Yang DiSaYAngi

Jumaat, 3 Ogos 2012

Rasa tak kenyang bersahur minggu ni


Minggu ni minggu kedua umat islam seluruh dunia berpuasa...

sejak2 aku pregnant ni mmg aku kena makan bagi kenyang..kalo tak payah..asik la nak carik makanan kan....
lagi2 bila time puasa ni...mmg konpom kena bangun sahur N bersahur N makan yang secukupnyer untuk bekal tenaga BB n aku..

Tapi minggu ni aku rasa tak kenyang N tak lalu sangat je nak masuk kat tekak makanan ni time sahur...aku pon tak tau nape...tp mmg aku kena bersahur demi anak aku...

tapi bila naik waktu bekerja aku terus berdezuuupp lapar..adoi..padahal minggu pertama puasa aritu..semangat aku...kengkadang rasa lapar..tp aku tahan...aku selaloo cakap ngan anak aku dlm peyot ni..
"anak ibu...sihat2 duduk kat dalam tau..kiter kena jadi orang yang kuat...baru la sihat..takpe..ALLAH tu paham akan keadaan kiter..tapi kalo anak ibu lapar tak tahan, ibu berbuka demi anak ibu tau..."

terus tak tendang2 sudah...mmmmmtapi letih sikit la...pastu minggu ni pon mmg aku agak keletihan gak....
lemau je rasa....bukan sebab monday blues, wordless wednesday ape la bagai kan....

bila tibe berbuka pon bukan nak makan sangat..pastu tak abis...mmmm...pastu malam tu rasa letih je...adoi..tak mo letih2 gini...susah aku nak bergerak N buat kerja nnt...

p/s : moga aku ada semangat N tenaga kembali cergas...

8 ulasan:

Falsya berkata...

adehhhh..tamau lemah2 okayh..moga mak jemah sihat kuat dan bertenaga..pasnie sahur makan biskut tiger..wahahaha..

Ardini Humaira berkata...

amin... InsyaAllah..
dni ALhamdulillah setakat ni rasa lapar tu tak ada :) dni makan banyak buah kurma and amik supplement... vco bekalkan tenaga segera... jom try vco!

Cute Mum berkata...

uyun minggu 1st lalu gak nak makan nasi time sahur.. minggu nie memang tak lalu langsung.. adalah makan 2-3 suap dah rasa loya.. so minum milo,susu dan roti jer..
bila kat ofis pagi-pagi dah rasa lapar.. tahankan jugak sampai.. tapi kenalah tahan pening kepala semua..
maybe baby makin membesar dan perlukan zat lebih lagi kot..
uyun 1 minggu lebih puasa terus turun 1kg..

eima berkata...

kena paksa diri ko mkn ... mind set tu penting ...klu ko kate ko tak lalu mkn nnati jd tak lalu mkn ... minda kena kuat .....try try uy besh ....

Ya ALya berkata...

Mkn kurma tiap kali time sahur...tu je yg saya amlkn dari ank sulung sampai yg ke2 ni...

IntaNBerliaN berkata...

sy yg duk umah je ni pun kdg2 letih sue.. lbh2 lg skrg ni cuaca panas terik betul.. pening kpala..

fieda berkata...

baby dah makin membesar tu yg tak tahan tu kan sue..

Nad @ MamaZN berkata...

banyakkan minum air masak pastu ngan kurma sue...cube la..