Yang DiSaYAngi

Isnin, 3 September 2012

Beraya bersama mereka lagi


Tahun ni mood raya lambat sikit sampai berbanding dengan kengkawan yang lain....yalo...udah berantakkan...hilang terus la mood raya ni berlanggar dengan pokok...kakakkaka....

tapi bila mood raya menjelma...aku pulok sebok la dok mencari mana2 umah yang aku nak terjah....

waktu aku kat kluang aritu...umah FIL aku...
aku dapat mesej dari si dia...ajak datang beraya...kire open house jugak la....dah berjemput..suke la mak jemah ni...org dah ajak, laju la langkah aku ni....

petang tu dah settle aku, en asbeen N syawal tido tak hengat...siap2 solat asar, terus zasss ke taman delima...seb baik la senang jugak nak cari umah si dia ni....

sampai2 terus terjah laki dier....nak salam2 laga2 PP, kang kena parang ngan en asbeen...kakkakakak...
aku terus buat muka tak tau malu, G terjah masuk umah...sebelom tu...terjah kucing mak mertua dia...alahai cumillnyer...geram aku...rasa nak pelok je...mmmm....laki dier dah gelakkan aku dah...masuk umah je mak jemah terjah dier....salam2 laga2 PP gitooo..kakkakakka..siapa dier./....

dia ni la....

teruja aku tau jumpe nana ni...ni dah kali ke-3 (tak slaah aku) jumpe ngan dia....
waktu berjemah la kiter kan...mmmmmm....sedap weeiiii choclate cake ngan mihun sup nana ni....cake je, 3,4X aku tambah...mmmmm...mihun sup lagi la sambal kicap tu lebey2 taruk...pppeerrrggggghhhh terbaik, sedap weiiii...walaupun nana kata mihun nyer agak lembut sikit sebab lama rendam dalam air panas...pedulikkan....yang penting 3X aku tambah...hammmikkkk ko...laki aku ngan syawal dah kat luar berburak ngan amrul....en asbeen pon kata sedap mihun sup...damia mmg terbaik la berburak ngan aku....mmg macam bertih jagung itu damia tau..kena la berburak ngan aku...dah mama dier malu....jgn malu nana...anak kamoo mmg best...kalo jemah dapat anak gini...mmg gebang lebey la berburak ni..kakkakakak

tak lama lepas tu....


elok aku balik je dari Kluang ari ahad aritu....aku sampai putrajaya...isnin tu aku msj si dia ni lagi nak datang raya...boleh pulok tak kenal den yang jemah ni....untung la....opssss lupa dah tukar HP baru..kakkakakkaka...ok la tu...walaupun dier leh agak siapa...ok gak la....

terus malam tu pas keje, siap2 solat maghrib, aku terus gerak G umah dier...dah pandai dah tak yah call2 tanya jalan...kakkakak...tau2 sampai je....
sampai si anak datang jemput kedatangan kami sekelurga...kikikiki....

sape lagi...mak jemah jumpe dier ni la...UYUN a.k.a CUTE MUM
tahun ni berbeza sama2 memboyot tahun ni...ado BB dalam peyot....kikikikiki
dania cukup suke la ajak si syawal main2....syawal bukan nak main pon...bila en asbeen main bunga api...ehhh seronok pulok anak beranak ni....terlebey bijak si syawal ni org pegang bunga api kat batangnyer...dier sebok la nak pegang kat apinyer...mmmmm..selamat kena kat tangan...adoii....bijak terlebey,....kakakkakakka.....

seronok la bergebang ngan uyun ni....ni kali dua aku datang raya umah dier....insyallah kalo dier bersalin sebelom aku, aku akan ke umah dier terjah BB nanti...tgk la guano...mmg EDD aku beza  2 minggu je....

p/s : seronok terjah umah blogger2 ni..ado lagi nak ajak aku tak...mood raya masih membara ni

5 ulasan:

eima berkata...

dlm sakit2 tu pi beraya gak... caya la ko ni

Afasz berkata...

wahh sonok la dapat raya umah blogger nana ... sy tak sempat la nk g

Cute Mum berkata...

heheh..jgn lah marah mak jemah no tak save yer... uyun nie cuma reti snap gambar n upload jer.. yang bab save no semua aima yang buat.. sebab tue dulu pakai hp nokiah jer.. senang.. hihi..

LYAfrina berkata...

wah sue...seronoknyer dh jupe uyun & nana depan2...

Nad @ MamaZN berkata...

meh la beraya umah kite..! :)