Yang DiSaYAngi

Khamis, 10 Mei 2012

Hemoglobin@HB VS Weight

Hamik ko...adoi....dalam tengah tido pon aku dok memikirkan kejadian semalam...mmmm...
apa yang berlaku....

semalam kan aku ada habaq kat hampa semua yang AKU n SYAWAL G CHECK UP LAGI
so aku ok la...sampai kat kaunter pon, nurse kata tak yah test HB...ok la..selamat aku...
so G amik urine..ok la...si tecik tu buat hal la pulok...nak berdukung..takmo ngan abah dier..nak ikut masuk toilet sekali..mana boleh..tetibe dier boleh lak kencing kat suar abah dier..seb baik la abah deier cepat G amik baju dier kat kete...rupanyer cikgu kat taska pakaikan pampres dier senget...padan la pon..mmmm....

selesai je...masuk kat bilik 28...check syawal dolu..last check up syawal...berat naik 10KG...
selepas 3 bulan...korang rasa naik tak berat syawal...??????????

mesti la tak naik...kakkakakkak...still 10KG gak...tapi disebabkan syawal aktif N sihat...nurse kasi appoiment 6 bulan lagi...fuhhh selamat...

lepas tu aku..mmmm...yang best...dalam masa 2 minggu berat aku naik 1KG..mmm...
dari 52.4KG - 53.4KG....
sebelom ni...50.8KG - 52.4KG..

hamik ko...guano ni....
adoi...runsing dah kepala ni....mmm...nurse N doc pon dah kasi hint2 kat aku...ni...
2 minggu lagi ...kalo still naik...AIR GULA jawapannyer....adoi..tok seh la weiii....
guano..guano....
bantuan...bantuan....
guano la wei aku nak buat ni...doc pon kata yang aku kena kawal pemakanan aku ni..mmmm...
guano nak kawal ni..kalo aku kat opis pon PIRANNA...mmmm...

aku cakap ngan doc...
"CAMNE NAK KAWAL DOC SAYA KAT OPIS PON PIRANNA KENGKAWAN SAYA PANGGIL"

doc gelak la pulok...leh tanya pulok..nape piranna
aku cakap la...

"ALA....DAH SAYA NI MULUT BESAR...TU YANG KENGKAWAN SAYA PANGGIL PIRANNA"

dier gelakkan aku pulok..kakkaka....dier kata...
"PANDAI AWAK BERGURAU NI...kakkakka

alahai...
mau kawal2 ni...sebelom ni masalah HB....now masalah WEIGHT la pulok...


aku rasa sebab aku BERPENYET LA SEMALAM

3 ulasan:

Falsya berkata...

hahahaha..piranha???..nape piranha sue?..mak jemah nie laaaa..tp mmg ssh pun nak kawal pemakanan kan..pantang mmg pantang tp pantang tgk..sama je kite..hahaa..

IntaNBerliaN berkata...

alahaii sue.. sy bc pun dah jd risau2 kot2 pasni sy pun jd gitu.. br ni g checkup, xkne check hb.. tp berat naik sekilo.. kira oklah kan.. tp yg sy risau.. alisha ni haaa... berat dah nak gariusan kuning/... ehh, ke dh msk garisan kuning... adoiii...

Cute Mum berkata...

sue.. berat sepatutnya naik berapa?
uyun pon tak paham lah..
setiap bulan uyun naik 2kg..