Yang DiSaYAngi

Rabu, 11 Julai 2012

Hari Menyirap aku....ARINI....

mmg hijau la aku pagi ni....seb baik la aku pakai baju pink kilat mak ngah ko....

adoiiii...mmg menyirap bila orang yang sememangnyer aku kenai N aku selaloo tegor2 ni kat opis...baik la aku kat dier....dalam menghormati dier sebagai yang tua, aku kan muda benggong...kena la hormat yang lebey tua kan....tapi bila orang mula kaco aku ni...aku mula nak hijau macam kat atas tu....

sedap2 la dok buat keje pepagi yang nan indah buat aku pagi tadi...seronok ni buat keje yang dah nak siap...sekali ko....kawan depan aku ni dok la bercakap dlm fon...dok gelak2...aku diamkan je...sebab tau yang dier ngah jemah2 gitu ngan kawan aku kat tingkat 5 jugak....sekali ko....dier letak fon dier datang kat aku N jiran sebelah aku....dier kata ape tau....
"GOSIIIIIIPPPPPPPPPPPPP NYAH"

terus...bedezuuupppp masuk bilik rahsia...

sekali ko....orang yang aku kenai boleh pulok buat ketupat kat tingkat 5...siap canang 1 aras 5 tu...ko ado....glamer aku nyah....adoi.....ni mula bahasa tarak sedap ni...
member aku ni letak fon teruk gosiiipp je ngan aku N jiran aku ni...sebab dier tau ada yang dok buat ketupat kat aras 5 pasai aku N jiran aku ni...tu yang member aku tu citer kat aku....adoi...ada ka patut....aku tak kaco ko kot....

pendapat korang perlu ke aku hipokrit ngan diri aku sendiri...aku mensti jadi diri sendiri...aku tak mo la hipokrit...dah sememangnyer aku jenis yang banyak cakap, aktif, tergedixs lebey...buat ape nak jadi diri org lain...serius aku kata..kalo aku hipokrit...mmg korang takkan nampak siapa SURAYA...mmg akan diam je la...geramnyer la si akak tua ni G canang 1 aras 5 tu...adoi....geram....

ada ka dier kata....(benda ni berlaku time opis aku buat family day tu...)

ni jiran aku punyer citer akak tua tu umpat kat 1 aras5 tu...
"si shima tu...bukan main lagi gedixs ngan bos(laki)...main2 game nak sama2..nak gedixs2...amik gambo sesama...pastu menggedixs ngan laki org lagi...(boss aku tak kawen lagi..mmg hensem la...cumilll...boss aku pon menggedixs ngan jiran aku ni)

lantak la dier nak gedixs ke ape...yang dier gedixs  tu bukan laki org, bukan laki ko....bujang kot....jeles ke ko tak dapat gedixs2 ngan bos....dah si shima tu tak kawen lagi...dah sebaya..ok la...tu pon jadi isu ka...kakak..adoi....tak abis ngan tu...dier cakap pasai aku lak....

"si suraya tu sama....gedixs2 sebok la nak amik hadiah...tak padan dengan mengandung...laki die baik je, diam je, senyap pegang anak...ko menggedixs bukan main..."

hallo akak tua...(gayo double 'A'...korang bayang la)
aku tak kaco laki ko....dah anak aku tido time tu...laki aku yang pegang...N laki aku yang suruh G amik hadiah....takkan org lain..dah nama dier di sebut..(AKOB-husband SURAYA)..nama aku ada kot....apa salahnyer aku amik...lagipun mmg time tu anak aku, laki aku baru amik dari pangkuan aku, sebab kesian kan aku duduk kat tikar kaki melunjur, anak aku tido kat aku....dengan perasaan kesian, laki aku amik anak aku, di pegangnyer dier....dier nak bagi aku regangkan ape yang patut...dah la aku tak makan lagi..sebok dok tgk ko akak tua, kat sebelah aku melantak bukan main lagi...sampai tak ingat org belakang amik makanan, kengkawan aku N laki2 deme ni langsung tak dapat makan....ko akak tua amik makanan gayo mcm nak makan sampai 10 org ngan ko kan...lepas ko, ko, lepas ko lagi, ko...pastu anak ko, ko, ko, ko,....abis bila turn kami nak amik makanan....tu pon bising makanan tak cukup...aku yang tak makan ni tak bising pon makanan tak cukup...sampai kena makan kat luar...tengah mlm pon laki aku rembat roti anak aku semata nak alas perut..aku yang lapar menahan je...tak heran pon....

tak paham aku ngan akak tua ni tau...aku selama ni tak penah kaco atau buruk kan dier...aku setiap kali jumpe dier...aku say hi sama dier...borak2 berenti kat tempat dier jap B4 G tempat lain , borak2 tanya khabar dier..sihat ke tidak...hormat sebagai yang tua...kengkadang baca yassin setiap jumaat pon aku jumpe ngan dier, senyum ok jaa...borak2...

takkan la ko tak tau macam mana aku N jiran aku ni..mmg jemah...dah 1 BPSM pon panggil jemah camno...mmg kalo kami camtu ko rasa tergugat atau sakit mata erk tgk kami.,..adoi...

even laki aku pon tak penah bising ngan perangai aku...dier sendiri paham ngan perangai N tau siapa SURAYA di mata dier....dier terime je aku seadanyer...asal ko as a frenz tak leh terima...itu lah SURAYA...

kawan aku yang kat tingkat 5 tu back up la kami ni sebab dier penah 1 unit ngan kami...N dier mmg kenai kami...tp tarak...sama saja...alih2 kawan aku pulok yang kena bidas....biasa la mokcik2 ni mmg gini..mmg tak leh masuk ngan kami2 ni..tp ada gak aku tgk mokcik2 yang sporting je....

