Yang DiSaYAngi

Khamis, 11 Oktober 2012

Orang Rumah Untuk 7 hari

 
 
Egat citer Untuk 3 hari je ke kuar wayang...
 
Orang Rumah untuk 7 Hari pon kuar wayang gak....wayang kat umah aku la...kakkakak....
 
 
sape yang org rumah tu..??????????
 
ning dia...
 
ni sebelom jadi Orang Rumah Untuk 7 hari
 
 
mak...hensem laki aku ni..walaupun tecik..kikikikiki...
die la org umah tu...slaloo dier je kata kat org....aku ni org umah dier...kali ni dier jadi org umah aku lak....
 
tak lama pon jadi orgumah,....7 hari je...tu pon waktu dier dapat cuti tanpa rekod 7 hari sempena aku beranak 17.09.2012 aritu...mmg dier la yang buat segalanyer...kena la kengkadang mak aku tak da kat umah, G masjid, surau, G hantar kuih...so mmg dier la yang berusaha menjadi org umah dengan sebaiknyer..kire dari segi kemas umah, basuh baju, lipat kain, mandikan anak, iron baju sendiri, masak...mmg dier la yang buat...mmmm...aku pon time tu tak kuat lagi...mmg tak leh la buat...
walaupun kengkadang en asbeen ni lipat baju, sidai baju gayoo macam roti canai....iyakan sajo....kire bersyukur la dier buat...kalo tak buat..lagi naya..kakkakakka....
 
 
kadang kengkawan datang umah melawat aku N izz...dier jugak yang sedia, minuman...ikikikiki...sweet je laki aku ni...
 
 
tapi tu semua 7 hari sajoo....lepas pada tu, dah kurang sikit dah, sebab aku pon dah kuat sikit, leh la lipat kain, basuh baju, sidai baju...tp bab2 kemas2 umah N memasak still lagi dier..dier tak kasi aku buat..abis 44  hari, semua tugas yang dier buat...akan di galas oleh aku lak..kikikkikiki...
 
ni time menjadi org rumah ni..
 
 
 
 
p/s : susah nak carik ni..kikikkikik
 


7 ulasan:

Nad @ MamaZN berkata...

Masih teringat milo hasil air tangan pak akob kite ni hhehehe

Anum berkata...

hehhe
mampu gelak je sis

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

untung koooo mak jemah..
dh la ensem.. hahaha
kecik tape, janji berbakti.. =)

PinkUmmi berkata...

walaupun 7 ari dh kire bagus la jd surirumah...incik hubby sy lg bagus..0 hari jd surirumah....hahahaha

eima berkata...

dok mencangkung ek ... aku tgk akob ni byk gambo die suka dok mencangkung ... hehehehe

ShimaSalleh berkata...

bagus tuh! terbaik!
Betul la susah nak carik nih kikikik

IntaNBerliaN berkata...

hihiii walaupun 7 hari je tp dah syokk jugak kan.. hehhe