Yang DiSaYAngi

Isnin, 10 September 2012

Muda+kecik sangat kah dia???????


Siapakah itu??????????????

EN ASBEEN la...yang tecik cumill tu...kikikiki...

nape tajuk begini...al-kisahnyer begini..
***********************************************************************************

Malam semalam tengah sedap2 aku dok bersilat kat dapur nak siapkan dinner...en asbeen ajak G alamanda nak beli something kat kedai DIY yang baru bukak kat alamanda ni...so dengan itu, aku pon request la ngan en asbeen nak G jalan kaki...alasannyer boleh la syawal yang sebok nak berlarik2 N berjalan2 tu jalan ngan tenang N happy kan...so dlm masa yang sama leh aku berjalan utnuk senangkan aku bersalinkan...bukan jauh mano pon umah ngan alamanda tu..sekangkang kera je....alahai....duduk kat balkoni uamh pon dah nampak alamanda tu....

bila tibe kat situ si syawal ni ternampak la pulok playground kat area situ(berdekatan pakson)...so aku pon willing la nak jaga syawal, sementara en asbeen G tengok apo yg dier sebok nak beli tu...elok aku kat situ ngan syawal, main2..en asbeen datang dengan sekaki payung yang kami bawak tadi(takut hujan kot) n barangan yang dier beli....sambil duduk kat tempat menunggu bebudak ni main...

dah tak larat kot aku nak tgk si syawal ni main...perut pon asik mengeras...aku minta en asbeen jaga pulok..tetibe ada la sowang akak ni..pon dok tgk2 anak dier main2 gak..sekali dier pon bersuara...

"akak itu : berapa bulan ni..???????????
aku : dah 9 bulan kak...tunggu hari...
akak itu : (bulat bijik mata dier yang dah mmg bulat tu) la yeke...keciknyer...
aku : ahhhhh...mmg kami adik beradik mmg naik perut je bila mengandung..kalo badan alhamdulilah, tak la naik sangat....
akak itu : la yeke...akak kalo pregnant naik segala-gala..kikikikiki...
aku : ooohhh...saya alhamdulillah tak la...lagipon kami mmg family baka kecik..tu anak pon mmg kecik..lagi pulok en asbeen pon mmg jenis kecik kurus saja...
akak itu : la tu husband kaa??????
aku : ahhhaaa...nape kak...???????
akak itu : la akak egat student yang tunggu adik2 dier main kat sini....tgk dier pon diam je...main2 game kat HP...akak mmg mati2 egat student...sowi ye....
aku : ala takpe...mmg selaloo prg ckp camtu...kalo tgk kami jalan dua...manja2 gitu pon org pandang..egat kami tak kawen lagi kot/....kikikikiki....
akak itu : yela kalo kamoo tak pregnant...akak pon egat camtu...kikikikiki....
aku : ala takpe...sy ok je....tu kalo citer kat en asbeen tu mau gelak dier...suke la dier org cakap dier muda...padahal..kakakkakkakka....

tak lama pastu en asbeen N syawal datang...N kami pon beransur balik N aku sempat la salam ngan akak tu...aku pon citer la ngan en asbeen...bantai gelak dier...suke la tu org cakap gitooo....

tapi apokan dayo...dah en asbeen tu kecik...tapi jgn egat apo...dier kecik2 cili padi hijau...sekali dah amokkk....cili padi hijau pon kalah ,....kakakkakakakak....


p/s : mmg tecik kan...

7 ulasan:

Cute Mum berkata...

heheh.. kelakarlah pulak...

♥cikmOt♥ berkata...

hehehe, adik tak baik jalan pegang tangan ngan bukan muhrim...hahaha

IntaNBerliaN berkata...

hihii syokla.. siap kata student lg.. hihii

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

kecik jgn disangka anak, besar jgn dikata bapak..
tp ini kecik dh jd bapak org wooo.. hahahahha..

Nad @ MamaZN berkata...

heheh..awet muda tu ;)

Cho Zila berkata...

suka bebenoler dikatakan muda.. memang untung jadi orang kecik2ni...

eima berkata...

mmg kecik punn.... hehehe