Yang DiSaYAngi

Jumaat, 6 Julai 2012

Nape dengan KAKIMU WAHAI ANAK

HARI INI TARAK GAMBO2...JUZ MAU BERCERITA...KALO ADA YANG BACA...BAGUIH DEMO NI..MMG MENGAMBIL BERAT PASAI AKU....

NI KALO TARAK GAMBO...MAKNANYER ADA YANG KURENG MENARIK DI HATI TU..

**********************************************************************************

Arini aku lambt update...sebab sebok G masukkan duit anak N en asbeen kat Tabung haji dengan perasan yang resah N risau melanda di hati....tapi nape??????????????

benda ni berlaku pagi tadi waktu aku nak mandikan syawal...syawal mmg seorang yang jenis liat nak mandi pagi...kena pujuk N dukung dier N cakap2 ngan dier baru ok, walaupun dier still melalak dlm toilet...

nak di jadikan citer pagi ni mandi macam biasa...aku mandikan air suam la..tak la air sejuk, air pili tu...mau meraung itu anak tu...mmmmm....so dah mandikan N sabunkan dier...aku suruh dier ke tempat shower...aku angkat sikit dua2 belah tangan dier...still dalam keadaan bising menangis tak kuar air mata ..merengek je....

pastu aku amikkan towel nak lap...aku dah mula perasan syawal macam semacam je jalan...aku pandang...tapi ok lagi...so en asbeen pakaikan baju syawal dlm keadaan syawal berbaring...so tak nampak lagi...syawal dah ok sambil tgk upin ipin...bila dah settle..aku siap2..aku perasan dier mula bangun N tetibe dier jalan sikit, kaki kanan dier macam trehencut-hencut...mcm gigil je jln...
(korang boleh bayang ke mcm mana dier jalan..)

pastu dier boleh pulok nak meniti kat tepi katil...tapi syawal still dlm keadaan ok baik...senyum2 ...lepas aku ajak jalan pon sama..mls...pastu jln still sama terhencut-hencut....aku dah mula bergenang air mata N panik...aku minta en asbeen urutkan kaki dier guna minyak telon...tapi still aku rasa tak senang....tadi pon jalan G taska aku paksa jalan....so en asbeen N aku pegang tangan dier...dier senyum2...jalan still camtu, tp mcm tak nampak sangat..sebab dier mls2 jalan..mmmmm....

pastu bila dier masuk taska...jalan sendirik pon lambat2..nampak la terhencut-hencut gak...kerisauan mula melanda macam tsunami sudah...dlm kete...bergenang air mata aku dok PK pasai syawal dalam kete tadi..adoi....sampai la ke sekarang..nape ngan anak aku tu secara tetibe...tu yang buat aku cuak tu....

aku dah bagitau kat cikgu yang jaga syawal...minta tolong tgkkan N kalo still gitu N tak aktif, jln terhencut N tak berlarik..aku minta dier call aku, aku nak amik G klinik...tapi aku mmg tau yang penyelia taska tu mmg pandai mengurut..aku minta tlg urut...td aku dpt msj dari cikgu si syawal dier kata penyelia tu akan tlg urutkan...lega jugak hati aku...

mmg aku tau penyelia taska tu pandai mengurut budak...sebab dolu dier nurse pediatrik...so tak la aku risau...so far taska syawal tu mmg ok la...kalo sakit betoi2 sampai dah x leh handle baru dorang call...

en asbeen pon kata tunggu je la call dari taska...kalo tak da call tu ok la kot....
insyallah ...aku harap masin mulut en asbeen....

P/S : LUNCH NI NAK g TGK EB, MAMA AED TU....LTF  TU...AED KN TAHAN WARD...SEKALI DAPAT CALL DARI EN ASBEEN TARAK JADI g SEBAB BATERI KETE SUDAH TARAK...SO INSYALLAH TAK DA PAPE HAL PTG NI LEPAS KEJE AKU G LA...HOPE AED N EB KUAT...

11 ulasan:

Falsya berkata...

risau plak falsya dgr..mudah2an xde ape2 okayh..

Nad @ MamaZN berkata...

insya-Allah syawal tak apa2..
kalu ada apa2 sekalipun ,cepat2 pi klinik ek

kem salam kat eb!

Nini D.. berkata...

mungkin kaki Syawal tergeliat kot..harapnya takde la yg serius

❤✿nOrhidayah myusni✿❤ berkata...

sat g na... aku turun... xpon kO naik la... segan la weh...

LYAfrina berkata...

kesiannay syawal..lya dpt bygkan camner syawal y kecik ni bjln... agaknyer tersedut urat kot.. time tdo mgeliat ke.. apa2 pon..hope xde apa2 y serius blaku pd kaki syawal

ShimaSalleh berkata...

Laa.. camno leh gitu Syawal.. sakit2 pun leh sengih2 lagi..

Owhhh harap Aed tak apa2..

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii siannya syawal... nape plak ni... sy plak yg risau.. yela, bila bc cite syawal, tingat alisha.. dh la syawal n alisha ni lbh kurg je umonya...


moga syawal cpt sembuh

IntaNBerliaN berkata...

sy pun xpasti org prgnant blh minum or x.. tp ms sy prgnantkan alisha, ada org gtau elok minum sbb memudahkan utk bersalin...

agaknya sbb minyak tu licin kot.. tu yg senang je baby nak kuar... hihii

Papa Mifz berkata...

harap sekarang ni kaki Syawal dah ok yer...amin...

nn lylyn berkata...

sy bace pn rase sedey =( dah ok ke?

mimie.. berkata...

laa kenapa dengan syawal tuu...dia terseliuh kot sue...kesiannye dia...

harap syawal cepat sembuh ye syg..kesian aunty dengar :(