Yang DiSaYAngi

Rabu, 24 Oktober 2012

dua2 atas riba guano ni??????

 
 
Semalam betoi2 la menguji kesabaran aku ni...mmmm...
 
al kisahnyer...
 
 
macam biasa time nak tido..lepas abis je aku layan mimpi cinderella sambil buat stok EBM untuk izz...aku tido kan syawal...elok la aku mula nak tidokan syawal....en asbeen masuk bilik bawak izz..adoiii sudah jaga ini anak...mmmmm...so nak tak nak, mmg kena la susu kan izz N tidokan dier sekali...dah lepas syawal, mula la dier aktif balik, dah tak da yang nak dodoikan dier...mmmmm...di main la pusing2 kat atas katil, bergayut la kat belakang aku yang ngah menyusukan izz ni...marah la en asbeen kat syawal...
 
en asbeen ajak syawal tido...syawal takmo...dier main sorok2 dari en asbeen...dier egat abah dier nak ain ngan dier kot..mmmmm...aku selagi adik dier tak biisng...diam je menyusu, ok la...
 
 
en asbeen mula nak hijau ila dier sebok nak tido dekat ngan aku..masalahnyer nak atas riba macam adik dier gak...di tolak2 nyer adik dier...bila adik dier mula nangis...haa..sepantas kilat jua la tangan en asbeen angkat syawal kuar dari bilik...
 
dari dalam bilik aku dpt dengar sore syawal melalak kat luar bilik...minta di buka pintu, nak masuk..mmmmm...sebak pulok aku...
 
tak lama, en asbeen bawak syawal masuk balik..dengan alasan..
"jgn nak kacau ibu ngan adik...egat tu syawal"
 
syawal masuk2 terus la terkam aku...mmmm..dier mula terasa diri tu tak di sayangi...last2 bila izz dah lepas..aku minta en asbeen tidokan..sebab izz dah diam...so bila aku tidokan syawal...ok la dier dah mula tido......dah mamai2 nak tido...tetibe en asbeen masuk bawak izz, minta aku tidokan..ok la..syawal pon dah ok...tetibe dier meraung...dier tau yang tangan yang menepuk tu beralih tangan...mmmmm....last2 dengan menyusu izz di riba...tangan kanan ligat menepuk paha syawal...tu la gayonyer...nasihat2 la macam2 kat syawal, sampai lena dier....
 
 
en asbeen dah larik atas katil, sembunyikan diri di bawah selimut...dengan dahi berkerut, mulut mancung 14inch..mmmm...geram ngan perangai syawal yafiq....
 
ni jela gamba berdua ang ado...bila ajak syawal bergamba ngana dik dier...lari pulok
 
 
 
p/s : mengeluh tak boleh...itu tanggungjawab, walaupun penat, letih...harus la di teruskan...cuma harapkan ada yang menghargai...sudah cukup

12 ulasan:

eima berkata...

hmmm syawal kecik lagi die tak brape nk paham sgt .... tak pe la slow die faham la yg adek tu perlukan lebih belaian dr ibu ....

aku untung sbb fahim dah cerdik dan besar utk paham die ade adek dan mama kena lebihkan adek .... bila adek tido aku jrg rehat nk tido bagai sbb aku nk gomol si abg plak ...waktu dlm pantang tu la aku buat supaya fahim tau yg aku akan manjakan die bila adek tido....

Anum berkata...

ye la kan x leh nak mengeluh

aNiM berkata...

ape la paklang, merajuk pulak. haha.patut ambik gambar muncung 14inci tu. kehkeh.

akak masa pantang damia dulu nasib baik sesangat Nabil faham. nasib baik juga la abg ngah rajin nak melayan.
tapi kan, sekarang ni seksa juga. sebab dua2 dah besar. sorang ketiak kiri sorang ketiak kanan. macam nak tercabut juga bahu tak boleh gerak time tido. hadoilaaa.

ayat damia sekarang kalo sedih 'mama kena sayang kakak tau, nanti kakak sedih kanggg' haha. nyampah :P

Nad @ MamaZN berkata...

Insya-Allah sementara je ni sue...
Izz dah 4-5 bulan nnt, syawal ok la kot
Sbb time tubizz dh pandai nk main..
Sabar k!

aanie berkata...

adeih camne la nak jaga dua2 anak dlm pantang...yg si abg x puas bermanja ngn kita lagi...susah gak kalo xde org tolong kan....

PinkUmmi berkata...

xpela...lama2 syawal phm la tuh...

Waney Zainuddin berkata...

Biasa la tu. Sementara nak besar. Kejap je tgk2 nanti dorang dah pandai main sama2 ;)

eB berkata...

kalo drg x der kat umah nanti, x keuan sbb boring x der benda nk buat. hu3

IntaNBerliaN berkata...

Alahaiii syawal... sian adik ditolak2 adik nak duk ats riba yer.. mcm2 kan ragam ank2.. alisha ni maybe girl kot... dia lbh phm.. xda pulak camtu.. tapi terlebih caring... hahha

ShimaSalleh berkata...

Wah! Izz pakai baby swaddle ke? Ok tak? Plan nak beli utk ank2 yg akan dtg! Wah gitu!

Kesuma Angsana berkata...

cabaran seorang ibu gitulah!

fieda berkata...

olololo...sabor jer la..