Yang DiSaYAngi

Rabu, 27 Jun 2012

Double "T" in a cup - TUNJUK AJARKU SIFU

Arini tangan + otak laju nak update citer baru,...tp mata aku pulok layu di tasik madu...adoiii.....ngantok ni...mmmm....tak leh blah la pepagi ngantok...mmmm...bukan pe...semalam agak bekerja keras menyiapkan something untuk en asbeen....

citernyer...opis dier sebok la nak buat jualan under PUSPANITA ni...kengkawan dier sebok la dok suruh
en asbeen join...mmmm...sebok la dok suruh aku buat OREO CHEESE CAKE...adoi..aku ni mula tahpa gaban malas bila dah peyot cumilll ni membeso kan...tp ngah selim melim tu ok la...mmmm...

tapi en asbeen minta aku tanya ngan mak aku..
(gayo macam tak berani tanya mak mertua dier pulok).... mak aku nak buat ape2 tak untuk jualan tu...????mak aku lagi la suke kan...so semalam hari pertama mak aku buat muffin choc, dadih strawberry N cheese cake...alhamdulillah untung RM80...tinggal 3 bijik muffin je...en asbeen baik sedekah kat budak sebelah dier .

so pagi ni en asbeen akan menjual muffin blueberry, dadih strawberry N chesse cake mak aku....
sesalmbil tu ada jugak...


TRIFLE STRAWBERRY...tapi bukan la camni cantiknyer...tp kire ok la dari pandangan mata tu....

TIRAMISU...pon tak la cantik gini..tp still ada layer N aku pon bangga la dengan diri aku...dalam hati..."cantik jugak aku buat ni...kakakkakakakka"

mmg memenantkan buat by cup ni....mmmmmmm....
semalam aku beli barang lepas abis keje...zaasss ke alamanda...dah kata depan mato alamanda...lepas amik syawal N aku...terus la...bile barang...sampai umah pukul 6.30PM....nasib baik la aku ni tergerak hati nak buat awal hari tu....korang bayangkanlah...aku buat dari 6.30PM - 10.30PM..haammmikkk ko..selaloo aku buat 2 benda tu untuk 1 adunan...juz 9.00PM - 10.00PM....ni mmg lama...adoi..nasib baik jugak syawal baik je malam tadi...tak buat perangai....

dah kena pulok sedang elok si en asbeen..aku masuk bilik..diam je...rupanyer syawal dok ralit layan upin ipin...en asbeen tido...mmmm...rupanyer demam sampai 40c ko...mmmmm....adoi...aku gelakkan dier..
"adoi abang...baru jaga gerai 1 hari sudah demam...mmmmm..."

en asbeen sekadar boleh senyum saja...apokan dayo...en asbeen ni tak boleh terlalu penat..ni la gayonyer...mmmm....mmg dari dulu gitu...sebab tu kalo drive jauh je aku runsing..takot dier penat.....


sebab tu la pagi ni aku agak lemau sebab ngantok+sakit belakang N pinggang+perut start mengeras je...mmm...ni akibat dari keje terlalu kuat kot malam tadi...tunduk bangun..tunduk bangun...adoi....


tapi ape pon resepi yang aku buat ni..semua aku amik dari MY SIFU...KAK AMY
baguih deme ni tau...mmg selema aku try buat guna resepi dier..alhamdulillah ramai nak tempah ngan aku...N kengkawan opis en asbeen pon suke ngan aku. punyer hasil...aminnn...nnt ada resepi baru wahai kakak...sila la ajar protege kamu ni ye....


p/s : ni sekadar gambo hiasan...nnt aku dapat gambo dari en asbeen...aku UP kan untuk tatapan korang..ok...(mak jemah lupa nak amik gambo)

8 ulasan:

Anum berkata...

rajinya dia
kalau anum beli je la

aanie berkata...

ok la tu..tambah duit poket.....
nti letak la gambar yg sue buat tu....

IntaNBerliaN berkata...

bagusnya sue ni.. pandai masak + rajin lak tu... mask yg sedap2 lak tu.. :-)

eima berkata...

wahh terer ek ko ...
aku jgn la harap nk buat ..keke tak reti & malas

ShimaSalleh berkata...

Menyelerakan!
Simpan sikit dok utk mak buyong? hihihi

Falsya berkata...

teringat2 lagi tiramisu..dapnyeee!!..

Nad @ MamaZN berkata...

dapnye!

mama tisya berkata...

ngandung2 pn rajin tul sue buat ye..bgs2...nanti share gmbr sue buat tu ye...resepi mudah2 bole je share2...bgs leh wt bisnes..akak bz tk sempat nk amik tempahan