Yang DiSaYAngi

Jumaat, 27 April 2012

HB cantik....My WEIGHT kureng

Semalam aku ke Klinik..macam biasa check up aku la...mmmmm...
(terasa tak macam mood sedey ni...)

semalam aku macam ok...macam biasa...G masuk klinik amik no...tak sempat duduk, no. dah panggil..macam biasa jugak G amik HB n urine...ok je,,,sampai turn amik HB..aku ok jaa...tetibe aku tengok nurse amik darah aku..kuar banyak la pulok...sebelom ni bukan main kedekut darah aku nak kuar...kikikiki....
sekali nurse kata....

"kan cantik....HB sebelom ni 10.9...arini 11.0...

yahoo...walaupun naik sikit....aku suke...sebab nurse tak yah la sebok2 nak tonyoh2 dakwat pen merah dorang kat buku aku..kikikiki...saya suke..saya suke..saya suke...
siap aku cakap ngan nurse yang amik HB aku...

"nurse tak yah jumpe saya la ye 2 minggu ni...kiter jumpe bulan depan ye..."kikikiki....

gelak nurse tu kat aku...aku siap yes..yes..yes kegembiraan kat depan nurse tu..mmg suke la...aku siap senyum simpul ngan en asbeen...

sekali g jumpe nurse..mmmm..amik ko berat aku...

dari 50.8kg ke 52.4kg...

adoi terus dier minta aku dtg 2 minggu lagi....

adoi..spoil la..mmmm....dah tu nk buat camne kan...
baru nak bersuka ria je nak datang bulan depan...

dah tu lama pulok tu kat bilik nurse...mmmm...mana taknyer..sampai 3 org nurse check aku..semata-mata nak cari denyutan jantung anak aku ni..alahai...dier main nyorok2 jaa..tak jumpe...aku dah cuak dah...mmm...
seb baik la jumpe ..lega aku..tapi aku still cakap ngan en asbeen aku egat nak scan kat luar...at least aku puas hati kan...kalo dah sampai 3 nurse cari tak jumpe...lama baru jumpe...tak cuak namanyer....


p/s : TAPI DALAM GEMBIRA...ADA JUA  KEDUKAAN TELAH BERLAKU..MMMM...

2 ulasan:

eima berkata...

ala baby kecik lagi mmg kadang tu payah ckit kadang tu misi tu yg tak berpengalaman ..dah byk kali jd kat aku dah .. kadang ade nurse senior sikit siap tanya misi yg cek tu aku dah brape minggu ...guide suruh letak speaker tu kat area mana .. ala tak yh risau la ....tp pi jugak scan tu ek

IntaNBerliaN berkata...

hihii saya rasa nak gelak cara sue cite ni.. sue ni lawaklah..hihi

ooo berat sue naik terlebih ke?... saya plak yg jd risau ni... tp saya awai2 lg sticker dh wane ijau + dakwat pen dah dakwat merah semata2 pasal berat... adehhh

a'aa la sue.. kalu sy pun cuak.. xjupe cr denyutan jantung sampai 3 org nurse... sy time alisha dulu, setiap kali checkup, selalu risau.. yela, time tu ank first.. tkt pe2...

tp apa2 pun, mg kandungan kita selamat dilahirkan & seterusnya...