Yang DiSaYAngi

Isnin, 23 April 2012

No in Mood

I'M NO IN MOOD

arini lagi 5 minit baru aku sampai opis..ni semua gara2 lambat akibat si tecik tu...

mmmmm...budak tecik tu sejak abah dier dier tak sihat..tak boleh sentuh2 dier..tak boleh peluk2 dier....lari2 dari dier sebab dier sebok nak pelok abah  dier...dier mmg buat perangai 2, 3 hari ni,...mmg menguji kesabaran seorang ibu....tapi yang bestnyer B4 pregnant aku ni, ...agak tak sabar ngan syawal yafiq ni...mmg kena je la ngan aku...adoi....tapi tengah pergant ni...aku mmg cukup2 bersabar N berlembut ngan syawal...tapi semalam mmg pada aku mmg betoi2 tahap menguji kesabaran yang tinggi ni..adoi...

malam2 sebelom...(waktu en asbeen sakit...si tecik tu ok...boleh diterima akal)
tapi malam tadi mmg betoi2 la...aku tengah merehatkan diri sebelom nak iron baju untuk aku..aku layan upin ipin ngan syawal..tetibe bila aku mula panaskan nasi nak dinner..dier mula merengek...dier nak susu..aku kasi susu...tapi melalak2..adoi...nak menyusu tak mo pegang..nak aku pegang....aku terjatuh tangan aku...dier melalak lagi....lepas tu bising kena gigit nyamuk...nak aku dukung....abah dier dah buat muka macam zombie..korang banyangkan lah dengan muka macam tepong gomak...lagi dier melalak...tengok muka abah dier garang semacam je...terpaksa la berdukung...kesana kesini...

aku makan dolu...pastu aku suapkan dier..selalu boleh ja makan sendiri...semalam lak tak mo..mmm...dah makan..masuk bilik ngan aku...tengok upin ipin balik...ok la...sampai pukul 11pm still takmo tido...abah dier la melayan dier...pukul 12 am baru tido...

tetibe pukul 3am dier melalak pulak....nak susu...kasi susu takmo minum..nak pegang sambil mata tertutup...aku pujuk dier minum dier tak mo...menjerit.,..sampai aku susukan baru diam...tu pon tak abis...tak lena aku di buatnyer...kejap turun katil..kejap naik katil..mm..tak paham aku...

last2 pukul 6.45am aku bangun mandi...aku buat susu...lepas aku abis mandi...aku kejutkan syawal minum susu B4 mandi...lepas tu nangis lagi..adoi....aku solat dolu...still melalak...en asbeen bangun muka dah serabai ngan perangai syawal...last2 aku abis solat aku mandikan dier..pon payah nak masuk bilik air..dah mandi....nak kuar bilik air pulok tak mo..mmmm...
mmm....nak pakai baju pon bising..mmm...

last2 sampai waktu nak G school...tak mo pakai kasut..tak mo jalan kuar umah..nak dukung..asik melalak jaa....sampai school...tak mo letak k asut sendiri..mau dukung2...dah sampai depan pintu nampak cikgu terus senyum masuk school tak mo salam ngan aku..adoi...

yang bestnyer....dari malam tadi...langsung aku tak bising atau melenting kat dier..lembut ja sore aku kuar n nasihat kat dier..Nmmg cukup2 bersabar...aku pon tak tau mana datang kesabaran aku tu...mmm...


sekarang kat opis..no in mood..kepala pening tak cukup tido....mata berat...mmmm...



6 ulasan:

Anum berkata...

monday blues.....

Cute Mum berkata...

huhu..
sabarlah sue..
dania pon sekarang suka buat perangai nak tarik perhatian..
kami pulak sibuk..
bila tak layan, mulalah merajuk, melalak.. erm..

IntaNBerliaN berkata...

ololooo syawal ni... menguji kesabaran ibu yer... tp tahniah sbb berjaya mengawal diri..hihi

Falsya berkata...

syawal tamau notty2..sian ibu..

sabar kayh sue..

eima berkata...

syawal nk bermanja kot die tau yg ibu nk ade adek dah tu .....

LYAfrina berkata...

aduyai..dugaan ni sue.. to mujurlah dikurniakan kesabaran y tinggikan kali ni..mybe syawal x sedap badan..kembung perut k... tu y dia melalak.. apa2 pon byk sbr yer