Yang DiSaYAngi

Selasa, 9 Oktober 2012

Nasib la tak terkena anakku

 
Salam pagi kengkawan...
pepagi tunjuk tilam...bukan aku nak tido pon...mau bercerita sajooo...
 
ni kes petang ahad aritu,....ngah syiok2 aku siapkan izz lepas mandi, macam biasa...atas tilam tu la...izz pon diam je...tetibe aku terasa jari telunjuk tgn kanan aku macam pedih...sebenarnyer dah nbanyak kali aku terasa pedih2 bila sentuh tilam ni...aku cuba la raba2 tilam tu, tak da pon...aku panggil en asbeen minta dier check...sekali bila en asbeen check....sekali hammmikkk ko...ape yang dier jumpe...
 
 
ni aku amik kat pokcik google tau...tapi mmg sebesar ni la jarumnyer...mak aiiii panjang+besar jarumnyer...aku cakap kat mak aku yang dok bersilat memasak kat dapur tu kan...
 
aku : mak...tengok mak, mak tertinggal jarum erk waktu mak jahit sarung tilam ni..
mak aku : mana ada...ada ke...(sambil aku tunjuk)...mak aiiii besarnyer jarum tu, mana mak ada jarum besar ni...ni mesti org yang buat tilam kekabu ni..ko beli kat mana set tilam ni..
aku : yaa beli kat dengkil..aritu check macam tak da pape pon...
mak aku : yela..mak pon siap lipat2 tilam ni, na k ukur buat sarung, x da lak kena..seb baik la ko kena...kena kat izz...saman la kedai tu...
aku : kakakkakakakkakakka..
 
gelak sajoo aku mampu...bukan x mo saman..buat pe...mmg la marah...tapi nak besar2kan perkara ni..tak pela...lagipon mak aku ni bergurau lebey ni..kakkakakka
 
 
 
p/s : seb baik jugak tak kena kat izz...

 



11 ulasan:

Anum berkata...

bahaya nie sis

Falsya berkata...

ya ALLAH..bahaya kut jarum cenggitu dlm tilam baby..nasib baik la izz xkene..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

nasib baik tak kena izz.....
Cuai betul kedai tue

eima berkata...

klu kena kesian izz ...hmm bahyekan ...

Ema Blog berkata...

agak berbahaya ni

ieyda berkata...

sib baik jgk kene kt ko...klu kene kt izz, mau nangis terkejut kita

ShimaSalleh berkata...

mujur tak kena baby izz... mujur maktang yg kena dulu huhuhuu...

aanie berkata...

camno la blh tinggal jarum dlm tu....cuai tul diorg nih....

Nad @ MamaZN berkata...

Naseb baek...
Kalu tak, ksian la kat izz huhu!

fieda berkata...

bahaya betul la kalau kena kat izz..isshh..cuai dorang ni wat keje..

IntaNBerliaN berkata...

bahaya betoi la.. kalau kne izz xtau nak ckplah.. doc xcucuk dia, jarum tilam plak cucuk dia...