Yang DiSaYAngi

Selasa, 17 Julai 2012

Warehouse Pureen Yang menyeksakan

Ari Rabu tu aku dah mention kan mak aku awai2 pasai terjahan aku ke Warehouse Pureen ni...
mak aku siap citer ngan aku pasai dier cakap kat kawan die....

" mak cakap ngan kawan mak...dier nak minta mak tolong dier buat nasi ayam banyak untuk jual ari sabtu tu....tp mak kata kat dier...TAK BOLEH SEBAB ANAK AKU DAH BOOKING AKU DAH....DARI BULAN LEPAS LAGI...DIER NAK BELI BARANG BABY...DIER MINTA AKU JAGAKAN ANAK DIER...terus kawan mak kata...OK LA...ANAK KO BOOKING KO ARI SABTU SIANG..AKU BOOKING MALAM..NANTI KO DATANG LA UMAH AKU..."

aku sendirik gelak2...mak aiii aku ni siap org sebok dok booking sana sini..sana sini jugak la sebokdok amik tempahan buat kuih la, mana nak jahit bebaju kengkawan aku tempah kat dier...tp demand ini olang..mau jahit baju kurung ja...kakakkakakka.....
****************************************************************************
berbalik pada tajuk asal...pukul 7.45am (syawal belom bangun lagi) kami dah gerak terus ke PJ SS19 sana nun...nak terjah barang BB punyer pasai kan...mmg dari time syawal dalam peyot lagi mmg kami suke terjah warehouse ni....selaloonyer WAREHOUSE MY DEAR n WAREHOUSE PUREEN...sebab barang BB kan...

sampai je sana pukul 8.40am...kami lalu kat depan gudang dier tu..mak aiiii dah penoh hamba2 ALLAH ni mengerumuni pintu pagar pureen tu...adoi....tapi takpe..bukaknyer pukul 10.00am...bak kata en asbeen..mana tau dier bukak awal ke...9.30am...jom G break1st dolu....kami pon melambatkan2 masa, G kencing la bagai, G melantak la....G gossip2 jap...selesai je pukul 9.30am abis semua tu...pon tak bukak lagi..tak pe...kami tunggu je la kat tepi2 tu...tapi aku heran la ngan dorang2 ni....
heran aku ramai sangat la hamba allah kat pintu pagar tu..bukan tak boleh pon tunggu kat tepi2 kan....sementara nak tunggu bukak tu...sanggup haa, yang pregnant, yang membawa anak, dengan ado mokcik2..adoi....berimpit2 bagai...tak hangat ke depa ni...adoi...macam la nak larik pureen ni..tak pon...macam la nak masuk tu ada had....adoi....bila pukul 10a. baru bukak...aku N en asbeen pon jalan la lambat2...bukan tak masuk pon..masuk je...mmmmm....

ya allah sabo je la...berebut2 nak amik paper bag pon bererbut...adoi...tu 1 hal....B4 masuk pon aku dah warning en asbeen aku awai2...

"abang minta maaf la yee kalo abang terdengar suara N ayat2 puaka dari mulut saya ni...saya ni sejak2 pregnant kali ni mulut mmg puaka sikit...maap la ye..."

en asbeen tergaru kepala je....sekali ko...demo2 ni berebut amik baju...bukan  nak belek2 tengok saiz ke hape....nampak je staff pureen tu lempor baju2 kat tempat baju..amik ko bertolak...di kautnyer semua baju masuk dalam beg...gayo macam nak beli semua...mmmm....time tu dorang2 ni tak PK dah...yang ada anak ke...yang sarat mengandung ke hape...semua sama...kena pulok kat aku..minta maap la ye....

"agak la ko nak amik pon....semua nak membeli...bukan ko sorang je...agak la sikit ngan org pregnant ni...egat batu ke aku bawak ni...main langgar je..main sesah tak egat...."

en asbeen terdiam tengok aku..dier pon pelok2 peyot aku..riso pape kan...yang bertolak2 kat belakang pon reda..abis dah kena sound...

elok tak lama lepas tu...kepala aku pulok di sesahnyer ngan kotak2 tak mana hala tak....mmg selamat la wei....

"mmg jalan tak pandang kiri kanan erk...."

hammmiikkkk ko..mmmmmm...adoi...last2 dapat la jugak...hasil rembatan yang tak hengat tu kan..mmg datang sini..mmg tak leh bawak anak2...payah....

dua plastik je...ada tu sampai 3,4 kotak..tak paham aku..sampai aku tgk ada yang memborong botol susu sampai 1 kotak..alahai....

semangat muka nak balik...redho dengar bini maki2 tadi..adoi...kikiki...siap dier kata...
"berani la awak ni sayang"

mmg silap banyak la aku kata..kalo ngan aku...kan...nampak je muka tak berani nak sound gitu..mmm..jangan di kaco sarang tebuan ni....

boleh je naik lif..."lambat" kata aku...naik tangga laju...mmm...muka redho je melayang RM310...kui..kui..kui...

alamak golap la pulok...tak pe la muka time ni pon tak semenggah...

yang berat2 aku kasi sama abang tecik ni..yang ringan je aku angkut...bijak tak..kakkakakka...

nampak tak tummy 7month++...kikikiki...macam tak nampak...ramai kata peyot tecik je....tapi pada aku 2nd pregnant ni mmg terasa besonyer...rasa penat yang boleh di gagah...kalo syawal dolu mmg terasa kuat..sebab peyot tecik je...senang nak gerak..kali ni agak lambat sikit bergerak....mmmmm.....

balik je terus G masjid putra amik syawal kat sana..sebab mak bawak dier G masuk kelas menjahit jubah kat sana...kikikikiki...saja mak aku nak angkut..bukan main suke lagi...

suke benar main kat situ erk....mmmmm......

p/s : tak abis kat situ je perjalanan kami..terus ke destinasi seterusnyer..konon nak abiskan sessi berjalan untuk 1 hari..sebab esoknyer mau rehat secukupnyer....balik kaki sakit..minta en asbeen urutkan..ni akibat kena tolak menolak la ni...

10 ulasan:

Cute Mum berkata...

nie kalo suh aima baca kompom die akan cakap..
" kan b dah kata.. tak payah gatal2 nak pergi tempat macam tue.. beli kat bangi sudah.. kat sogo pon tak larat nie kan tempat ramai orang" hihi..

♥cikmOt♥ berkata...

aler p tak bitau...kalu idak leh kirim...sobs...

Jaa berkata...

erm, saya pun pikir 10 kali jugak nk p ke tak..last2 mmg tak p la..kebetulan adik datang umah masa tu...

mama tisya berkata...

gigih p terjah pureen tu..akak pernh p skali je cukup la...bgs en husband nk ikut....

IntaNBerliaN berkata...

laaa nape sampai camtu sekali.. duk berebut2 pelak... agaknya takut dorg xdan kot...

keciknya perut sue.. lbh kurg je kita ni kan.. hihi

fieda berkata...

alahai..line slow gambar tk kuor..huhu..

seronok la memborong ye..

LYAfrina berkata...

hehehe...
apa2 pon..sue mmg sempoi laa

Papa Mifz berkata...

shopping kat tempat yg sesak membuatkan feel nak menyoping tuh out kan...huhu

aimaniman berkata...

akak x berani lagi nak pegi jualan gudang ni, dulu pernah hilang anak time p stadium malawati... haru..

Nad @ MamaZN berkata...

serik dah papazakwan nak pegi, haha!
tu la, org tak penah gi warehouse sale kekdahnye, kuikuikui!
ksian baby nayli...hmmmmm

awat tak habaq nak pi..? =p