Yang DiSaYAngi

Rabu, 17 Oktober 2012

Apa Kata Ustaz

 
 
Gayoo macam program tanyalah ustaz...kikiki...ala kat TV9 tu...
rajin gak aku tgk..cayo tak..sila la cayo..kakkka...
 
ramai yang tanya apo kata ustaz bila aku bawa izz G Darul syifa'...
 
ustaz kata biasa la budak besar ni mesti ado kan yang menganggu...
mmg ado la kat izz tu, ado la di baca2 sikit ayat asuci al-quran tu...mana taknyer..bila en asbeen pegang izz, izz merengek...bila ustaz tu pangku, dier diam mata tepat pandang ustaz tu//mmmm////
 
kata ustaz tu, sebelom masuk rumah tu, duduk jap kat luar dalam 2,3min, baru masuk N bg la salam...so far mmg en asbeen selaloo wat..even aku pon B4 regnantkan izz pon buat gitoo..katanyer lebeykan izz dengar ayat suci al-quran...so far mmg malam2 tido, mmg laptop tu on sampai la ke pagi dengan bukak ayat al-quran ni
 
so far lepas balik tu lena izz tido...malam tadi, tido jap je, pastu malam tu, buat balik, pastu ok la so far tidonyer....
 
 
 
p/s : harap2 elok la..ikhtiar tu baik kan..

10 ulasan:

Nad @ MamaZN berkata...

Takpela baru sehari..nnt cuba lagi bg air penawar tu..kene mandi 3x sblm maghrib kan?
Kadang2 tu, menda tu bukan ada budak.kadang tu pada mknya..kan mknya masih ada darah kotor.menda tu kn suka pd menda2 camtu..tu yg budak kene tempias jugak tu..takpe, kita dah ikhtiar, truskan je..kita tgk cemane pasni..

Anum berkata...

x pe sis yang penting sis usaha k

MrS. F!zA berkata...

biasalah sue..darwisy dlu gitu lah..asl mlm je ngis..tgh tido pon blh bgun melalak..ustaz kata cmtu jgk..tp cmtu jgk smpi lah bape bln..bru hlg..ntah2 mmg style dia gitu..

eB berkata...

tulah yg eB rs cam x der pe2 pn kat umah sue tuh... oooo 'kw'n dtg dari luar yer... bwk kluar nanti sila comotkan skit muker encem si izz tuh yer... hik... calit jerk celak itam skit kat pipi... tuh petua org lamer2 la... kalo rs x merosakkan pegangan akidah... sj2 nk buat... boley jerk kot... ;p

PinkUmmi berkata...

ooo...kebiasaan memang macm tuh...baby nih mudah dapat gangguan..lps nih kalo pergi mana2 baca ayat2 al quran...pastu pakai minyak busu kat baby tuh sekali...

Ezna berkata...

moga semuanya dipermudahkan ye...'benda' ni mmg suka budak2....

Cute Mum berkata...

mak uyun pon selalu pesan nk msuk rumah kena dok luar kjp baru leh masuk.. takut ada yg ikut..

IntaNBerliaN berkata...

alhamdulillah dah makin ok.. pe2 pun, sue kene jaga2 gak tau..

aimaniman berkata...

salam kenal...

anak2 akak semuanya menangis mlm time pantang dan paling teruk yg sulung.. sampai umur setahun br ok.. puas dah berusaha berubat.. tp lama2 mcm natural je pd akak..nangis tu mcm irama plak dah..

kata org ada urat nangis.. cuba tengok muka anak.. ada urat melintang kat hidung mrlintang antara 2 mata.. entahlah...

ShimaSalleh berkata...

Kalu suami shima lak, sblm balik rumah, pi la kedai dulu ka, apa ka.. Dia lagi la kerja masuk kebun sawit kan... Insyaallah Izz besar nanti ok la tu