Yang DiSaYAngi

Rabu, 17 Oktober 2012

Izz Dani Aqlan

 
 
sekarang jam 10.35AM genap la izz dani aqlan sebulan...
17.10.2012...
alhamdulillah selamat bersama mak tang sekeluarga...
 
 
semalam mak tang ni ado sebut pasal RAWATAN DI DARUL SYIFA'
benda ni dah lama berlaku...paling ketara isnin aritu la time bufday mak tang ni...
izz kuat mengeliat sampai merah2 muka, naik urat2 kaat kepala( dah la motak kan), pastu mesti ganggu tido dier yg ngah nyenyak tu..mmg kesian la tgk, sedap2 tido, mengeliat kuat2 sampai gigil2 tangan kaki..mmg terganggu tidonyer..yela BB besar ni selaloo kerjanyer tido, menyusu, tido..
 
tapi izz, banyak jaga..tak kisah la klo jaga tu, tak bising kan..ni bising, angkat pon nangis, letak nangis, masuk buai nangis, kasi susu, dok la mengeliat2..dah tu di tarik2 nyer..mmg sedih pedih la kan..dah tu dier yg lepaskan, dier marah lak..mmmm...
 
isnin tu mmg menguji..sampai en asbeen tgk aku, dah mcm zombie...bwh mata hitam je..mana taknyer siang tak dpt rehat, mlm pon tak tido.mmg ye rrr muka gitoo kan...
 
mak aku pon heran nape...check perut dier kembong ke tak...ado la kembungnyer..pastu di taruk minyak telon, ok nyer kejap je, pastu nangis balik..tgk perut balik, x kembong pon..
 
kata org BB besar ni mengeliat tanda nak besar..mmg aku tau la..tapi ni dah teruk sangat mengeliatnyer ..aku jadi takut ngan dier..mmg klo BB laki ni mmg kena jaga lebey siki..pon tau..lain anak, lain rasa, syawal dolu sgt2 la banyak tido, kejut sampai 1/2jam baru celik mata..
 
mak aku pon buntu, nape ngan izz..dalam hati aku tu kuat dok kata, mana la tau gangguan yg kiter x nmpk kan...mana la tau..tp aku diamkan je..simpan dlm hati..bila aku cakap benda ni, baru aku cakap ngan dier..akak aku, suruh G darul syifa', at least ikhtiar kan..dari x buat pape...
 
MIL aku pon takut je, siap suruh g jumpe pakar...insyallah check up izz sebulan jumaat ni, aku tanya ngan nurse atau doc..nak kata angin pasan, aku N mak aku check, ok..so far...MIl aku suruh check ubun2 dier jatuh ke tak, ( aku pon x tau tgk camne, minta mak aku tgkkan)..katanyer klo jatuh tu sawan, mak aku ok, x da pape, klo sawan, mesti nangis banyak..ni time ok, baik je izz  ni kata mak aku..mmmmm...
 
so tghari kelmarin aku G darul syifa' dapatkan rawatan...
alhamdulillah lepas jumpe tu, izz kat sana behave, diam je,
sampai kat ustaz tu, dier bising, ustaz tu pangku dier, dier diam je tgk ustaz tu..
 
alhamdulillah so far blk dari darul syifa' izz tido lena sampai ke petang, pastu mandi ngan air penawar tu...mlm tadi pon tido, renjiskan sikit air tu kat muka N badan dier ngan ayat kursi, selawat N al-fatihah..tak la bising, tp tak mo tido, susu banyak minum dah, siap bagi yg aku baru sangat2 perah...minum, kenyang, sendawa bagai...tapi mulut tu masih mencari2..mmmm...last2 tido jugak..alhamdulillah at least dapat jugak aku tido 4, 5 jam kan..dari x tido langsung..
 
 
p/s : tak sabar tunggu izz abis mengeliat ni
 

8 ulasan:

Falsya berkata...

ustaz kate ape sue?..at least ikhtiarkan..insyaALLAH dh gie sana xde ape2 tuh..aunty sya doakan izz okayh ye sayang..tamau ngeliat2 lagi dh..kesian ibu..kang aunty sya jmp ibu kang mau kompius, zombie ke ibu izz nie..hahahahahahaa

Anum berkata...

amboi mengeliat dia

ShimaSalleh berkata...

ha'ah ustaz kata apa?
Shima masa pantangkan afiq suami rasa ada benda yg nak kacau, biasalah baby baru lahir ni 'dia' igt mcm mainan dia tau.. Tp xleh masuk rumah shima sbb ada yg jaga ( suami la yg kata) hihihi... Tp kat luar mmg byk sbb abg aqil leh nmpk.. Insyaallah dah besar sikit nti Izz akan ok :))
Take care Sue

♥cikmOt♥ berkata...

haah, apa kata ustaz???

eB berkata...

ustaz kater aper yer sue? eB x der rs aper2 pn biler tgk izz & bc ceriter sue... besa eB dpt rs... cam pelik plk... hmmmmm

Nad @ MamaZN berkata...

Ustaz.ckp pe?

PinkUmmi berkata...

izz skit pe???

IntaNBerliaN berkata...

Ni yang risau kat ank2 kecik kan... dorg bkn tau ckp.. kita pulak xnmpk apa yg dia nampk...