Yang DiSaYAngi

Khamis, 4 Oktober 2012

Syukur dengan rezeki yang diberi...

Assalamualaikum...
 
kengkawan semua sihat ke...aku hari2 G terjah blog korang...tp blog sendirik jugak bersawang...kakkakak....nak Up citer agak la lambat..klo kat opis..mak aiiii mmg semangat la...
 
 
Hari ni, hari yang ke 19 aku menjadi maktang...tinggal lagi 25 hari lagi akan berjemah kembali ko..semangat...beku otak duduk umah sajo....ni nak menempuh 90hari lagi la sengal otak aku ni...mmmm....60 hari dolu pon dah tak serupa org dah aku duduk umah walaupun dah abis 44hari kan...al maklumla, org tak reti duduk umah lelama...kakakkakak....
 
 
alhamdulillah jugak hari yang ke-19 ni jugak la izz masih la menyusu susu badan ibu ni secara penuh...eksklusif ko..kakkakakka....no plain water...no formula milk...alhamdulillah...dengan rezeki N rahmat yang di beri, susu aku pon laju ke tumpah ke bumi ni...syukur sangat....
 
 
Alhamdulillah hari ni hari ke-19...simpanan untuk izz sudah menjangkau 43oz...kalo org lain tgk, mungkin sikit kuantitinyer...tapi berkat sokongan en asbeen yang sedar akan menyusu ni...(udah kena ceramah B4 beranak dolu pasai BF ni...) en asbeen banyak la galakkan menyusu N pump bila izz tido..selama 2 minggu ni jugak la izz menyusu dengan aku N ni jugak la bekalan untuk izz...aku harap bila aku hantar izz ke taska nanti, pihak taska boleh terime akan susu ibu yang aku akan bekalkan kat izz bila kat taska...yela, mesti la leceh sikitkan bagi dorang, nak panaskan kejap, bukan mcm susu formula, terus bancuh je...insyallah kan...
 
alhamdulillah jugak la susu aku sekarang melimpah2 bagai...izz menyusu sebelah kanan, sebelah kiri akan menitik kuar...sama jugak kalo kiri ke kanan...mmmmm...so inisiatif aku, aku akan pump yang sebelah bila izz menyusu yang sebelah lain...selama aku menjadi mak tang ni jugak la, aku amat2 la suke minum milo, tak kire la pagi ke, tengahari, petang, even malam lepas makan malam N tido, aku bantai jugak...selain tu aku sesah jugak anmum lacta...tapi sekarang dah abis, aku bukak milk bosster yang baru...ni dia...
 
 
 
En asbeen G rembat aritu sampai 2 kotak kat lunatots punyer kedai kat presint 15 tu...mmmm...so far mmg aku minum 2X sehari...abis je ni...aku egat nak amik ni...
 
 
ESP shaklee...
 
rata2 yang aku review ni semuanyer berpuas hati dengan hasilnyer...aku pon ado discuss ngan en asbeen..walaupun aku tau benda alah ni mahal kan...ado je inisiatif lain kalo nak susu banyak dengan jayanyer...tapi en asbeen tak kisah..katanyer...
"kalo nak, amik je la, beli...tak pe, saya tak kisah pon, janji minum N mmg untuk izz kan, so tak pe la walapun mahal"
 
suke mak tau...tp abiskan apo yang ado kat atas dolu...insyallah bulan depan baru aku nak mula start amik kot...
 
selain tu mmg aku sekarang pantang ni cepat la dahaga, mmg bergelen aku minum, mmg aku tau time pantang ni tak leh minum banyak, tapi apo kan dayo aku rasa slh 1, susu aku banyak ni mungkin sebab aku minum air kosong banyak kot..kot la...nak wat guano, panas la sekarang ni..kakkakak....
 
tak lupa jugak la...aku selaloo amalkan ni...
 
Credit to : MOMMY ISKANDAR
 
mmg aku ngah rajin ngan benda ni semua..aku harap la aku akan rajin sampai la akan2 datang..amiinnnn....
 
 
 
p/s : berkat susu ibu...kena kuat ni
 
 


15 ulasan:

Anum berkata...

bagus sis nie

PinkUmmi berkata...

susu ibu memang byk khasitnye kan....

Nana berkata...

wah banyak hasil nye ni
rezeki bb izz

mekchu berkata...

byk nya rezeki izz... mak tang jgn hangat2 je taw.. buat kasik berganda2 byk okeh.. mak yong sapot!!!

Cute Mum berkata...

samalah sue.. uyun pon kalau sara isap sebelah, sebelah lagi menitik gak.. tapi wat masa nie belum pump pon lagi.. cuma guna tangan bila sara asyik tido jer... tak tahan kalau bengkak.. dah balik rumah nanti baru nak study pasal EBM nie.. kat umah mak takder tempat nak simpan..

eB berkata...

byk tuh, awal2 pn dh leh simpan. tahniah sue :)

eima berkata...

alhamdulullah rezeki ....harap2 ko leh guna susu tu sblm xpired ... sbb ketahan susu ni dok dlm peti beku 3 bulan je ....

Nad @ MamaZN berkata...

Insya-Allah niat kita baik kan..moga Allah permudahan jugak perjalanan nak menyusu badan ni

ShimaSalleh berkata...

alhamdulillah rezeki tuh!
semoga dipermudahkan.. Chaiyok! chaiyok! :D

aanie berkata...

byk dah tu sue....

mkn la vit shaklee yg khas utk menyusu tu sue..dulu aanie mkn mmg byk susu...sb aanie ni jenis x byk susu...lepas mkn tu br byk sikit susu....masa awal2 nak nangis rasanya susu x keluar....pam bagai nak rak..tp cenonet je yg kuar..

fieda berkata...

melimpah rezekinya..alhamdulillah..

Ema Blog berkata...

rasanya cam kejap jer..dah 19 hari..

IntaNBerliaN berkata...

dh 19 hari.. kejap je...

alhamdulillah.. rezeki izz.. sy bpantang nanti guna set bersalin shaklee.... dh beli, tunggu ms nk telan je lg... hihii

ShimaSalleh berkata...

Nanti kecek org sebelah belikan deep frezer! wah semangat la nk buat stok! hihi

Ezna berkata...

susu ibu yang paling baik untuk anak kita :-) Mak Tang so kena betul Pantang eh?...:-)