Yang DiSaYAngi

Selasa, 4 September 2012

Takut nak menghadapinya


 Tadi aku ada buat entry pasai BRAXTON HICKS-36minggu (tapi kuar tanda)

elok ngah baca komen2 member kesayangan aku ni..tetibe aku teruja N senyum ngan komen member aku sowang ni...
EB

bila  EB  cakap camtu mmg cuak..padahal waktu kejadian pon dah cuak...tapi mmg waktu kuar tanda tu tak sakit....bukan tak mo G hospital...tapi malas nak kena seluk2 ni..adoi...aku rasa mana2 hamba Allah di muka bumi Allah ni yang penah menjadi wanita mengandung pon akan tak suke dengan kes kena seluk2 banyak kali ni...mmmmm...entahla...aku tak mola...bila G, tak da pape...mmmmm...tu yang payah tu....elok pulok kena tunggu lama...lagi la....siap boleh update status kat FB kot....tapi pada aku mungkin jugak sebab effect dari cucuk ubat matangkan paru2 BB kot....

TQ  EB  sebab amik berat...tapi benda tu berlaku waktu kat kampong..time tu pon aku baru 34minggu...entah..sekarang ni dah nak masuk 36minggu, tak da pape dah...cuma mengeras je lebey..BB still gerak aktif....event B4 balik dari KG pon aku dah scan..N BB dalam keadaan ok, aktif N sihat...alahmdulillah..mmg itu yang aku nakkan...


harap ALLAH dengar doa aku selama ni permudahkan jalan untuk aku bersalin pada kali ini...


p/s : baguih kengkawan aku ni...amik berat...


9 ulasan:

eB berkata...

eB bkn aper ... syg kwn2... :)
yg eB dgr ader sbb knaper kluar coklat tuh...
1. mmg kluar tanda
2. ader jangkitan... nih adeq eB si EL tuh la experience ms Aeeky dolo...
3. gegaran... kiarnyer drh lamer la... spotting org kater...
wallahualam....
aper2 pn eB cdgkan sue gi gaks check... selok mmg x best. hu3... tapi pegi jugak... janji hati kiter sng... risau nih sbb eB ader experience bersalin awal... 32 minggu (aerish dolo)... hu3...
tc... aper2 hal roger yer.... xoxo

Falsya berkata...

yg xpregnant lg nie pun dh seriau dh nie..apo cito..hahaha..

IntaNBerliaN berkata...

ooo sue dah 36 minggu yer... lg seminggu dah boleh bersalin.. sekejap je kan.. sy ni plak yg tiba2 rs takut.. bkn takut pe, takut kene jahit.. hehhe

♥cikmOt♥ berkata...

bb sila tunggu minggu depan depan ye...

MamaEma berkata...

moga dipermudahkan bersalin... jangan takut sangat..nanti takut bawa ke baby pula...

eima berkata...

sakit ke kena seluk ek ..aku pun dah lupa tp bg aku cam tak sakit ke aku yg dah lupa.....hmmm ntah la....

false contraction kot.....
rasa lain mcm pi cepat yg oi ... risau jugak sbb mcm2 hal skrg ni ... dah byk kes baby meninggal dlm perut ..aku bukan nk takutkan hang tp ni reality skrg ni .... biras aku salah sorgnye ... usia kandungan die dah 36w

QA's ~ mamapapa berkata...

uhuhuhu!!!betul tu..paling tak suka bab2 seluk menyeluk ni :(

aanie berkata...

em, mmg x suka kena seluk....rasa nak tendang2 je doktor....kekeke...

insya-Allah..semoga dipermudahkan...

Alycia berkata...

wahh, dah nk due ekk.. harap smuanya dipermudahkan.. amin..