Yang DiSaYAngi

Selasa, 14 Ogos 2012

Update 33weeks


aritu aku ada G CHECK UP 33MINGGU

so setakat ni aku dok risaukan HB aku yang selaloo low..kalo naik pon...alahai sikit je....tapi mmg catat rekod terbaik ni selama pregnant ni...dari syawal lagi sampai ke sekarang...HB aku naik cantik...11.8
kalo org lain ado yang naik lagi tinggi dari aku...tapi aku tak kesah....sebab ni kire catatan terbaik aku la ni..mmmm....

dah settle tu..berat aku tuwun pulok..adoi...dari 56.2KG - 55.9KG
tuwun pulok....mmmmm..mungkin sebab pose kan...tapi pada nurse tak leh nak kata sebab pose jugak kan...mmmm...mmg betoi pon kata nurse tu..nak kata pose tak leh jugak...tapi dah nak tuwun...nak buat guano kan....sekali tetibe nurse pon buat perkiraan pertambahan berat badan dari start buat buku merah tu sampai kini..pertambahan berat aku tak cantik...naik 5.5KG je...mmmmm....

so nurse takut sama ada BB kecik atau air ketuban kurang...adoi....
satu , satu menimpa...sebelom ni time syawal aku hanya risaukan akan HB low sajo...

kali ni bertambah2 kerisauan aku...dengan berat badan naik lebey pon nurse bising...pertambahan berat badan pon naik tak cantik pon bising, ni pulok BB takut air ketuban kurang atau BB kecik....

tapi pada aku harap semua ok N selamat N yang paling penting BB sihat...tu je yang aku nak...

ni dalam sebok2 raya ni kena G klinik kesihatan gak..tapi kat KG...mmmmm...takpe la....
2 minggu lagi pas balik KG, jumpe balik kat klinik putrajaya ni...mmmm..

aku jumpe doc lepas jumpe nurse tu..doc tu baguih..ramah, BB ok, rangka, tulang kedudukan , laluan, peyot BB, kepala BB, jantung BB, everything semua ok...doc pon kata dalam masa 33minggu ni bacaan untuk air ketuban 10...normal...kalo tak normal 7 kebawah....selaloonyer kalo 33minggu ke atas ni selaloonyer bacaannyer akan berbelas-belas...tapi aku punyer doc kata still maintain normal....tapi kena jaga jugak....

macam2 la...adoi....yang penting aku nak enjoy raya2 ni...


p/s : enjoy la sangat...batuk khok....khok..khok...tak abis2 lagi....cian BB, ibu batuk2 kamoo yang terasa kan...

4 ulasan:

♥cikmOt♥ berkata...

apayang penting, semuanay ok...raya raya jugak, kena beringat selalu tau...

eima berkata...

bab air ketuban tu ko kena risau gak ye .. sbb kakak opis aku baby die ninggal dlm perut sbb air ketuban kering ....kira pergerakkan baby tau

Anum berkata...

alhamdullilah

mekchu berkata...

ooo.. gitu kisah air ketuban.. perut mmg kecik ehh berbanding syawal dulu? mekchu pun.. risau jugak.. berat badan pun naik lebih kurang aje.. 5-6 kilo dari biasa.. spesis suraya mmg gitu erkk...