Yang DiSaYAngi

Jumaat, 27 Julai 2012

Alhamdulillah di beri keistimewaan



apa keistimewannyer..macam2 pon...semua orang tau...

tapi ini mmg aku suke...tadi aku G bank islam mau tukar duit raya ....kikiki...suke je bau duit baru ni....
mmmmm...sampai je kat bank tu tadi....aku masuk...makkk aiiii ramainyer hamba ALLAH nak tuko duit ni..adoi....mmmmm...nak tak nak kena la beratur....

member aku dah berdezuuuppp naik kat kedai atas sebok nak beli surat khabar...
dier pon egat nak tuko duit gak..tp dok PK nak tukor brapa..mmm..lantak sama dier...

elok je aku baru beratur, tetibe aku terperasan sorang staff bank islam tu dok usha baik je kat aku ni..pehal lak usha semacam minah ni...terus dier kuar...dier datang kat aku...katanyer...

"puan..puan nak tukar duit untuk duit raya kan....meh saya tukarkan...puan tak payah beratur...mengandung kan...."

aku pulok terpinga-pinga...terus cakap...
"ehhh...tak yah la..takpe..sy ok beratur...takpe ke..."

orang keliling dok pandang aku....

terus dier kata...
"takpe....puan keluar dari barisan..puan duduk dulu...meh saya tukarkan..."

terus dier amik duit aku...adoi..malu pulok aku kat demo2 yang beratur tu..mmg aku tau aku pregnant...tapi aku PK yang aku still boleh beratur lagi....mmmm...takpe la rezeki aku N BB kan...kikiki...

1min lepas tu terus dier kasi kat aku....sinyummmmm kasi lebar la kat staff tu..kikiki...siap boleh sangkut sinyumm aku tu sampai ke telinga...kakkakakakak.....

ni la duit yang aku tukar tu....
TQ BANK ISLAM

alhamdulillah dah selamat sampai kat tangan aku....

terus aku zassss naik ke kedai surat khabar kat atas..member aku terkezutt tgk aku cepat sangat...
aku pon citer la....

terus kawan aku kata...
"minggu depan kiter G la..ko tukarkan..cepat sikit..."

aku jawab...
"sengal dowh..."


so kepada EIMA...ko dah tukar ke...G la...bukan ko selaloo cepat dari aku kaaa....

alhamdulillah ...ni la rezeki allah..alhamdulillah di beri keistimewaan ini..

ibu sayang kamoo ketat2 BB...

p/s : alamak lapar la...mmmmm....

8 ulasan:

ShimaSalleh berkata...

Prihatin staff bank tu... Kalau semua org malaysia mcm tu kan best... Teringat masa thn lepas.. dekat Bazar dgn perut besar dah 39mgu pon! jln terkedek2.. tetiba ada minah sorang ni bwk skuter di langgornya blkg kaki ku haduiii.. Sakit plak tuh. Dia nak parking aje pon!

Ardini Humaira berkata...

Alhamdulillah.. prihatin...
dni lak semalam kecewa.. tak mengharap orang bagi perhatian tapi bila queue panjang, dni pegang 5kotak air soya 1liter tu.. selamba je orang x puasa dok letak eskrim, rokok, nak baya. konon dia punya 1 item je so nak cepat, dni punya cashier tu amik lepas 4orang pintas dni... maybe sebab dni bertudung. cashier tu chinese :'(

MamaEma berkata...

cepatnya tukar duit raya..ramai yg rebut nak duit baru yer..skrg pun dah penuh... banyak gk tukarknya yer.

Anum berkata...

ada hikmah dia
anum nak tukar next week sis

Falsya berkata...

Bgs la service dieorg..org yg beratur tuh sure paham punye..kalau yg xpaham mmg bergelen air liur menelan sbb marah..hahahahahhaa..

Nad @ MamaZN berkata...

alhamdulillah...
ada duit raya zakwan ngan nayli tu nmpknye, hikhikhik =p

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

kita tak tukar lagik, tak sempat la, dok pikir gak ni nak tukar berapa ye, lambat nanti habis plak duit baru tu...sangat2 perihatin orang bank itu,

IntaNBerliaN berkata...

a'aa kalu ibu mngandung mmg dapat kelebihan kan.. :-)