Yang DiSaYAngi

Rabu, 20 Jun 2012

Bermula episod TAK SELESA

Agaka2 ada yang perasan ka...arini aku lambat sikit bersiaran untuk entry kali kedua...?????????
soalan...ada kaa..????????kakakkakak..mmg tak la....

ni akibat dari makan time break1st tadi....B4 order, aku G tgk 1 kedai tilam ni jap...aku juz cakap ngan kawan aku ni...
"jemah....ko oredrkan aku nasi lemak 1 N sirap 1..ok"

alih2 bila dah settle aku kat kedai tilam tu...si selnegge kawan aku ni..G order roti canai N nasi lemak tok aku..selengge...dier dah makan 2 kpg roti canai...dier menjebakkan aku...so nak tak nak kenala... ni la menu aku B4 pregnant ni..tp dah pregnant ni kena la jaga...kang...masak pulok aku nak kena minum air gula ni...mmm...

******************************************************************
berbalik pagai tajuk kat atas...mmmmm....
bermula la episod aku tak lena N tak selesa tido....
malam tadi syawal tido awal dari biasa..sebab dier pon tak berapa nak sihat jugak malam tdi...panas badan dier...akibat dari melalak tak berenti petang semalam depan akak aku..konon nak tunjuk dier punyer mengda la tu...mmmm...nangis bukan pe...nak minta dukung..tp bukan ngan en asbeen..ngan aku...mmg tak la...tak larat kot...mmmm...

malam tu bermula la episod aku tido tak lena N tak selesa ngan diri aku..mmmm..entah la...
for da' 1st time la...time pregnantkan syawal, alhamdulillah tak da masalah dari segi tak lena tido ke ape...juz selaloo lenguh kaki saja...macam biasa en asbeen la tukang urut kaki aku time tu...

tapi ramai kalangan kengkawan aku kata mmg lain bila dah mula pregnantkan anak sulung N anak kedua...semua otot2 kiter dah mula bekerja, kena pulok urat pon dah mula kendur...mmmm..gitu la kot gamaknyer...so ape yang penah N tak penah kena time pregnant yang sulung..mungkin akan berlaku pada proses kehamilan anak kedua pulok..mmmm...

malam tadi aku tetibe pulok lepas tidokan syawal...aku tak leh tido lena...sepatutnyer aku masuk bilik pukul 10PM..patutnyer aku dah tido..last2...pukul 1..AM jugak aku tido...mengiring tak selesa, terlentang tak selesa, ke kiri, ke kanan tak selesa...aku pon dah mula berpeloh N panas2 sudah badan ni..adoi...aku pulok heran tengok en asbeen N syawal tido lena...alamak...adoi..aku banyak kali kejutkan en asbeen...memula minta dier urutkan belakang N pinggang aku..pastu taruk lotion kat perut aku pulok...dah mula rasa ketat la pulok peyot ni..kenyang kot....alih pulok adik si syawal..aktif dari biasa pulok malam tadi...sampai buatkan aku geli N lagi la tak selesa......tapi apokan dayo...tu semua dugaan buat aku...kengkadang aku panggil tu nikmat selama mengandung..bukan semua org boleh lalui camtu kan...mmmmm....

asik la aku ni kejutkan en asbeen,, jeles dier tido...at last aku tido atas bantal pelok aku sambil menonggeng bagai..dah macam bersujud ko..mmm...korang bayangkan lah..mmmm...sampai camtu sekali...last2 en asbeen kejut suruh tido baik2 sebab dier tersedar syawal pon tido mcm aku...adoi...last2 tido duduk jugak la aku...abis dah semua gayo tak selesa...mmmm...

p/s : tapi tu la nikmatnyer kan...

8 ulasan:

Falsya berkata...

selesanye lahai bantal tuh..adik syawal saje nak sakat ibu tuh..hehe..

Myra Jay berkata...

Kalau tido tak lena badan akan jadi letih kan..

Best tengok bantal peluk macam tu, nampak selesa je ;)

eima berkata...

lain kali ajak cik abg layan ehem ehem ... itu buat tido paling mujarab ....kikikiiki

IntaNBerliaN berkata...

bntal camgitu brp rm sue??

kalu bntal gini, mmg selesa betoi tido :-)

Papa Mifz berkata...

wah dapat bantal mcm tuh best jugak yer...:)

Tanpa Nama berkata...

kesian nyer.. tp i ada pakai bantal macam tu.. mmg selesa... i beli online je kat www.pregnancypillow.com.my

♥cikmOt♥ berkata...

HURMM....tak pernah pun ada bantal cam gini...tido pun kai tilam jek...mana ada katil...huhuhu

Rose Khadijah berkata...

elok la beli kalo itu yan g terbaik..baik utk baby baik utk mummy..

wahhh pasni lene la tido yer..