Yang DiSaYAngi

Khamis, 28 Jun 2012

Proses Pertukaran mula berlaku

Isnin lepas...hari membuangkan duit ke pasaraya2 berdekatan akibat dari DD n susu syawal pon sudah berkurang kat rumah...mmmm ambil keputusan nak G tesco Puchong malam tu...mmmm...

kunon nak beli DD brand yang mmg sedia kala pakai dari dolu lagi...setia woooo...
mmg syawal sangat selesa pakai ni..aku pon suke gak..agak jimat jugak pakai ni..sebab tak bocor N serap basah..tu yang selesa tu..bila tukar DD syawal pon ok, montot tecik dier tu tak basah...kering je...montot pon cumilll tarak merah2...mmg dari dolu pakai ni..dari akak aku kat penang perganantkan anak kedua sampai la sekarang..bersilih ganti dengan akak aku ADAMNIGINA n sampai la aku..

tapi tu la yang menyesakkan aku tu....dolu tak mahai...sekarang semendang mahai...kena pulok kat carrefour alamanda sekangkang kera ngan umah aku tu pon mahai tak leh blah...kengkadang buat aku terbeliak bijik mato..sampai RM48...gilo mahai...mmmmm...nak tak nak kena la jalan jauh G cari kat PKNS bangi ka, MYDIN ka, Darussalam ka...jusco ka...tp semua pon lebey kurang...mmm...

so aku cakap ngan en asbeen cuba try brand ni...murah pon murah..RM26.90...ok la...
WHOOPEE...

en asbeen pon kata try la mana tau ok ke kan...senang...so sekarang ni masih lagi ada saki baki 
DD pet pet..so abiskan dolu..lepas tu baru nak try whoopee ni...kalo ok...ok la boleh beli lagi...try beli 1...kalo ok mmg aku try teruskan lah....



p/s : weei syawal buat perangai memalukan ibu dier weei kat tesco...adoi..tebal muka aku

8 ulasan:

*azni* berkata...

kite pun wat entry psl dd jgk hehe..drypers murah kat mydin kak...

PinkUmmi berkata...

anak anak PU pakai drypers dan pet pet

♥cikmOt♥ berkata...

haah kan...akak pun ada perasan cap whoopee ni...tak pandagn jelah, irfan mana muat dd cap ni kan...tak leh nak snap pung...pinggang dia lebar sangat...kalu bleh saiz triple xl kut...hehehe

eima berkata...

tk kisah la murah ke mahai janji talk bocor & tak alah ok la tu ....

pe yg syawal buat

fieda berkata...

brand baru ke ni..tak pernah jumpe..lgpun dh lama tak beli pampers mana nk tau..hihi.

IntaNBerliaN berkata...

a'aa betoi sue.. pet2 makin lama makin mahai kan... alisha pun guna pet2.. tp skrg try tukar kpd drypers pulak.. sbb murah sikit dr pet2.. hihii..

tp kan sue, sy ada beli gak jenis diapex..yg duk iklan dlm tv tu.. yg tu pun ok... kalu kedai biasa, harga dia lbh kurang whoopee tp kalu tesco mahai sikitlah...

skrg ni pet2 ada stok lg yg blm guna.. kne hbskan dulu lah...

tpkan sue, sy pernah terpikir... nak guna 2 jenama utk alisha.. siang hari, pakai yg murah.. mlm baru pakai yg mahai.. yg murah tu, sy mksudkan bkn jenama yg glamer2 tu.. yg harga dia belas2 je.. bila mlm br pakai harga yg puluh2...

tp tu la, xpnh test lg yg murah ni.. nak kne tgk gak sesuai or tak... kalu tak sesuai.. xdalah kan.. hihi

ShimaSalleh berkata...

brand baru muarh tu.. nti dah ramai yg pakai haruslah naik harga tau.
Mcm skrg bebudak kat umah ni pki fitty je, harga pun bwh 30.. Nti nak try gak lah Whoopee nih :))

Nad @ MamaZN berkata...

kite dah penah try whoopie ni, tp cam tak serasi huhu
cer try hey baby
ok gak..
sbb die pun satu company ngan drypers