Yang DiSaYAngi

Jumaat, 27 Julai 2012

Persiapan semua dah tersedia

ALhamdulillah so far buat masa ni mmg semua persiapan semua dah settle...
persiapan raya tahun ni..juz baju en asbeen N syawal je yang vogue lebey sampai G tempah...aku je beli ala kadar, janji sama kaler....tahun ni jugak NO KEREPEK n KACANG2...sebab takut jadi macam tahun lepas...asik la tak abis..pastu tak tau mana G...mmmmm...kuih raya pon 2 jenis je aku amik...mmmm...en asbeen aku tak tau...tapi aku dah pesan jangan amik bebanyak...mmmm...

itu pasai persiapan raya...

kali ni jemah nak gossip ngan korang persiapan ni,.....

semua dah tersedia dari segi persiapan untuk aku lepas bersalin N untuk adik syawal ni....semua dah ada...
tak lupa jugak pasai stock susu untuk adik syawal ni pon dah settle..ape yang perlu....yang selebihnyer...barang2 keperluan antara syawal N adik dier....


dok la PK guano la nak taruk kasi muat ni...mmmm...punyer la aku masukkan..aku kuarkan....mmmm..apa pon tak boleh....last2..


berjaya jua akhirnyer.....mmmmm...baru boleh tutup pintu ni....

tak lupa gak...akak aku..ADAMNIGINA kasi ni...

CLOTH DIAPERS....mmmm..akka aku dah lama beli untuk si adam tapi agaknyer 'M' dier lagi beso dari aku...so dier simpan la...N dier kasi la kat aku yang sememangnyer bersungguh nak kasi kat adik syawal ni....

alhamdulillah semua dah ok...juz pampers untuk NEWBORN..(sikit je beli...nak belajar guna CD lak pastu)
N minyak2 telon untuk adik syawal..tak lupa untuk syawal jugak...syawal punyer pon dah nak abis dah...lama pakai..tak penah missed aku N en asbeen taruk kat syawal...naik lali dah dier ngan telon ni...

tak lupa gak kat sini aku nak say TQ, nak cium korang laju2...N sayang korang ketat2 yang betoi2 kasi aku jadikan demo2 ni inspirasi aku untuk meneruskan perjuangan sebagai ibu yang berkerjaya..(kerjaya la sangat)
sebab demo2 ni banyak aku kaco2 demo kat FB terutamanyer , bertanya camne CD ni...CD tu, perah susu la bagai kan...mesti demo2 ni dah buhsan...padan muka demo..sape suruh kawan ngan aku...kakakka...

tak lupa gak kat ahkak ni...baguih weeiii siap comment kat etntry aku dah email...aku lak pelik..ape yang aku minta kat dier email ni....rupanyer email tentang panduan penyusuan  jugak....
baguih akak ni...tak minta pon dier kasi..baguih ni...mmmm....

selain tu pon mmg aku ada beli ni...



tak lupa jugak pada kengkawan blogger aku yang sememangnyer kat belakang aku bagi semangat untuk teruskan niat aku ni..mmg niat ni semakin tebal dalam diri aku ni...mmmm....jangan risau aku tak lupakan korang..korang mmg bakar semangat aku tau...kire korang belakang aku...lepas en asbeen la..kire belakang aku en asbeen..pastu baru korang..kakkakakakka.....

usaha ni pon setelah jua aku N en asbeen  kire2 bersih bulan2 gaji yang dapat setelah di potong sana sini ngan bil2 kekal bagai...so mmg perlu la aku teruskan niat aku ni..yalo aku N en asbeen ni kerani cabuk je pon kat sektor awam ni...gaji pon takat mana...mmg la bonus sana sini...pelarasan bagai..tapi dah potong2...takat mana la pon dapat...so mmg kena la semua ni...


p/s : peyot berbunyi keroncong..BB ok so far aktif jugak..tapi tak la seaktif semalam tendang2 bagai..tp still ok...tapi lapar...kalo berbuka pon tak tau makan ape ni...mmmmmmmm....so jemah taha je...sebab jemah tau BB n jemah mmg ALLAH kasi kekuatan kat kami berdua untuk menempuh hari ini...

8 ulasan:

Cute Mum berkata...

wah.. dah siap kelengkapan semua..
uyun baju dah siap kemas masuk beg sikit, masuk bakul time pantang rumah mak dan lain simpan dalam almari.. cuma still ada yang belum lengkap.. tunggu gaji baru beli.. bulan lepas lari budjet sebab gaji aima lambat..

eB berkata...

semoga dipermudahkan yer?
^_____^

AYuNG berkata...

bila due nih?

Anum berkata...

semoga semuanya berjalan lancar ok

mama tisya berkata...

sharing is caring cz akak dh share artikel tu ngan rmi gk yg email mintak bila akk update psl pengalaman BF satu ketika dlu..kalo sue nk bc ole tgk entry ni

http://mamatisya.blogspot.com/2009/08/peraduan-promosi-penyusuan-ibu-sempena.html

Fariz Reza [FR] berkata...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 256 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

From: Fariz Reza [Dot] Com

IntaNBerliaN berkata...

moga sue berjaya... mmg bagus ank2 minum susu kita ni... :-)

Nad @ MamaZN berkata...

moga niat yg baik itu akan dibalas dengan baik jugak :)

insya-Allah, kalu kuat semangat n dapat sokongan dari kawan2, sue bleh punye! :)

moga dipermudahkan ya!