Yang DiSaYAngi

Rabu, 9 Mei 2012

Tiramisu oh Tiramisu

aku ni selalooo gak cari2 resepi kat blog blog mama tisya
lagi2 kena pulok resepi dier yang simple dimple gitu...

aku amik resepi tiramisu ni pon kat blog dier gak...
dah banyak kali dah aku buat...
selaloo aku buat kat dalam bekas macam ini...


macam ni...
tapi percubaan pertama aku...nak try buat tiramisu tanpa guna bekas...juz plate cake tu jee,,,,
kire guna loyang la ni..

aku risau gak takot tak jadi ke...cair ke....yola sebelom ada penghadang kan....ok la...ni tak da..tu yang cuak gak...bawak kuar dari peti ais pagi tu...mmg cantik la...risau jugak la kalo sampai opis tak cantik gitu...tapi ni la hasilnyer....

aku renbat bekas mak aku....kakakka....kotak untuk kek tak da..udah abis..kikikiki...
ni la hasilnyer..aku buat sempena bufday kawan aku sowang ni...
udah tua kawan aku ni..kakkakak...sanggup tu cuti time bufday dier sebab takot kena je time bufday dier kan...sanggup kan....

alhamdulillah bila potong pon tak terabur....cantik jaa....suke3 jaa aku n kawan aku lompat2..aku lompat sebab menjadi kek aku...dier lompat...sebab surprise aku kasi kek..kakkakakak...



p/s : lama dah tak buat oreo chesse cake...

4 ulasan:

eima berkata...

gile terer ... heheh anak pompuan ni klu rajin sgt memasak ... cam aku dulu ....

ckp ngn kawan ko die buat love terbalik daaaaaa

fieda berkata...

tak sangka brutal2 sue pun pandai sgguh wat kek comey lote gini..

IntaNBerliaN berkata...

pandainya sue ni buat.. sy tingin gak nak buat.. tp rs cam xberbaloi.. sbbnya, kalu buat, sy mkn sorg2.. hubby sy xsk sgt.. tekak dia tau mkn nasi je..hihii.. alisha lak, kalu sekadar semulut dua blhla...kikikiii

mama tisya berkata...

caya la sue wat tkyh guna bekas tu...tk sia2 share resepi...nanti try la ltk strawberry lak...