Yang DiSaYAngi

Khamis, 26 Julai 2012

31week check up - byer kengkawan

tengah tunggu en asbeen mari....nak bawak balik umah sat...nak tidoq...pastu pukul 2pm terus bedezuuuuppp ke klinik kesihatan presint 9..mau check adik syawal ni...

hapefully everything ok...
(pandai aku speaking omputih ni...kakakkaka)

harap2 jugak la HB n berat aku maintain baik je macam last month...bila amik HB ni 1 je aku kekalkan...jangan cuak...maintain relax macam tarak ape2 berlaku...yela..jenis yang HB selaloo ke atas tak mo tuwun2 mmg best...jenis macam aku ni payah la..asik tuwun naik je kan....mmm...
kejap la nurse tu pen hitam, kejap la pen merah...mmm...seb baik la pen tu di lekatkan berdua...mmmm....

so far pose hari ke-6 ni masih semangat...cumanyer 2hari lepas aku lupa telan vitamin..haaaammmikkk padan muka...tapi aku kekalkan tak minum teh...minum milo...

aritu terlajak minum teh...haaammmikkkk HB low..padan muka ko suraya....

so pengajaran la ni.kalo tak mmg alamat aku pelawat tetap klinik p9 la 2 minggu sekali ni...tapi tak lama pon..pasni mmg kena la rajin 2 minggu sekali...yalodah dekat2 ni kan...tinggal 5minggu je lagi...mmmm...


so lepas G check up, singgah PARAM sat...juz mau laksam/...tarak yang lain...N singgah jualan...juz dutch lady...tarak yang lain..cayo la...tak mo semua tu...semua dah settle barang rayo ni...pastu balik amik syawal N adam...


byer kengkawan...


p/s : entry korang petang ni aku terjah esok pagi K....petang mak jemah on9 FB...G terjah la...kakakka

7 ulasan:

Cute Mum berkata...

uyun dok minum gak teh n nescafe.. susah tol nak pantang.. nasib lah hb maintain pen hitam jer pregnant kali nie..berat masa awal dulu tak naik sngt.. baru2 nie naik banyak gak.. tapi nurse tak bising, oklah tue kot..
semoga adik n ibu syawal sehat2 jer..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

take a good care mak yong.. ;-)

eB berkata...

31 weeks dh yer?
cepatnyer ms berlalu....

laksam? i lioke :)

Anum berkata...

take care sis

IntaNBerliaN berkata...

esok update cite checkup ni yer :-)

eima berkata...

ko sempat raya dak ni ..... kang jd cam aku zaman fahim esok nk raya hari ni branak ...hahaha

LYAfrina berkata...

dah x lama tu..rsa cam skejap je..
lps ni kna jaga btl2 pemakanan