Yang DiSaYAngi

Khamis, 17 Mei 2012

Shopping Sampai tengah malam

Last week en asbeen dah kobar2 kat aku yang Aeon Puchong (IOI MALL) ada hari Aeon member card...
(dolu J card...udah....di tukar Jusco tu ke Aeon ..mmg panggil Aeon card la..)


lepas abis keje..amik syawal...balik mandi +solat dolu baru kuar..alih2 jammed jaa kat LDP highway..mmmm...masak la...nak masuk magrib jaa..seb baik la syawal tido time jammed tu..kalo tak payah gak la...tara nak sampai sana kan...

sampai jaa...aku dah hint2 ngan en asbeen mau mencekik dolu...syawal ni bukan boleh kire...kalo terjaga je...mula la mengamok nak makan..mmmmm...

tetibe kena tahan pulok ngan staff aeon ni..mmm...nak promote la card credit bagai...adoi...
mmm..seb baik la en asbeen tak terpengaruh ngan benda alah gini..
aku mmg dah mention ngan en asbeen ni..takmo ada kena mengena ngan Card Credit ni...masak kepala otak nnt...seb baik la en asbeen ni jenis paham N dengar kata...kena la pulok ramai org sangat2...ko bayangkanlah...mmg tak amik gambo la...dengan syawal takmo ngan abah dier..nak ngan aku...nak berdukung bagai..terpaksala...dengan perut memboyot ke depan mendukung si syawal yang sudah tinggi + berat tu..mmmm....

settle makan...

1st time aku tengok en asbeen memborong tanpa tengok tag harga...humagggaiii..terbaik la kamu..kakkakak....mmg banyak giler la...

dengan pampers syawal je 4 pek...kat umah pon baru beli 2 kot..mmm...
alih tu..barang2 n baju syawal...untuk si adik dier sikit...
yang best untuk si apak dier la yang terbaik...amik..ape nak amik...semua dier amik..mmm...dier tolak troli...aku dukung syawal...sebab syawal takmo+tak suke duduk dalam troli dari dolu lagi..mmmm....
last2 baru tanya aku...

"sayang..awak takmo amik ape2 ka...?????????"

mak aiii...baru egat bini..kakkakak....tak leh blah...giler terbaik la shopping en asbeen sampai tolak troli..mmm..untung la....

si syawal sebok la nak berjalan2 n berlarik2..mana la si ibu dier ni nak benarkan...mula dier buat perangai kan...mengada2 dier datang...last2 aku cakap ngan dier...

"pelok ibu...nnt hilang..kalo hilang nnt dah tak leh jumpe..ke mmg dah tak nak jumpe ibu ngan abah dah....mmg syawal nak hilang dari ibu erk..???? dah tak nak jumpe ibu dah kaa...kalo nak jumpe ibu n abah lagi...duduk diam2..pelok ibu...ibu sanggup dukung syawal sampai kebas tangan tau....adik pon sayang syawal ...adik baik je kat dalam....egat tu...."

terus dier lepak je kat bahu aku...sambil aku dukung N dier pelok aku....en asbeen..mata rambang shopping sana sini..


p/s : dah lama tak shopping giler2 gitu...

8 ulasan:

mimie.. berkata...

wahh best giler dapat shopping sakan kak...
1st time dengar c somi yg bershopping sakan sampai beli tak tengok harga ehehehe..terrbaikk!! ^_^

mekchu berkata...

larat ehh dokong syawal? erkkkkk tiba2 baru perasan dah lama tak dokong mi-cah..

tak sukeeee la pnggil aeon.. tak comel :)

fieda berkata...

mmg syok oorr shopping sakan kan..nak2 plk cik asben join sekali..

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah banyak nya nyoping, dah lama tak pi jcard ni dah sampai tukau nama rupanya...shoping itu satu kemestian sambil lepaskan tension & stress gitu...

Falsya berkata...

bestkan dpt shopping ngan family..hehe..baik punye syawal kene saiko ngan ibu..hahaha..

IntaNBerliaN berkata...

wah.. ni best punya shopping ni sue..hihii

IntaNBerliaN berkata...

wah.. ni best punya shopping ni sue..hihii

mama tisya berkata...

lama tk shoping time jcard