Yang DiSaYAngi

Selasa, 28 Ogos 2012

Syawal 1433H - Raya macam tak raya (part 4)


Tak  de benda yang menarik untuk di up kan untuk tahun ni....raya pon beraya kat sepital...so kuar wad pon banyak duduk rumah je....kesian pulok kat MIL n FIL aku ni...nak berjalan sana sini pon terbantut...aku tak sihat di rumah...tapi ado jugak aku laungkan kat laki bini ni...

"ala kalo mak ngan abah nak G berjalan raya ngan akob, syawal, G je la...tak pe...sue ok je duduk kat umah ni..."

tapi di balas pulok dengan ayat laki bini ni...
" ala takpe...tunggu sue sihat la baru beraya...baru syok..."

adoi...kiter nak senangkan demo...demo sajo nak susahkan diri pulok...mmmmm

kesimpulannyer aku decide N terus cakap kat en asbeen

aku : abang...tahun ni abang tak dapat beraya sakan..walaupun persiapan raya abang N syawal bukan main gah lagi ko...siap tempah2 baju bagai...tapi berayo kat hospital gak....so insyallah tahun depan saya decide...kiter beraya sebelah abang lagi ye tahun depan...kasi abang seronok sikit raya tahun depan...
en asbeen : nnt larik la aturan turutan gilir2 raya kiter...takpe ke...?????
aku : ala tak pe abang...sayang tak kisah pon...lagipon family saya kat putrajaya semua...takut jugak demo tak mo balik penang...nak raya putrajaya je...mmmmm...tak best la kan...takpe...tahun ni raya sebelah abang...tahun depan sebelah abang...N tahun 1 lagi mmg sebelah abang....tahun selepas tu baru sebelah saya...ok la...saya kesian awak N syawal tak dapat beraya sebab saya...abah N mak pon tak dapat nak jalan2 sangat...nak jaga saya...saya ni tak yah di jaga sangat....ok je saya ni...mmmm.....
en asbeen : kalo camtu ok la...ala..mak abah tu sayang akan awak...awak ni...
aku : yela saya ni jarang dapat rasa gini...so macam semacam...tapi saya suke...

so insyallah tahun depan N tahun 1 lagi akan ku bertandang di rumah MIL aku sekali lagi.....

p/s : tak da benda nak di ceritakan....mata pedih la...

5 ulasan:

Anum berkata...

x pe sis tahun depan ada

mamavogue berkata...

Lega dengar makyong ngan baby sehat belaka.. Perkara dah jadi memang tak bole elak, kan.
Tapi bertuah la sue dapat mertua yang baiikkkk sangat! :)

eB berkata...

betol tuh yg penting sue n baby sht & selamat. risau eB dgr. smalam balik keje, eB gi citer kat shah, shah pn terlopong... alhamdulillah malaikat jaga. tc tau sue... kalo wat open house jgn luper ajak kami... sempat lagi tuh ko.. ha3...

ps: baju aerish tuh sebnornyer baju mom n kids, mmg utk eB spttnyer sm, tapi eB bli utk aerish jerk, sbb eB x besa pakai baju ceria2 nih... eB nmpk pelik... suker yg gelap2 n plain gaks. hik3

IntaNBerliaN berkata...

alamakkk sy tertinggal cite nampak... ok, jap.. sy baca entry2 sblm ni lak.. :-)

eima berkata...

bagus la ko ni ... tak de nk rebut2 ....