Yang DiSaYAngi

Selasa, 12 Jun 2012

Menggedixs di kenduri Kawen Orang..boleh??????

Aritu aku ada kasi tau yang aku coti panjang kan...
kerna BIL aku...IWAN kawen...mmmm...humangggaaiii penat wooo...3 hari majlis berlamgsung..

01.06.2012 - majlis akad nikah
02.06.2012 - majlis kawen pihak perempuan
03.06.2012 - majlis kawen sebelah lelaki (sambut menantu gitu)
04.06.2012 - pulang ke jalan yang benar...(balik Putrajaya la apa lagi)

tak da yang menarik pon..sebab aku N en asbeen  malas nak amik gambo..N kami pon dah decide tak mo bawak kamera...malas...walhal ada je HP kami..takmo gak...kami juz amik kami je la...
punya la meggedixs kami ni..(lagi2 aku la kan..pantang nampak kamera)

korang tengok la...
01.06.2012 - majlis akad nikah (gambo pengantin tarak)
aaahhhhhaaaaakkkkk....bukan main lagi syawal yafiq senyum...(time ni sihat lagi)
ko tengok la gambo yang dua tu...bergambo ngan hantaran...hantaran recycle tu...
tu hantaran aku 3tahun yang lepas aku kasi pada en asbeen sempena wedding kami kan...

last2 MIL aku buat recycle bagi pada pihak pompuan untuk weddin BIL aku ni..kakkaka...betoi la MIL aku...ASBOL saja...ASAL BOLEH..kakkakak..
yalo..lagipon buat pe simpan lelama kan..elok je lagi...senang...BIL aku pon tak banyak songeh..ok la...
Aku????? sadis la jugak..tp wat pe...pastu mak ok je lepas amik gambo..at least ada kenangan ngan hantaran B4 n AFTER kawen kan....

maaf en asbeen muka kamu tarak...kamu khusyuk benor bawak kete...so kami je la ada...macam2 la muka syawal yafiq ni..teruja bab kamera HP aku ni boleh twist kamera ke depan...so dier nampak muka dier macam ala2 mirror gitu...excited la kejap...
time ni dah settle..nak balik umah MIL untuk agenda seterusnyer...BIL aku pon selamat nikah ngan 1 lafaz...terbaikkk tu..kalah abang2 dier sampai 2X...kakakkaka...

02.06.2012 - 02.06.2012 - majlis kawen pihak perempuan
time ni aku macam malas nak G la kan...yalo MIL n FIL takmo tinggal umah...orang sebok dok merewang kat umah..takkan nak tinggal pulok kan...dorang nak G tengahari..kire nak masuk petang..lepas zohor sebab sandingnyer pukul 2.30PM...aku macam malas la lagipun syawal yafiq ngah sedap tido...tapi apokan dayo FIL aku asik tanya je aku G ke tak...last2 aku G jugak la...mmmm....pon tarak gambo pengantin...juz gambo kami je...
time ni syawal dah mula tak sihat...mula batuk2 gitu..mmmm...kena pulok time tu panas la ya amat...tetibe hujan..amikk ko....balik je sana syawal malam tu dah panas badan..terus demam...agaknyer kat umah sebelah pompuan tu yang dier dah buat perangai...mmmmm....

03.06.2012 - majlis kawen sebelah lelaki (sambut menantu gitu)
time ni baru ada gambo pengantin..tapi syawal yafiq tarak sebab udah ketiduran..lama sangat tunggu pengantin bersanding...sampai aku cakap ngan syawal jangan tido lagi...last2 ketiduran kat lengan aku...mmmm...mmg lambat pon...en asbeen siap tido, bangun tengok kartun...mmm...katanyer pukul 2.30PM sanding..last2 3.15PM..adoi...sekali en asbeen kena la bising ngan mak sedara dier tak ikut sekali berarak pengantin...aku tanya G la...katanyer.."MALAS"...bila di pujuk...pegi jugak...tak lama lepas tu datang balik kat aku yang ada depan TV ni...terkezzuutt mak tau...

aku : bakpe cepat benar????
en asbeen : malas la saya...
aku : lahai...nape lak ni..??????
en asbeen : mmmm....saya ada ke tak da ke...sama je...serupa macam saya tak da...mmmm
aku : alahai sayang jauh hati nampak...

muka monyok je yang mampu en asbeen kasi..mmg nampak dier jauh hati...tapi aku aritu pon mmg sengal jugak la kan...yalo...pengantin lambat sangat sanding...orang datangnak tengok pengantin..last2 datang makan je..yang tengok pon kebanyakkannyer sedara mara..mmmm...tapi disebabkan dah jadi ikutan dalam family en asbeen ni..mesti amik gambo family ngan pengantin..ni la hasilnyer...
baju sekayu tu...kakkak..yang penting tema hijau....
time ni tak cukup korum...SIL aku sebok dok cari laki dier...MIL n FIL pon sama...

ada yang kenai ka sama itu perempuan yang hujung sana...tu la BERAS aku..kakkak..BIRAS la..
CERITA CERITI a.k.a ANIM

aahhhhaaakkkkk...baru cukup korum...family sebelah en asbeen ni..tapi sayang syawal tarak...mmm..takpe la..wakilkan adiknyer...

tapi ada jugak muka syawal..tapi tanpa pengantin la..tiem ni dah abis dah..kami menggedixs atas pelamin org..kakkaka....
TARA....akhirnyer ada jugak gambo kami bertiga..yahooo...

9 ulasan:

eima berkata...

bkn ber3 tp ber4 ...hehehe

Falsya berkata...

suke3 tgk gambo2 mak jemah..hehehe..

Nini D.. berkata...

tak nmpk lg perot ko..

Hanie(SHMA) berkata...

uish..berapa bulan dah ko ni...x da serupa mengandung jer..x nampak poyot besor

IntaNBerliaN berkata...

gambo ni beso.. sk tgk.. hihii

plg sk gambo plg last tu.. cantik!! :-)`1

MamaEma berkata...

eh3x..dah berempat ke?

eB berkata...

tgk ader yg wat tanda peace yg x thn tuh... hik3

MrS. F!zA berkata...

time ni mcm tkbape nmpk lg perut..hihi

mimie.. berkata...

hamboiii...suka benor deme ye..hihi..
like3 gambar yg last tu taw.. ^_^