Yang DiSaYAngi

Jumaat, 3 Ogos 2012

nak cari nama..nak carik nama....

Pregnant kali ni agak buntu nak memikirkan nama ape yang sesuai untuk adik syawal yafiq ni....
entahla...mungkin sesetengah orang last minit baru nak carik nama..ada gak...dah bersalin baru nak carik nama...ada yang mmg dah carik nama siap2...mmmmmm....

tapi pada aku better carik nama siap2 pastu kalo dah bersalin nnt, kalo tak berkenan atau sebagainyer baru ubah nama lain....tapi kali ni aku buntu la nak carik nama yang baik untuk adik si syawal yafiq ni...mmmm....
adik dier dah scan 
Baby Boy...

tapi kalo ada keajaiban dari ALLAH..kiter tak tau kan..DIA yang tentukan segalanyer...mmmmm....
so nama tak pilih lagi...aku nak carik nama yang ada maksud dari segi 

 *kesihatan
*penawar

korang boleh ke tolong aku..kalo korang rajin la...carikkan nama yang ada maksud sedemikian....


p/s : dah beku tahap gaban la dok dalam opis ni..nak bekerja pon lemau

12 ulasan:

Falsya berkata...

xpe sue..crk pelan2 okayh..tamo stress2..

eB berkata...

pening gaks kan nk carik nm...
nak2 mesti nk carik namer yg sinonim ngan adeq bradeq... hmmmmmm

xperla... slow2 yer :)

Nana berkata...

kita dah ada nama klw pregnant kali ke2 dpt anak lelaki haha

over kan

PinkUmmi berkata...

slow2 sue....
bleh stress kalo cri nme..pening dibuatnya...

Cute Mum berkata...

uyun masa anak 1st dah siap dua nama tulis dalam hp sebab time tue tak tau jantina.. bila dah keluar, kami setuju letak nama tue..
yang 2nd nie, aima awal2 lagi dah cari nama anak perempuan.. tak sangka pulak memang scan anak perempuan.. so kami dah sepakat guna nama tue jer..
tapi kalo kuasa ALLAH tukar jadi lelaki, kenalah cari.. buat masa nie belum ada idea..

IntaNBerliaN berkata...

sy xtau plak.. dulu sy search je nak tau mksud nama2 ni..

Nini D.. berkata...

cari pelan2..jgn gopoh2.

mahapla lama tak menyinggah..bizi!

fieda berkata...

betul tu jgn la sampai stress ye sue..

mekchu berkata...

nak sama2 nama mcm syawal ke lain pun tak kisah?

kami pulak masa mi-cah dulu dah prepare 2 nama kan.. girl & boy.. so, guna nama girl yang itu aje lah :)

MamaEma berkata...

banyak kat google..tp tak boleh caya sgt..takut maksudnya tak betul

ShimaSalleh berkata...

Cari pelan2 hihi.. Shima dua2 hero dah keluar, dua2 jugak lah nama yg daku list lgsg tak dipilih en.ayah taw! geram jugak...
Tulis aje mana berkenan. Lps tu kena tgok dia lahir hari apa. Anak no2 biasanya agak tegas & lantang sikit.. Dia aje yg betul haa.. mcm tu la. So huruf A @ alif tu tolak tepi dulu tak sesuai... padahal anak ku pun huruf A! agagaagga.. ni ayah la ni!

♥cikmOt♥ berkata...

kalu akak plak awal2 dah cari nama tuk anak2...

yang penting nama anak2 mesti la pangkal yang sama...sebab tu ketiga2 mereka pangkal H...N...I...
hehehe...rasa puas...

akak yang cari nama, tunjuk kat suami, dia setuju so proceed...
nama yang baik2 maknanya...
tak perlu ejaan melampau sesangat kan...hehehe