Yang DiSaYAngi

Isnin, 10 September 2012

Syawal sayang...Syawal dimana...???????


ni citer last 2 weeks...baru nak up...sebabnyer usb asik la tinggal kat umah..nak update blog kat umah punyer payah..akibat dah depan mato semua yang guna laptop aku tu en asbeen N syawal...mmg aku tak la..mmmmm...

ni  kes 2 minggu lepas jiran depan umah aku buat open house..kena la menghadirkan diri...kan kata sombong..payah tu...kakkakakakak..lagipon dah di ajak..takkan tak datang kan....mesti la datang....kikiki...makan free..aku ngan en asbeen lak petang tu balik dari keje sebok la dok PK nak masak pe mlm tu...last2 mak aku kasi tau jiran buat open house...mmg semangat la kami berdua tak mo masuk dapur mlm tu..kkakakakkakak....

elok je lepas isyak..kami G kat umah jiran..tak yah pakai selipar pon..mmg betoi2 depan umah....kakkakakaka...pijak2 selipar N kasut org yang ado kat situ je..kakkakakak....dah selamat makan....elok pulok syawal mula buat hal dier pulok..dier buat macam umah dier sendirik pulok..kakakkaka...


korang tgk la...aku sebok dok bergosip ngan en asbeen, tetibe syawal tarak depan mata..mana la hamba Allah ni...

 Korang tgk la...sekali en asbeen kata...

"tengok anak awak tu...saya nak balik la..."

terus aku tarik tgn en asbeen....hemo..hemo..hemo...dah malu nak tinggalkan aku pulok...duduk sekali..biar sama2 tebal muka dek kerna ini anak sowang....korang tgk la...dolu time umah aku ado sofa...tak lak dier main2 gini....dah di jual bagi kat sedara...boleh pulok mencari tempat bermain pulok..mmmmmm...

 tau2 je budak tecik ni aku snap gamba dier...lagi la tersenyum lebar...bila aku suruh kuar..tak mo pulok kuar...lagi ke dalam dier masuk...

 muat pulok haa untuk dier...yang best tetamu2 yang duduk kat sofa tu cuak bila dengar sore budak dok gelak2...mencari la demo2 ni..lagi dorang bantai gelak bila nampak si syawal ni...syawal apo lagi...lagi la havoc kat situ..ado respon kan..dier egat org suke kot ngan gayo dier tu...


last2 baru nak kuar..tu pon aku dah panggil, nak ajak balik..tu pon tak mo balik..meragam bila si abah dier udah tahap gaban kulit muka tu tebal berapa inci tak tau...lagi la si anak ni meraung nak main2 lagi..adoi....

bila dier tuwun dari dukungan abah dier...dier boleh G main kat atas sofa...pastu kaki tersepit di antara sofa tu...mula2 dier gelak2...pastu kaki tak leh kuar...mula merengek minta tolong...aku gelakkan dier dari jauh..kkakakaka...tau takut...kakakkaka..tetamu yang ado kat situ pon bantai gelakkan dier....adoi....

balik umah abah dier berkata-kata...
"syawal ni macam ibu la...muka selamba je dekat umah org.....kakkakakakkakakka"

aik..aku pulok yang kena...

p/s : suke hati en asbeen je

6 ulasan:

Anum berkata...

hehehhe
sabar je la

eima berkata...

alahai ..pe la tuan ruamh kate kan ...hehehe

MamaEma berkata...

main nyorok-nyorok ke syawal.

IntaNBerliaN berkata...

hahhahha.. syawal.. syawal... hihii.. kamu ni comellah :-)

Jue @ Ibu 2F berkata...

Kelakar syawal...Tue tempat paling best ye

Falsya berkata...

hahahahahhahaahaha.....chumel je si dak sweet syawal nie tau..samo mcm omak ehhh..chumel..