Yang DiSaYAngi

Isnin, 23 Julai 2012

Hari ketiga Berpuasa sebagai ibu mengandung


Alhamdulillah pagi ni hari ke tiga aku berpuasa penuh sebagai ibu mengandung yang usia kandungan 
7bulan ++ @ 30weeks...mmmmmm......

apa rasa ??????????????????????

macam2 rasa....kikikiki...tak la....so far dua hari cuti ni mmg plan berjalan lancar, ape yang di fikirkan dalam kepala otak ni mmg menjadi....rehat waktu pagi sampai ke petang...N 4.30ptg start masak N abis masak sampai pukul 6ptg...basuh baju, sidai baju, lipat kain, iron baju en asbeen selama seminggu....ok settle untuk hari sabtu...untuk hari ahad pon sama jugak...so far..pada aku kalo puasa time keje tak rasa sangat sebab bekerja kan...time cuti ni selaloo nyer rasa letih N asik la nak makan...tapi so far kali ni ok...mmg ok...

BB pon tak meragam dalam peyot ni..baik je....gerak aktif jee,...tapi tak la sampai lapar kan....berbeza dengan waktu mengandungkan syawal seawal usia kangdungan 3bulan++...mmg terasa perit sikit...lapar je...lembik je aku....tapi aku gagahkan diri pose penuh sampai sebulan...

tapi kali ni alhamdulillah mmg ok...sahur pon mmg aku dah bekalkan untuk anak aku, nasi untuk dimakan, vitamin2 semua, N susu anmum+anlene coklat...alhamdulillah..BB mmg tak meragam sampai ke petang....

aku riso jugak kalo BB meragam sama macam waktu preganantkan syawal dolu..so far alhamdulillah...BB tau ibu dier nak melakukan ibadat....




p/s : rasa semangat je pagi ni...

4 ulasan:

eima berkata...

mmg la berbeza time 3 bulan ngan dah 7 bulan ... 3 bulan time tu la baby perlukan khasiat utk terus membesar ... bila dah 7 insyaallah & alhamdulillah baby dah cukup sifat ...

harap2 ko kuat .. sbb aku kuat ko mesti harus lebih kuat dr aku .... kiki

syok la ko tahun posa penuh ....mencik

Cute Mum berkata...

wah.. hebatlah sue..
uyun rasa sakit gak perut nie sebab selalu gastrik kan.. tapi gagahkan jugak.. baby memang nampak lapar.. asyik tendang2 sampai ke pujuk baru ok..

ieyda berkata...

syabas kawanku....ko kene kuat tau....

IntaNBerliaN berkata...

tahniah.. berjaya pose.. :-)

sy pun alhamdulillah ok je setakat ni... lgpun sblm bln pose dah 20 hari duk ganti pose.. hihi
so, kira cam dah biasalah.. :-)