku tau aku leh jaa handle..antara kuat atau tak je...



p/s : terus terang aku ni patah kaki  la laki aku takdok....

8 ulasan:

eB ezrin berkata...

dugaannnnn... sbr yer sue... ader hikmah tuh insyaallah :)

Falsya berkata...

take care kayh mak jemah..

Anum berkata...

sis kuat ya

IntaNBerliaN berkata...

dugaan kan time pknen... pe2 pun jaga diri tau sue..

LYAfrina berkata...

apa2 pon..y penting kna jaga kesihatan n emosi.. mybe syawal faham keadaan ibunya y x larat..jd sbb tu dia mnja2 dgn ayah dia plok.

mimie.. berkata...

huu..dugaan time mengandung tu..sabar jela kan..

Nini D.. berkata...

dugaan Allah buat kita lebih kuat..sabar ye :)

mekchu berkata...

alolololo.. kesiannya.. nampak gmbr kat fb bertepek ubat sbb campak.. su kena jaga2 sbb kalo org pegnen kena campak takut jangkit kat baby kan..

hopefully semua akan kembali ok (termasuk yg sedang menaip nih)