Yang DiSaYAngi

Jumaat, 7 September 2012

CHECK UP 36minggu = Kepala BB enganged?????


Hari ni rasa macam tak da mood nak update citer...mana yang fren ngan aku kat FB mungkin tau...mungkin tak tau..ape pon aku mls nak PK lagi hal ni....

Semalam aku half day aku check up 36minggu@9 bulan beserta dengan check up lepas adcident...

so far...alhamdulillah..last aku check up 2minggu lps kat kluang...berat aku 55.8KG...tuwun lagi 100gram...
tapi semalam berat aku buat aku melompat depan nurse...kakakakka...suke mak tau....naik 1.1KG... 56.9KG..

alhamdulillah...ni mmg akibat dari muka tak tau malu aku nak G beraya umah kengkawan aku ni..kakkakaka..
so far dalam usia kandungan 36minggu ni...tinggi rahim 35cm...alhamdulillah....

lepas tu G scan kat doc N doc pon check kat perut N doc ngah check kepala BB..dah masuk ruang ke belom...sekali doc tu kata..."KEPALA BB ENGANGED"

aku blur..tak paham....apa maksud doc tu?????nak tanya doc tu malas nak layan je...kakakka....berat BB aku tanya pon malas je doc tu nak jawab...aku tanya air ketuban punyer bacaan...so far...normal...masih under control...alhamdulillah....lepas tu check up lepas adcident tu...doc tgk mata pon ok...

minggu depan aku akan terjah klinik lagi 13/9 ni..(lepas jamuan raya N berjemah ngan kengkawan la aku terjah)...untuk usia kandungan 37minggu....alhamdulillah...

moga ALLAH memakbulkan doa hambanya yang ikhlas meminta petunjuk dan keampunan dariNYA...


p/s : korang paham tak maksud doc tu...mmmmmmmm...

9 ulasan:

duniafana berkata...

saya doakan moga lancar segalanya

Kesuma Angsana berkata...

moga dipermudahkan ye!

mamavogue berkata...

Insya Allah semoga dipermudahkan segala nyer..
Kepala baby pun dah ada kat tempat yg betul..

Cute Mum berkata...

insyaallah baby bagi peluang kat sue pergi berjamuan raya dulu.. die tau ibunya baru ada mood raya..
uyun next check up 12/9.. time tue dah 39 minggu.. :)

Anum berkata...

semoga dipermudahkan

Falsya berkata...

adehhh...dh x lama dh tuh..nebes gegurl jemah oiii...hehe..moga2 semuanye selamat..

ShimaSalleh berkata...

get ready je Sue :))
Kepala baby dah engaged tu maksudnya dah otw la tu kot... dah masuk lorong yg betui.. kottt...hihi..
Take care Sue :))

ShimaSalleh berkata...

Get ready je Sue :))

IntaNBerliaN berkata...

oo dah enganged ek.. tu mknanya, kepala bby dah ada dkt tmpat yg betoi.. dekat pintu dia nak keluar nanti.. dah xleh gerak mana2.. tunggu je dpn pintu.. hihii...


sy ms alisha dulu kalu tak silap engaged ms 36 mggu gak tp kuar tetap jugak ikut due.. maybe ank pempuan kot.. org kata, ank lelaki cpt sikit kuar dari pempuan.. :-)