Yang DiSaYAngi

Khamis, 21 Jun 2012

Tersentuh Hati melihat kamu


Pagi ni agak macam selengge sikit memikirkan syawal yafiq...
kepada mereka yang update atau publish entry petang semalam....kalo korang rasa macam aku tak da tingglkan jejak kat blog korang...ini adalah kerana semalam lepas aku siapkan entry petang semalam...sedap dok kat tempat sendiri...merelaxkan badan B4 keje balik, aku dapat call dari cikgu kesayangan syawal yang syawal tak sihat..muntah sampai 2X...tak penah2 cikgu dier call aku...tu kalo call tu bermakna mmg syawal sangat la tak sihat di sana...

tok sah PK panjang, terus call en asbeen amik aku N syawal kat taska...mmmm...
B4 en asbeen sampai kat taska...aku dah sampai dolu...aku kat pintu masuk...untuk pengetahuan korang taska syawal ni mmg parents tak leh masuk...di sebabkan sikap berjaga-jaga cikgu2 N penyelia kat situ tentang kebersihan...al maklum la...Putrajaya ni kan mmg femes amous ngan HMFD ni....sejak dari tu tak leh masuk tu....aku tunggu depan pintu...

tetibe aku nampak syawal sorang2 je kat meja makan..(baru lepas makan deme2 ni)...sayu je hati aku tgk duduk lembik sorang2 kat meja makan...bebudak lain semua dah masuk kelas dorang memasing...cikgu2 pon BZ la nak mengemas N melayan bebudak lain...aku ada dengar cikgu dier laung nama syawal suruh masuk kelas dolu B4 aku datang...tp dier membatukan diri je kat situ....

tetiba....adam..(sepupu syawal, anak akak aku, ADAMNIGINA) datang dekat syawal...gayo macam meujuk...tapi syawal tetap membatukan diri...alahai bergeang la airmata aku tgk dier kat situ...sayu hati ni tgk kamu lembik gitu anak...even adam pujuk pon tak jalan...

last aku bukak pintu N lambai2 kat dier...terus dier datang larik N pelok kat aku...mmmm...sedey la sangat tgk muka dier....adam terus masuk kelas balik...

perasaan hati ni tak suke la bila tengok dier camtu...sebijik macam abah dier tak reti nak bergaul...mmmm...sadis la hati ni...

p/s : nnt la aku citer hal kat klinik N kesihatan syawal ye....

6 ulasan:

Anum berkata...

ermmmmm
tersentuh baca entry nie

Cute Mum berkata...

kesiannya syawal.. Semoga cepat sembuh..
Uyun perasan syawal nie susah nak bergaul.. Kenalah sue buat syawal jadi macam sue. Kali tak memang sayu tengok die sorang-sorang kan..

♥cikmOt♥ berkata...

sangat susah hati woo bila anak tak sehat...nnak2 bila anak yang aktif jadi mandom gini...sobs...sedih la makkkk

Falsya berkata...

get well soon hero!!!..kesian syawal..sedih baca entry mak jemah..

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii siannya syawal.. sy bc entry ni siap dapat bygkan syawal n adam dtg pujuk dia.. bila nmpk sue br dia bangun.. alahaiiii... sedih la plak..

moga syawal cepat smbuh..

Nad @ MamaZN berkata...

huhuuhhu
rase nak nanges..!!!
sedeynye sue..
org lain yg bace pun sedey, ape lagi la sue yg mamanye sednrik kan..
sabo bebanyak ye sue..

syawal, cepat sembuh ye..