Yang DiSaYAngi

Khamis, 2 Ogos 2012

Asthma again

Semalam aku buat entry pasai nak G amik syawal sebab tak sihat....

rupanyer syawal batuk akibat dah asma dier menyerang kembali....mmmmmm..apo kan dayo....ubat sabutamol(ubat sedut) dah abis...so doc pon bagi la tadi....so far tadi amik dier kat taska muka selengge giler....sampai umah mmg panas badan dier akibat dari batuk kan....tapi sangat la aktif....tak reti nak tido ...mmmmm...asik la kaco maktok dier menjahit je....

Semalam pon dah nab sekali....meraung tak hengat dier...mmmm....mmg kuat itu budak tau...

entah la...so far buat masa ni kat umah dier mmg aktif...tapi batuk dier still lagi...tapi dah makan ubat...ok la sikit kot...mmmmm....baru perasan yang ubat sedut syawal tu.....dah nak abis....

ni la ubat si syawal ni....mmmmmm...naik runsing gak tau aku bila doc dengar batuk syawal...dier dah tau tu batuk lelah..terus kena nab...aku sendiri pon masih belom boleh nak cam yang mana 1 batuk lelah N batuk biasa....tapi kahak dier mmg terasa banyak....


walaupun exp : 10/2012....tapi tetap nak kena carik jugak sebab tinggal sikit lagi...kena carik kat farmasi alamanda ...tengok la mana ada kan...kena pulok doc kata yang buat masa ni syawal mmg kena direct 3 hari ni kena sedut...untuk stabilkan pernafasan dier...semalam pon mmg aku still nampak pernafasan syawal pendek N laju je...

pagi ni syawal tak di hantar ke taska....mak aku jaga pagi ni....tengahari ni en asbeen jaga..sebab semalam aku dah half day jaga syawal....

alhamdulillah jugak la malam tadi tido syawal tak batuk2...diam je....


p/s : asal tengah ramadhan syawal tak sihat

5 ulasan:

Anum berkata...

kesian syawal..

ieyda berkata...

siannya...anak aku pun ada lelah jgk, tp dia masuk 2 thn terus hilang...klu ada pun xkuat sgt...masa dia kecik2, memang kene gi sedut gas kat klinik.

Cute Mum berkata...

tahun lepas pon syawal sakit kan bulan ramadhan.. betul ker ada kaitan dengan nama?? apa pon semua kuasa ALLAH kan.. semoga Syawal cepat sembuh..

Falsya berkata...

Alahai semput plak dak sweet tuh..kesiannyeeeee...get well soon syawal..

Nad @ MamaZN berkata...

moga cepat sembuh syawal...
kalu berkaitan dgn nama ni, ada ke tanye2 kat ustaz?
kalu masih baby, pastu baby nanges2 mungkin la jugak..tp ni syawal dah besar

apa2pun kalu dah nama tu ada maksud yang baik, apa salahnya...rasanya takde kene mengena dgn nama kot..