Yang DiSaYAngi

Khamis, 26 Julai 2012

Kamoo buat pe wahai Anak

petang semalam turn en asbeen masak...sebab aku request kat dier tak mo berbuka puasa ngan nasi..dari ari 1st sampai semalam hari ke-4 asik la nasi..tak leh terime ni...mmmm....tapi nasi N lauk tetap kena masak, sebab 
en asbeen N syawal ni tekak melayu....sebok la carik nasi lepas berbukanyer...syawal..kami berbuka dier pon sebok orang pertama G kat kerusi, sebok carik nasi..mmmmm...

so sementara en asbeen bersilat masak mee bandung dier yang da'best tu...aku pon teman syawal tengok upin ipin kat komputer area ruang tamu...aku sesambil tu lipat baju +layan America Next Top Model (ANTM) 
Cycle 18.....tetibe aku tengok syawal diam je kat depan aku...dok tertunduk-tunduk...ape yang dier buat....

buat ape wahai anak....

ooooo....ngah menconteng...selamat la buku upin ipin dier tu...mmmmm....bulat..bulat...bulat..kakkakak...

siap bercangkung2 bagai haaa...buasir karang.....duduk sayang..tau la awak excited nak menulis...

ok fine GIGI...bila nampak GIGI tu senyum2 nampak gigi dier yang cumill tu...mmg cantik tau senyum si syawal ni...makin besar budak tecik ni..makin cumilll la dier ni....

apo yang sebenarnyer aku tulis wahai anak....dari tadi semangat sampai tak pandang ibu....

ok fine...019...kakkakakka..macam tau2 je pangkal no fon ibu N abah kamoo 019...kkakakkaka....semanagt ko bulat2..bulat2...sebab di selaknyer huruf O..kena la...


alhamdulillah ada minat nak menulis kan...mmmm...tapi kasi pensil....kasi pen...selamat kat tempat lain, kat muka...silap2 ibu dier hijau...abis syawal...kasi crayon...mmmm...kejap je la dier guna...last2 di korek2 crayon tu sampai tumpul...pastu abis tangan N kuku warna-warni...mmg kena hijau la ngan ibu dier..kakkakak....



p/s : tu baru hal petang...belom abah dier dajalkan dier malam tu..aku tukang amik gambo...kakakkak

6 ulasan:

Anum berkata...

cantik lukisan dia

♥cikmOt♥ berkata...

comel cara dia pegang pensil...hehehe

eima berkata...

ok la tu die pandai tulis bolat2 ...
pas ni pandai tulis surat cinta lagi bolat mata ibu kamu

Ardini Humaira berkata...

haaa jangan conteng dinding lak taw :D

PinkUmmi berkata...

ala kiutnye dia menulis bagai

IntaNBerliaN berkata...

hehehh syawal ni pandai!!

alisha gak yang habis badan conteng dinding coteng, pendek kata apa yg ada, semua dia nak coteng... haihhh

*eh, saya nampak umah syawal la.. sama cam umah alisha.. hehehhe