Yang DiSaYAngi

Selasa, 14 Ogos 2012

Betoi-betoi raya ni..


Untuk pertama kali dalam seumur hidup raya ni...ni 1st time aku rasa...sangat la banyak kuih raya aku tahun ni...adoi....giler gaban....bila di kire2 balik...aku pon terkejut jaa...
ada 
17jenis kuih raya
20 balang kuih yang ado yang samo2 jenis


aku sendirik kire pon terbeliak bijik mata aku ni...adoi...
kali ni punyer entry mmg penuh ngan kuih raya ok....
aku sendiri tgk pon terliur....

1st aku beli kat anjung...(kedai mamak jual paper tu...ada jual 1balang 50Pcs = RM18 amik 10balang  = RM150....so aku kongsi ngan akak aku...sowang 5 balang....)
aku punyer je 5 balang....

baru dapat tadi 1 balang

jumlah sekarang = 6balang


sarang semut ni aku rembat tah mana tah pokcik google kasi...aku amik last week kat NANA..menarik weeiiii sarang semut dier...naik terliur aku...adoi....tu yang sampai tak sempat nak snap gamba...
aku amik 1 balang

jumlah terkini = 7 balang


tart nenas 2 balang..(en asbeen yang beli..aku dah cakap jangan beli..dier terbeli..katanyer...mmmmm..adoi..padahal ada je tart nenas aku beli aritu)

jumlah terkumpul = 9 balang

pastu baik hati pulok boss en asbeen kasi sowang 1 balang kuih gajus..dapat la en asbeen 1 balang...

jumlah semasa = 10 balang

baru dapat semalam....butter cookies 1 balang

jumlah sekarang = 11 balang

pastu mak aku boleh pulok rembat 3 balang kat KR1M(kedai rakyat 1 malaysia) kat sini...katanyer murah...

jumlah punyer jumlah = 14 balang


start gamba yang bawah2 ni semua homemade ok..aku buat bersama2 mereka yang tersayang..baik hati menolong...sape lagi pembantu2 tecik aku ni...syawal yafiq N mohd yaakob

ni jugak untuk kali pertamanyer selama aku hidup ni aku buat kuih raya...kakakkaka...gile la weiiii....giler rajin...

popia nestum ni awal ramadhan aritu lagi aku buat....1 balang...mak aku pon sebok bila tau aku buat...dier pon nak buat...dapat la 1 balang

jumlah = 16 Balang


cornflakes madu ni dapat la 2 balang

jumlah semasa = 18 balang


yang terakhir..tak da dah kot pasni....
almond cluster...punyer la selengge yang mendeco2 ni..aku tanya pasai pe deco gini..sebab yang buat ni namanyer suraya...S...kakakka...sengal....

ko tengok la laki ni...baik menolong ni....padahal ngan asthma time ni...
tak menyempat2 nak deco..padahal white choc tu panas kot..adoi laki aku..tak pela janji buat kan...kakkakak

so dapat la hasilnyer ni...
2 balang almond cluster...

jumlah keseluruhan  = 20 balang...

giler banyak wei tahun ni  raya..a.doi...tapi ni semua akan di bahagi2 kan....setengah tinggal di rumah....yang setengah lagi bawak balik johor..lagipon aku tau yang MIL aku tak buat kuih..mungkin ado la kot beli kuih...tapi demo mmg tak tau anak N menantu hantu dier ni nak bawak balik kuih...kakkakakka

p/s : seronok laki aku N anak aku beraya sakan ngan kuih yang banyak N baju yang cantik2 N vogue...aku gak baju biasa...almaklum la...rugi melaram sangat2 sekarang ni

18 ulasan:

Cute Mum berkata...

wow.. banyaknya sue punya biskut.. uyun amik balance biskut yang ada jerlah.. huhu..

Anum berkata...

raya sakan nie

*azni* berkata...

banyak tu..takpe la,ry setahun sekali je kan..hehe..

Falsya berkata...

mak aiiii..nie boleh simpa smp raya tahun depan nie..wahahaha..

mama tisya berkata...

mmg raya sakana..raya biskut...byk tul

KuNanGKuNanG berkata...

meriahnye ngan kuih raya...:)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

kite bli yg tunjuk2 gak.. heheh
dh 2 balang abes b4 raya kue tart.. suke bebeno..

AYuNG berkata...

perghhh....sakan =)
meh aku nak dtg rasa nanti boleh? hehe..

♥cikmOt♥ berkata...

akak tak beli banyak pung...hehehe...

tadi bos kasi hamper yang ada 4 balang kuih raya...dia kata amiklah ko zan...kat umah saya dah banyak...

alahai bos, baik hati sungguh...dah la hamper tu santek...ihikss

ShimaSalleh berkata...

Wow! Wow! 20 tu cukup kira kaki tangan hihi..
Takpe Su, nti dah bersalin teringin plak nak makan kan kan.. Ha la ni mkn puas2 :) besok2 dah pantang huhu...

ShimaSalleh berkata...

besok2 dah pantang xleh mkn.. mkn puas2 tau Su hihii

ShimaSalleh berkata...

besok2 dah pantang xleh mkn.. mkn puas2 tau Su hihii

eima berkata...

gile ko byk ... gitu
aku beli 4 balang je ..kerepek 2 plastik...dah ...

Nad @ MamaZN berkata...

nk dtg umah ar nnt...plz reserve kan cornflakes madu! =p

Rose Khadijah berkata...

hai..jengah sini pulak..
wahh banyaknye biskut raya..kenyang makan walau sekeping setiap jenis tu..
hmm kueh raya je da 18jenis..baju raya lak bape pasang le tu?!!..

selamat hari raya..;-)

mekchu berkata...

kalo agak2 byk lebih, otw balik johor tu nggah la sban.. pas sebalang 2.. mekchu x cukup 6 jenis lagik :(

aanie berkata...

byknya biskut raya...

kite pun thn ni byk gak beli....tp byk beli kerepek2 je...

Nana berkata...

mak aii gile kentang sue
20 balang kuih raya hehehee