Yang DiSaYAngi

Selasa, 11 September 2012

Lama tak shopping kat sini


Aku tak egat bila...tapi yang aku egat last week...aku ada nampak benda ni....

sekali aku cakap ngan en asbeen...

aku : abang..lama tak membeli kat sini...rindu lak rasa...dolu time kecik2 dolu duduk kat sungai petani...rajin menahan membeli ni...
en asbeen : kat KG saya pon ada dolu..tapi sekarang macam dah tak nampak je...

ape la yang aku N en asbeen bebelkan...
benda ni haa...

kakkakakkakak...


mmg sangat2 la rindu akan keadaan time kecik2 dolu, time zaman2 duduk kat bedong, kedah N sungai petani..sangat la seronok bila BAI ROTI ni lintas depan umah..mesti jerit panggil BAI, BAI, BAI berenti...kakakakka....sekarang mana nak ado benda ni kat sekitar2 tempat yang dah membangun ni kan..kalo ado pon jarang2 nak kiter nampak...

teringat sangat2 time kecik dolu2..dengan muka belemous, larik2 dengan tak pakai kasut, time tu tanah merah berdebu tu, kejar BAI ROTI suruh berenti...selalo time petang2 nak masuk maghrib mesti BAI ROTI ni datang...kikikiki...

agak2 bebudak sekarang yang tak duduk kat kampong tau ke benda alah ni...kikikiki....



p/s : bebudak sekarang tak mcm kiter...aku sendiri terbeliak bijik mato bila tgk HP dorang lg canggih manggih dari aku..adoiiiii

8 ulasan:

Anum berkata...

wow ini memang lama nie
teringat zaman kat kg

Jue @ Ibu 2F berkata...

masa duduk kl dulu selalu beli tapi sejak dudk putrajaya tak pernah pulak nampak...hahahaha

♥cikmOt♥ berkata...

memagn nostalgia...tapi kat kampung akak dulu orang melayu yang jual roti

IntaNBerliaN berkata...

eh... dkt kg sy pun ada dulu.. hihi

eima berkata...

ko dk SP ?/ taman mana wei ....

Nana berkata...

kat umah kita masih ada lagi
ktorg panggil babu hehee
mia la peminat babu tiap2 petang tunggu depan pagar
nk bli kopok

Chekgu Azrine berkata...

skang kalau lalu depan rumah pun nak panggil pun susah..sbb mamak roti bawak laju sangat.. mcm tak mo jual roti jek..hahahaa

Falsya berkata...

ramai xnmpk bai roti nie..penah member falsya wat hal tau..kiteorg dlm kete pastu bai roti nie sebelah..die selamba je amek roti kat luar2 tuh..bile tanye nape amek die jwb,"nape letak kat luar..xnk bg org amek letak kat dlm"..bengong..die saje je tuh..opsss, end up die bayar..haha..