Yang DiSaYAngi

Selasa, 19 Jun 2012

Akhirnyer Sumpahannyer terlerai jua

Humanggaiaiiiii tajuk entry takmo kalah...nak up...gayo macam citer hantu...nak tengok citer hantu sebelah mata terbuka oenuh pon penakut...jangan tak tau mak jemah ni muka saja kental weeiii...tapi bapak punyer penakut ngan citer hantu ni...sampai kalo mak jemah tau ada yang tengok citer hantu atau ada buat citer hantu atau iklan citer hantu...ayat yang kuar kat mulut mak jemah...

"ORANG GILER JE YANG TENGOK CITER CAM GINI"...kakakkakakka

weeeiii...weeeiii..weeeiii...melalut kot...

****************************************************

ni bukan ape...sumpahan kat NANA je kot..sumpahan la sesangat..bukan pe...GF dier semua pakat jumpe blogger kat Putrajaya...konpom muka dier tak da menyelit dalam gambo...kakkaka...yalo BZ ngan kehidupannyer...so seb baik dapat GF yang memang memahami...jelas mak jemah tau....nak join boleh..kkakakak...

ahad aritu aku deal ngan PASYA SENDAT ni nak amik 
RVC dengan taglinenyer...(SEDAPNAKMATI)..
kakkakakakka... kat JJ AU2...seb baik selamat sampai dengan jayanyer tanpa sesat sana sini..walaupun aku ni familiar la jugak ngan keramat ni..stilll kena google N papago..or mamago...kakakak..kalo tak...kang ada yang pegi balik mulut muncung ke depan nampak bibir je dolu dari tuan..akibat kena maki...kakkakakakak....

elok pulok sampai awal...so jenjalan dolu..almaklum la...last aku jejak kaki kat situ waktu preggykan syawal 3bulan...aku egat bulan 9/2009...haammmiikkkk ko lama gile...kakkakak....aku egat si PASYA SENDAT together2 ngan mok mok kesayangan dier tu....rupanyer dier sudah deal sama DIAH...mmm...baru nak ngorat2 pancing itu mok mok tau..mana tau tergoda ngan mak jemah...kakkakakaka....

rupanyer si DIAH datang sama si NANA n mia...nana kediang tarak..balik KG katanyer...so tak cukup jua coroum deme2 ni...tak po la..janji aku jumpe dorang2 ni...NANA sebelom ni penah aku jumpe waktu beli kuih semprit dier...tapi kejap je la..tak sempat nak berburak panjang....aritu elok duduk bersila bagai atas kerusi...mmmm....gebang beso la..sembang kencang bukan main la...kakkakaka....sempat je tau amik gambo tau...maaf...pada yang kenai siapa mak jemah...mak jemah mmg suke menyelit dalam kamera..tak kire kamera aku atau sape2 je..kakakkaka...sape suruh tunjuk kamera depan aku..kakkaka...

haaaa...muka still baik punyeeerrrr...

ko tunggu la...

PASYA SENDAT acik rembat satu gambo yee...kikikikiki...
(ni akibat dari HP sudah jadi hak milik syawal yafiq ketika itu)

haaaaaa....haammiikkk ko...semua tak semenggah ko...mia pon terbabit ko..tak payah di suruh
en asbeen time ni amik gambo kami..baguih en asbeen..siap kata...one more....pandai demo ni..belajar dari sape...mak jemha jugak..akkakkakaka....
aahhhhaaakkkk...acik minta satu lagi...kikikikiki...ko tengok mia..muka gila2 dier..kalo aku tau dier buat camtu...aku dah buat sekali dah ngan dier...aku cakap ngan mia..
"mia,....len kali nak buat muka selengge kasi tau aunty soya tau..."
ko tau ape respon mia??????
weeiii dier gelakkan aku...aku bahasakan diri aku aunty soya kat dier..kakkaka....aku pon gelak...aku tanya dier....

aku : asal mia gelak....??????????
mia : aunty soya...macam air soya...

kakakkakakak...mmg selengge sama macam mama dier...kakkakkaka...boleh pulok dier PK camtu...nak wat guano mia...anak2 sedara aunty soya semua pelat R...ikut mak deme...so terlekat la jua aunty soya tu...

elok pulok NANA duduk sebelah en asbeen...bercerita la deme2 ni pasai kluang...yalo...kluang tu kan dah jadi hometown ke dua NANA dah...kikikikiiki...
seb baik la laki aku baik aritu..senyum N burak bukan main tau...syawal pon behave je...tapi lepas tu...dier dah abis mengajuk upin ipin...dier G main larik2...sama aku jua larik2...mmm...takut deme2 ni tengok aku...

tapi RVC dengan taglinenyer...(SEDAPNAKMATI).. 

mmg sedap weeiii...akak aku dapat RVC malam tu muka gumbira rasa hati..mana taknyer org tengah tunggu hari...tak boleh makan sedap2...tu yang dier pulun tu...

harap2 boleh la jumpe deme2 lagi kan..yang bestnyer syawal yafiq nampak sangat kegatalan kamu kan...macam abah...?????abah kaa..ke ibu...kakkakakka...bila nak balik salam2 sama DIAH, NANA n PASYA SENDAT retis ni..mak aiiii gatai nyer dier la...bukan main lagi..muka nak manis jaa...
sampai aku kata...ko syawal bukan main kan...kalo pompuan cun lagi dari ibu ko..gatai tak hengat..kakkakak...

balik tu on da way burak2...ngan en asbeen

aku : bestkan dorang2 ni...
en asbeen : eye...semua best happening jaa...
aku : cantikkan deme2 ni...jeles mak tau..kakkakak
en asbeen : mmm..cantik je...pak jemah pon jeles..kakkakakakak...
aku : ala...kalo abang cakap deme2 ni cantik pon..abang egat abang leh dapat dorang ka...abang egat dorang nak kat abang...abang kena ingat..tak da sapa yang nak kat abang...saya je nak kat abang...
en asbeen : awak pon sama...tak da sapa nak kat awak..saya je yang nak kat awak ni...bibir mcm angelina jolie ni...akkakakakak...mcm selipar....
aku : hahhahahhhhhhhhaaaakkkkktttuuuiittttt ...pppuuuiiiii...kakkakakakak

7 ulasan:

eima berkata...

syok ko jumpa geng2 ni ...
len kali ajak aku ...

Nana berkata...

hahaha seb baik la akob nak layan je kita ni borak pasla kampung dia hahaha

♥cikmOt♥ berkata...

hehehe...sesumpah lak si nanan tu....lalala

IntaNBerliaN berkata...

hahhahahh.. blh plak mia kata cam air soya... hahahha

Nad @ MamaZN berkata...

mak jemah,
kang nak ngedate ngan mak jemah plak la..
kalu tak sempat sbb dah bersalin, mak gi tgk lawat baby kt umah ek ;)

Falsya berkata...

hahahahaha...xleh tahan dialog mak jemah ngan akob..hahaha..

mama tisya berkata...

hah dkt sgt tmpt korang ngedate ni nga umh akak