Yang DiSaYAngi

Selasa, 24 April 2012

Kamu Mengapa SYAWAL

agak2 korang tau tak kisah SYAWAL BERPERANGAI semalam....
aku pon tak tau sebabnyer nape...

petang semalam aku amik dier..ok...still macam biasa minum susu dalam kete ok...
ajak mandi pon ok...bila tibe maghrib...tengah syok2 aku N en asbeen layan akasia ...si syawal dengan tangan dok menggentel la siku aku..tetibe syawal mata dah terlelap...aku mmg tak kasi la dier tido time maghrib tu..aku terus kejut dier..apo lagi mengamok la dier...aku terus suruh en asbeen bukak upin ipin..baru ok...mmmm

bila time makan mlm tadi..aku N en asbeen makan..ajak syawal sekali..siap taruk nasi kat pinggan dier...boleh pulok dier larik2 pulak...alahai..tak mo makan...tapi roti gardenia kosong sebok la dier usung ke sana ke sini minta di bukak..nak masuk mulut dier..mmmm..sampai la nak ke tido..

aku ni mata dah macam kena gam dah..payah benor la nak bukak mata...geram aku...buat susu untuk syawal...dari jauh dah nampak..di tolak2 di jerit2 tak mo susu..walhal aku tau dier lapar..dier mesti munim susu B4 tido..mmmm...aku risau kang tengah mlm sebok mencari...tapi tak mo jugak..membazir je..mmmm...

mlm tadi tido pon nak tido kat tempat abah dier..mmg aku tak kasi la...tapi dier nak gak..apo kan dayo...kat situ la dier lena ...terima je la...aku pon join sekali...mana taknyer...siku aku tak mo lepas....


bila pagi dah jadi kebiasaan syawal B4 mandi...lepas bangun tido mesti kasi susu..kalo tak mengamok...tapi tadi tak mo...dah dua hari gitu..adoi...aku sendiri pon tak paham...
en asbeen kata takut ulser..kalo ulser mesti dier tak mo makan pape...ni elok je makan roti...adoi...

last2 aku G anta syawal kat taska..aku panggil cikgu kesayangan dier N tanya camno syawal kat taska dari segi minum susu, makan...cikgu kata ok..makan banyak..tapi bersuap la...kalo tak main je lebey..minum susu yang best cikgu kata..dier la yang paling baik sekali..abis minum...

cikgu tanya aku nape...aku jawab la sebabnyer...cikgu pon tak leh jawab soalan aku N dier pon gelak jaa...

mmmmm....aku dok nasihatkan syawal kena selaloo minum susu...susu penting..jgn jadi macam ibu...tak suke minum susu...terpaksa je minum....


p/s : tak paham aku

6 ulasan:

Anum berkata...

nape ek
perubahan ke?

Falsya berkata...

sian sue..syawal nak tarik perhatian la tuh kut sbb tau dh nak ade adik dh..sabar kayh sue..

IntaNBerliaN berkata...

ooo dkt taska syawal ok je ek.. tu mesti kes nk tarik perhatian tu..

eima berkata...

org nk dpt adek gitu la .... biasa la tu protes tu

Cute Mum berkata...

kompom sue.. syawal saja tarik perhatian..
dania macamtuelah kat rumah..
kejap nak tue.. kejap nak nie..
bila tak layan sibuk merajuklah..
semalam sampai kata " erm.. tak nak kawan!" dengan peluk tubuh lagi.. adoi.. dugaan tau..
tue belum masuk nak suh tido.. sakit kepala..

fieda berkata...

ye la sue..mmg confirm tu perubahan nk tarik perhatian dari mak dia...