Yang DiSaYAngi

Rabu, 8 Ogos 2012

Asthma menyerang mereka kembali


tadi aku ado publish gambo ni kat WW-Asthma Again

ni adalah kisah last week punyer citer...mmg rabu lepas syawal yafiq di serang asthma...so ok la...dier pon dah better bila tibe weekend..

konon misi untuk weekend ni nak berjalan2..sebab dah janji ngan syawal yafiq nak bawak dier G main2 kat playground atau mana2 la...tetibe pagi sabtu tu...elok je lepas sahur ni...si en asbeen  ni mula resah gelisah la pulok...ape hal pulok ni....mmmmmm...sudahnyer asthma pon sebok nak serang en asbeen aku ni...adoi...

aku kalo en asbeen ni sakit..mmg patah kaki aku...mmmm..dah nak jaga si tecik syawal yafiq yang dah nak sihat sikit tu...dah tu kena pulok si en asbeen pulok asthma...adoi....dah kena la pulok  aku ni pon dah amik sarat sikit..nak gerak sana sini pon amik masa...mmmmm...nak tak nak sabtu ahad tu mmg aku mmg menjaga demo2 ni la...akhirnyer berbuka la pose si en asbeen tu...tu pon setelah aku paksa dier berbuka...dah sakit sebok nak pose lagi....mmmmm...

mmg dah lama asthma ni tak menyerang en asbeen ni...laki aku ni mmg ado asthma...tp dolu la...sampai umo 13tahun...lepas tu ok dah...lagipun mmg keterunan, MIL aku N BIL aku pon mmg ado...mmmm...alhamdulllah so far sebelah aku tak da..ok la...dah elok pulok jatuh kat anak aku 
syawal yafiq..terime je la...

so far mcm2 dah buat...hati unta, lendier belut...segalanyer...
lepas ni nak try ulat daun pisang...

bapak sedara aku penah buat kat sepupu aku yang dolunyer asthma time tecik2...dah beso sekarang dah tak da dah...caranyer die bako ulat tu sampai rentung pastu hancus kan N kasi suap dalam mulut la...kalo time tecik2 takpe la...masih belom boleh nak paham kan....tp bila beso ni...lambat la sikit kot...

mmg melepet je dua2 sabtu tu...ahad nyer baru ok sikit...syawal pon dah better dari sebelomnyer...

moga raya ni menjelang tibe semua sihat2 kehendaknyer....

p/s : tadi anto syawal pon berombak nafas en asbeen ni..aku tanya nape...di katanyer..SAKIT DADA..adoi...

6 ulasan:

eima berkata...

siannye ....
ptt la kurus je laki mu ... klu die merokok paksa je die benti ... kang lagi menjadi2 asthma die tu ....

Anum berkata...

hehehhe
cian2

♥cikmOt♥ berkata...

hurmm...susah jugak kan...dari asben menurun ke anak ek sue???

Cute Mum berkata...

sabar jerlah sue..
nasib sue kuat walaupon tgh sarat..
boleh lagi nak jaga diorang..
insyaallah raya nie semuanya sehat..

Nad @ MamaZN berkata...

sue, try bawak asben pi check doktor
mana tau ada apa2 yang tak diingini plak
elok mencegah dr terus parah
huhu!

sid berkata...

hai!!!
saya ada nk jual tablet yg lgi power dari galaxy tab!!
MEMANG SESUAI SANGAT UNTUK GAMING DAN INTERNET!!
harga rm550!murah!!boleh nego lagi!! :D

sape2 bmnat/info:
rahmatmu ramadan dot blogspot dot com