tu 1 hal...aku G senamrobik semalam pon ada yang bising...CC aku...siap call wife dier kepochi kasi tau aku G senamrobik....
aku balik senamrobik, dier tanya aku...aku smash kaw2 la...
"ala CC...saya yakin N tau tahap kemampuan saya...bukan nak berlagak, kalo dah mak N akob pon izinkan, nape ada yang tak kasi saya masuk...mmg senamrobik ni untuk yang bukan ngandung je ke...?????kalo yang lain mengandung deme2 tak mo senam tak pe...saya nak...dah saya sebelom pregnant pon camtu....saya sedar la CC...kalo ada step yang heavy kena lompat2...takkan la bengap, bodoh sangat saya nak lompat...nak buat jugak...ringan2 sudah...saya heran nape la ini semua jadi isu...kalo camtu tahun depan saya pregnant, saya nak hipokrit la, tak mo senam atau sebagainyer...saya nak duduk tempat saya 9 bulan ngadap PC sampai lebam..."

ammmiikkkk ko....

rupanyer ada la PA kat tempat aku ni pon bersuara kat kawan aku...
"nape la suraya tu G senamrobik...dier kan mengandung....bagi la org yang lain pergi..ke nak dapat baju je semata"

kawan aku smash...
"biar la dier kakak...dier tau dier mampu...dier nak sihat....dah dier mmg aktif...dier sebelom2 ada benda ni dier join senamrobik ni semua, even dier pergnant sebelom ni pon dier join....dier tau dier kuat..tak pe...abis dah tak da yang nak G...dier G la..."

mmg nak kena la...elok la pulok aku pon  tak kaco ko...ko sebok la nak kaco aku...mmg nak kena pukul ni....

hallo akak PA...akak ko nape akak...aku tak kaco ko pon...hallo takat nak masuk senamrobik tu dapat baju, hallo....patut nyer ko la akak oit....ko nak aktif senamrobik pon malas....tapi bila tau dapat baju, ko bukan main lagi kan...nama ko yang paling atas...untuk pengetahuan ko kakak PA...CC 'A' yang datang sendiri kat aku minta aku tarukkan nama2 bebudak ahli senamrobik...so aku tarukkan lah..aku pon tak heran la G sana...setakat dapat baju...tapi mengenangkan ahli senamrobik sendirik yang suruh aku masuk...katanyer...PENGKURUS...ko ado....join la...lagipon aku mmg dah di amanahkan oleh CC'A' untuk memastikan ahli senamrobik semua muncul pada hari kejadian...adoi...masalah kamu kakak PA....nape la itu pon jadi isu...mmg kamu tak leh tutup erk mulut kamu tu...mmmmm...G la canang2 bagai...macam nak buat kebun...bukan ko tak masuk pon....ko masuk je pon....

petang ni ada pertandingan senamrobik, pon mesti ada yang mengata jugak ni...mmmm...padahal aku jaga audio je kot....

p/s : masalah jenis orang yang memang suke la sangat menjaga tepi kain orang....weiii salah port la weii lu cocok...

13 ulasan:

mimie.. berkata...

ishk3...sekali ngan kitorang dengar gosip sue ni hahaha

ishk wat tak tahu jelaa ngan makcik tuh..dia kan dah tua..mulut org yg lama ni mmg cenggitu sue ;p

sabor jelaa..ekekeke

Cute Mum berkata...

amboi.. bukan main marah lagi cik suraya nie..
sabar eh.. kita tengah pregnant nie kena banyak bersabar.. selagi boleh smash kasi taruk habis2an.. sebab kalo baik pon, bukan mulut diorang leh tutup..
opss.. terjadi batu api pulak..

mekchu berkata...

adoiiii... tolong jgn la hilangkan mood mak jemah saya ni..

eB berkata...

sabar yer nok... takut terkenan bb ngan peel drg tuh nanti. sini pn g2 gaks. lagi troks, pegawai yg skn dijelesnyer. ntah aper2... hmmmmmmmmmmmmmm

Falsya berkata...

huwaaaaaaa..sabar mak jemah sabar..dieorg xtau ke yg mak jemah nie atlet yg selalu kejar anak lari kesana kemari..takat aerobik yg mcm tuh pun nak bising kan..ape la sgt...adehhhhh..biasalah sue kalau dh kate pun keje gomen..ngan makcik2 plak tuh..sabar je la..gegurl plak yg sakit hati nie..

Anum berkata...

nie betul2 geram nie

Nad @ MamaZN berkata...

sabar la sue...
rasenya sume2 tmpt pun mesti ada msalah camni
tah la..susah btul nak tgk org lain senang
diorg senang takde plak org lain amik kesah pun
sabo je la...

ieyda berkata...

su...aku kenal ko mcmne,,,biarkan dorg nk ckp apa pun, bukan leh tutup mulut bisa dorg tu. yg penting, ko bhgia ngan laki n anak ko tu.
Yg penting gosip tetap gosip

IntaNBerliaN berkata...

alahaiiii siannya sue... sabo je la dgn dorg tu.. dr awai sampai ujung entry ni sy baca... ramai betoi org duk sibuk hal sue yer...

Ardini Humaira berkata...

mulut orang, kan.. uhuhu

PinkUmmi berkata...

gosip yg sgt teruk...pyh nak keje kalo de org mcm nih..

smelah kat opis PU nih..bukan kaki gosip tp kaki membruk2kan org,kaki bodek,kitorg pgl parasit

Papa Mifz berkata...

mulut orang nih susah nak tutup...selagi boleh bersabar, bersabar la yer...:)

Hanie(SHMA) berkata...

panaz ni..boleh jadi meletops..