Yang DiSaYAngi

Selasa, 4 September 2012

braxton hicks...tapi kuar tanda bersalin....CAMNO NI???

Dari lepas adcident aritu sampai la kini....aku selaloo sangat di serang BRAXTON HICKS

apa itu BRAXTON HICKS?????????
tak mo copy  N paste kat sini...korang G la terjah kat SINI

banyak info kat SINI

kat sini aku nak citer pasai aku....mmmmmm...mmg sangat2 tak selesa N tak larat...rasa berat je peyot cumill ni tau bila di serang BRAXTON HICKS ni...mmg benda ni dah jadi sehari selepas aku kuar dari jospital aritu....

al-kisahnyer terjadi
********************************************************************************
hari aku kuar dari jospitak petang 1 syawal tu...aku ngah tukar baju...mmg waktu tu aku dah terasa mcm tak selesa...lepas tu aku masuk toilet nak tikar baju, aku tgk ada tanda....tanda????

tanda mcm nak bersalin la...
kuar tanda warna coklat2 lendir gitu...(sama ngan keadaan mcm nak bersalinkan syawal...tapi tu bercampor darah)....tapi ni hanya lendir coklat2 aje...aku egat tu keputihan....tapi dah gitu...guano....aku egat ok la...aku tak kasi tau kat sesape pon....sampai la ari isnin tu malam aku nak mandi sekali aku tgk lendir yang sama bercampor dengan darah...banyak la jugak...aku terus pangiil en asbeen N tunjuk bahan bukti kat tisu tu...en asbeen dah cuak...aku pon citer hal sebenar...pastu dier balas...

en asbeen : asal tak kasitau kat doc waktu kuar aritu????????
aku : tak mo la...nnt susah...nak kuar, payah pulok..adoi....
en asbeen : saya rasa ni mungkin sebab effect dari awak kena cucuk ubat matangkan paru2....
aku : saya rasa la kot....

benda tu berlaku sampai la ari ahad aku balik sini...dah tak da dah....tapi peyot cumill aku ni selaloo sangat mengeras setiap masa...setiap masa...penat aku kengkadang...adoi....risau aku...aku slaloo cakap ngan anak aku...
"jangan kuar dulu BB....ibu nak berjemah ngan kawan2 ibu time jamuan raya ni dolu"

tendang2 BB aku...tp BB aku sangat la aktif...selaloo sangat terkeluar2 kaki atau tangan dier...entah la...bila dah mengeras tu...en asbeen pon takot nak pegang..mcm nak pecah..katanyer....mmmmmm....


p/s : risau....

7 ulasan:

Falsya berkata...

Halamak..baby dh xsabau nak kuar kut tuh mak jemah..nnt kalau ade any gud news bgtau tau..hehehe..

Cute Mum berkata...

uyun sampai sekarang belum keluar tanda blood show tue .. tapi kalo kaki ke tangan yang tertonjol tue jgn cakaplah.. sampai rasa sakit dibuatnya.. nie pon asyik berdoa kalo baby nak keluar pon biarlah time aima ada kat sebelah.. takut gak kalo sakit time kat ofis.. siapa nak tolong..

eB berkata...

eh tuh bkn tanda ker sue?
x mo gi spital ke?
eB x pernah kluar tanda tapi ader dgr2 org ckp g2...
smoga dipermudahkan yer. aminnn
tc :)

mamavogue berkata...

mamavogue pun macam sokong eB..
gi hospital la sue..
at least segala persoalan terjwb, kan..!

IntaNBerliaN berkata...

saya dulu pun time bersalin alisha, kuar tanda gak.. kuar darah.. tp kne seluk2 pintu belum bukak.. last2 sy g pusing complex... lg seklai g cek, dah buka 4cm.. hihi

eima berkata...

ko jgn amik ringan mende2 cam ni tau .. bahye ...
sbb kite tatau ... better rujuk terus ke spital....

mekchu berkata...

awas kalo perut dh start mengeras.. eh bukan skang pun dah keras ke? hehehe..

achaner ni.. takut lah nak bersalin.. moga2 semua dipermudahkan..