Yang DiSaYAngi

Isnin, 11 Jun 2012

Breastfeeding???


Tadi aku ada publish pasai PREPARETION UNTUK BERSALIN ramai la kengkawan aku yang prihatin ngan aku...sayang demo2 ni kat aku..kkakakak....bila aku dalam keadaan was2 MAMPUKAH AKU itu jadi isu keprihatinan dorang ni....antara yang comment..

INA@INTANBERLIAN

SHIMA SALLEH

AZNI n EIMA

baguih demo2 ni...amik berat kat aku ni...
aku ni bukan BF separuh jalan...alhamdulillah syawal yafiq aku mampu menyusukan dier sehingga 
1tahun 7bulan...lagi 5 bulan nak masuk 2 tahun aku berentikan...bukan sebab ape2 pon...syawal yafiq sudah mula nak main2 N tak serius nak menyusu..penatkan aku ja....alhamdulillah jugak...family aku yang bersalin pon BF anak2 dorang sampai 2 tahun ke atas..contoh akak aku tu ADAMNIGINA dier sampai nak bersalin tunggu hari je ni pon still BF si ADAM tu....tak paham aku..kakkak...mak aku dah bising kat dier pon, dier still wat...nak buat guano...samo jugak akak aku kat penang tu...anak no.3 tu dier BF sampai 3 tahun tak salah aku...sekarang pon pregnant bergabung tenaga sama aku N ADAMNIGINA...kikikiki

tapi dari segi MAMPUKAH AKU tu...
aku lebey menumpukan kepada ini...
haaaa.....kepada AKAK INI mak jemah pinjam sat no gambaq ni....kikiki...
aku mmg follow akak ni..tapi bls comment belom lagi..AKAK INI mmg rajin tahap gaban wooo buat gini...
baguih AKAK INI ...waa salute la sama AKAK INI ....
itu yang aku maksud kan...MAMPUKAH AKU...aku ni kalo ghajin...semua terbuntang mato tengok aku...tapi kalo pemalas..mak aiiii..unta padang pasir pon tak pemalas macam aku...

tapi utnuk mengekalkan kerajinan macam AKAK INI yang buat aku tertanya-tanya gitu..tapi niat aku mmg dari awai lagi beli breastpump tu lagi..kalo tak rugi la beli breastpump electric tu tapi guna alahai...
lagipun kalo aku nak guna alasan tak cukup ruang untuk isi semua ni kat dalam peti ais...tak boleh la...mak aku pon dah ada peti ais freezer tu lagi...mmg buat masa ni kosong la jugak...so aku boleh la menumpangkan diri ni kan....kakkakakak....untung la malas nak beli yang  lain...kakkakkakkaka..

aku mohon doa agar ALLAH bukakkan kelapangan hati aku ni untuk jadi rajin giler macam

p/s : windu je waktu BF syawal dolu...

9 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

ooo buat stok susu.. entry tadi tu kira tergantung la ek.. hihii

insyaAllah blh... samada nak n xnk je.. jgn nak tido2 terlebih2 sgt nanti.. ingat susu baby... mesti akn rajin pam.. hehhehe

Falsya berkata...

manyaknye..rezeki akak tuh kan..n rezeki anak jugak..;D

Nana berkata...

insyallah mampu
kena yakin & positif
kita dlu bf damia smpai umor 2 thn 2 bln
ada wat stok juga
tp xsebanyak akak tu hehe

ieyda berkata...

salam...nk tnya sikit...su ni sek men.teknik ERT setapak kan thn 2002-2003?

aanie berkata...

insya-Allah boleh sue....kuatkan semangat.....

eima berkata...

aku mampu bf alisha sampai skrg tp bkn sepenuhnya ......maksud aku td adalah cam gambo tu ... wat stok .....huhuhu sedey

fieda berkata...

mmg tabik spring la kat org yg berjaya simpan stok sebanyak tu..kak fieda tak termampu..huhu..stok sikit benor..

Hanie(SHMA) berkata...

tahniah sebab masih nak BF lagi... wafa qistina tu dah 2 tahun 7 bulan.. masih nak hisap lagi..aduh...susah btul nak behenti kan..lagi2 time nak tido dan dok lepak tengok tv..baru boleh nak tido...

♥cikmOt♥ berkata...

eh tetiba mak baru perasan...ada gambar susu mak kat sini...

mekash la sue weii...glamer mak jemah...hahaha