Yang DiSaYAngi

Isnin, 11 Jun 2012

Preparetion untuk bersalin...settle kaa?????

Pregnant untuk kali kedua ni mmg excited...tp dari segi pembelian...agak kureng..semua nak melambatkan masa...mmm...entah..bila dah ada depan mata...ati ni mula kata..
"ala lambat lagi...nanti la.."

mmmm...padahal teringin nak beli kan....
preparetion kali tak semeriah waktu syawal dolu...

ape yang dah mak jemah beli....

- Car seat yang di rembat sementara oleh syawal
(time syawal tak ajar pakai car seat...kali kena ajar pakai...senang..nanti tak meraung bila nak pakai nnt)
- Botol susu 2 pcs
- electric Breast pump 
(mmg dah beli awai sangat B4 preggy lagi sebab en asbeen teringin nak beli...boleh camtu..macam dier pulok yang mengepam..kakkakakka...)
- Set cooler bag(semua ada, ais pack, botol 6pcs, cooler bag, storage milk plastic)

mmg aku N en asbeen rancang nak full breastfeeding untuk adik syawal ni...tapi otak si ibu ni...
MAMPUKAH AKU??????????

- Set selepas bersalin..(ni untuk aku..bukan untuk adik syawal..)
korang penah kaa tengok produk ni..produk ni baru lagi...aku tengook produk ni waktu aku 
Jalan2 G kat MODERN MUM IOI MALL dapat pulok voucher2 bagai....so sesambil jalan tu aku baca la..yang buat aku tertarik tu bukan apa....korang caya kalo aku kata sebab packging dier...
cumill kan..macam beg doctor2 zaman dolu2..kakakkaka....
bukan takat tu je..yang menarik tu....sebab ni...

GAMAT JELLY WITH DATES 
(yang best ada perasa oren ko....ko ada...kakkakak)

KACIP FATIMAH EMULSION
(perasa strawberry ko...)
aku yang bau...pon rasa mak aiii..nak calit sikit je kat lidah ni...kikikiki
bau dier sedap...aku pon tak sangka ada peras2 bagai ni...yola..aku ni mmg lambat nak makan semacam2 ni..mmm..kalo dah ubat pon lambat kan...
Aku bila baca tu..terus la serch laman web dier, N cakap ngan en asbeen..terus la beli..seb baik la dekat..kat ALAMANDA pon ada...terus beli...mmm..yang best dapat diskaun..dari RM350 - RM315 siap dapat free gift ko...

ape yang aku dapat....
hamiiikkk ko...
siap dapat stokin, pamplete, buku resepi lepas dalam pantang n penjagaan bayi serta spirulina bagai..mmm...

suke mak tau..pasni pantang...tok seh la pakai stoking jari belang2 aku tu...pakai yang ni je la....tebai sikit.....

tinggal yang tak beli lagi...tilam kekabu...tapi tak mo beli set sekali ngan bantal..sebab dah banyak bantal kat umah ni...mmm..nak tilam jaa...apa lagi...baju untuk baby pon beli bawah dari 10 helai kot sebab tak tau jantinanyer lagi kan...pakai je yang syawal punyer dolu...senang...baju jenjalan...tunggu la dah kuar itu adik syawal...mmmm

p/s : macam tak excited je gayanyermak jemah ni..selengge

10 ulasan:

ShimaSalleh berkata...

Selamat bersalin ye momi syawal..
Shima ank ke2 pun gitu gak. Hujung2 br beli. Itu pun cari baju new born 4helai je sbb adik ni kecik dr abg (4kg).. Time abg xde bj new born. Beli 3-6bln punye saiz :))
Apa pun selamat berjaya bf baby. Shima yg pertama pun 2bln shj. Alhamdulillah yg 2nd smpi la ni bf lagi. Insyaallah awak pun boleh :))

eB berkata...

wahhhh set cooler bag tuh murah eh?
musti sue dh berdebar2 dh eh?
:)

IntaNBerliaN berkata...

berkenan lak tgk set bersalin tu... sk beg je.. yg lain x.. blh gitu.. hehheh

Psl BF tu, insyaAllah blh... sue kne setting dlm minda dah nak BF.. jgn ada apa2 alasan... kalu x, alsan tu lah yg membantutkan sue utk BF.. kalu BF anak ni bagus sue.. ank akn cpt pandai :-)

*azni* berkata...

wow,dah hmpir complete persediaan tu..hehe..insyaallah awak mampu bf baby nanti..semua ibu mampu sebenarnya..antara nak dgn taknak jer..betul tak?

eima berkata...

hopefully niat ko berjaya fully BF ... cam aku ni hehehe separuh je ....
mmg anak ke2 kite wat lmbt2 .....

mimie.. berkata...

wahhhh bestnyee set besalin tu..
ni yg rasa mcm nak ngandung jugak nih...
mahal gak set dia kan...?
nanti klu dah besalin, klu dah try ubat2 ni sume, sue bgtahu lah ye apa kesan ubat ni..leh cuba next time nanti ^_^

aanie berkata...

perghh, dah prepare memacam dah tu.....

sue, carseat tu mmg kena ajar dr kecik...

ehem, ado jugak tikar tu....kikiki....

Falsya berkata...

wow!!!..bestnye mak jemah!!..nie yg wat nak pregnant cepat2 nie!!.wakakaka..

fieda berkata...

speselnya set dia...

mekchu berkata...

mekchu ni kan, set bersalin tak mula pikir lg.. yg lain2 tu dah mula pikir dan mula lah menyemak pemikiran.. aduhhhh...

tak pernah dgr set bersalin tu lg. nk dgr testimonial nnti mcm tak sempat la pulak.. pssttt, stokin tu comel sgt..