Yang DiSaYAngi

Rabu, 8 Ogos 2012

Mimpi bersalin

Malam tadi...syawal yafiq betoi2 uji kesabaran aku N en asbeen...dari berbuka pose sampai la settle berbuka N lepas elok aku nak duduk depan TV sambil lipat baju...tang tu la dier datang nak menyendeng ngan aku...nak duduk depan2 aku..dah tu guano aku nak lipat baju..kasi bukak upin ipin..last2 abah dier yang layan...suruh duduk ngan abah dier pon takmo..pehal la dier ni...

last2 aku lunjurkan kaki kiri aku sambil kaki kanan berlipat N sesambil lipat baju tgk wipeout channel 701AXN...sekali dah settle melipat...rupanyer...udah selamat itu anak...nak tido rupanyer...mmmm...padan nak melekat je ngan aku...so aku pe lagi kasi panggil la en asbeen dalam bilik angkut baju yg dah dilipat N aku angkut syawal kasi baring atas katil, terus aku sekali ZzzzzZZzzZZz....selamat....

elok pulok..memalam ni asik la terjaga N tido pon tak lena akibat dari sakit belakang, lenguh kaki, macam2 la gayo org dah sarat mengandung ni kan...mmmmm...dalam pada masa yang sama...mak jemah ni boleh pulok bermimipi di malam hari....

mimpi beranak awal kot..adoi....mmmm..

mimpi yang aku bersalin awal dari EDD aku...EDD aku 30.09.2012...so aku mmg jangka...tak betoi2 ikut due..mungkin 2minggu@1minggu sebelom EDD...dalam minggu ke-38@39 la....kirenyer dalam antara 
tengah bulan sep/2012 ke hujung bulan september ni...

ni aku mimpi aku bersalin B4 raya...tak sempat nak raya...nak melantak macam2..adoi,....waktu sedey..sebab dah tubir mata ni menari-nari ketupat, lemang yang best sekali, ketupat daun palas..tahun ni macam teringin nak makan tu...tapi kat johor susah nak dapat...mak aku rajin buat...sebab itu yang senang nak di anyam..aku pon suke..tp mak aku pulok balik penang...belah utara tu mmg bersepah la ketupat daun palas tu...mmmm...sedey je waktu tu, tak dapat nak melantak abis-abisan..mmmm...

yang best...aku bersalin dalam air....kakkakakakkak..air celah mana, aku pon tak tau...kakakkaka....
yang aku egat dalam mimpi tu lebey kurang gini la...
senyum nampak wahai pompuan..kakakkakak.....

kalo bersalin dalam ni tab dier yang cantik gini..aku pon tak mo kuar ni...kakakkakakka......


p/s : makin dekat ni makin pulok cuak...cuak la sangat...mcm takda rasa je mak jemah ni...

11 ulasan:

Cute Mum berkata...

huhu.. uyun pon ada pernah mimpi bersalin awal..
uyun pernah cakap dengan aima teringin nak makan rendang ayam mak uyun masak sebelum bersalin.. alhamdulillah sabtu lepas tetiba mak dah masak.. memang walaupon buka puasa kat luar, balik rumah uyun makan rendang tue.. sahur pon sama.. memang seronok..
pastue bila MIL tanya semalam dah beli baru raya, katalah dah.. pastue MIL n adik ipar boleh cakap.. sempat ker nak pakai.. tau2 dah bersalin..
aghhh tidak... risau gak nie sebab uyun dah mula sakit kat ari2.. kadang2 rasa kat bawah tue macam terbuka.. harap sempatlah raya seminggu dulu..
paling best cakap ngan aima nak baby lahir time merdeka.. heheh..

eima berkata...

aku 2-3 kali gak mimpi ... time alisha ari tu ... time fahim xde plak mimpi2

aku mimpi bersalin time alisha baby boy .. tp yg keluar gegirl..betui la org ckp slalu nye mimpi ni maksudnye bebeza .... ko mungkin bebeza gak ... overdue kot nanti ko tu ... hehehe

walllahua'alam...semua ni kerja Allah hanya Dia maha mengetahui

Falsya berkata...

Smp ke mimpi kan sue...adehhh..xsabar nk tunggu raya..ketupat daun palas is my fevereet..yummeh...dapnye sue...nak ketupat leh?.hahahahha...

Gegurl doakan mak jemah leh lagi merasa ketupat time rayaa..kuikuikuiiiii..

eB berkata...

besanyer kontra ngan mimpi :)

Jaa berkata...

saya buat masa ni xde lagi mimpi nk bersalin... mungkin sb x bersedia lagi kot..haha.. tp org kt opis dh tegur bahagian atas perut ni dh kosong..oh,oh.. edd 13/9 ni.. harap2 sempat la beraya..

Nad @ MamaZN berkata...

insya-Allah tak apa2..
mimpikan mainan tido, hehe
tp part bersalin dalam air tak tahan tu
bestnye la hai, kalu dpt bersalin dalam air, haha!

Anum berkata...

macam2 maksud mimpi bersalin nie

ShimaSalleh berkata...

Dulu prgnt afiq pun mimpi gak.. sah2 la dia nak keluar awal semgu dr due :))
Take care Sue

Alycia berkata...

biasalah, bila mcm2 fikir bole terbawak dlm mimpi kan hehe..

IntaNBerliaN berkata...

hihiii sue, dulu ms sy prgnnat kan alisha pun, sy mimpi bersalin tau... yg best tu, mimpi tu blh bersambung.... hahahhahha

Ibu Lala berkata...

ha ha ha..tertinggal gerabak la kiter...

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK