Yang DiSaYAngi

Isnin, 5 November 2012

prolong jaundis

 
Hari ni lambat bersiaran...
 
pagi aritu 01.1.2012
bawa izz G hospital ada appoiment ngan paed kat hospital ni pasal jaundis izz aritu...
 
untuk pengetahuan korang sebanarnyer izz kena jaundis yang lebey dari 14 hari...benda ni mmg risaukan aku N en asbeen...tapi tak la risau sangat...sebab syawal dolu pon gini gak...sama je sebijik ngan izz sekarang..so ada pengalaman ni, tak la cuak sangat kan..lagipon izz mmg kuat menyusu ngan aku...so ok la...
 
 
so far 2X izz kena urine N amik darah untuk check semua yang beraitan dengan hati, pundi kencing dan sebagainyer...so far kali pertama tu...semua ok...tapi result tiroid tu x cantik..kena G sekali lg...untuk kali kedua...so far semua dah ok..juz jumpe doc je arini kan...
 
 
so dah jumpe doc tadi...hensem...mak jemah suke ko..kakakkaka...en asbeen pon kata hensem..kakkakak...yang best doc ni, putih N friendly...sangat2 baik...seronok nak taya macam2 kan...so far result untuk masalah dalaman...semua ok..tak da ape yang membimbangkan...G6PD pon ok...kalo ado..masalah la izz alah2 aper2 kan...mmmm....

B4 jumpe doc tadi...timbang berat, panjang2 bagai..so far resultnya...

berat : 4.1KG..(naik 600Gram dari check up sebulan 19.10.2012 aritu)
panjang : 51cm (jadi la naik 1 cm je)
lilit kepala : 36cm....


bila tang part berat tu sangat2 terbaik....suke mak jemah tau...doc pon puji izz semangat...so pada doc dier PK x da masalah lain...juz mugkin masalah susu x cukup pada bayi...mmmmm..pelik lak aku..sebab izz sangat2 kuat menyusu berbanding syawal..tapi x pe la...so far semua settle...

 
p/s : makin semangat ini budak...

6 ulasan:

Anum berkata...

makin hari makin comel...

ShimaSalleh berkata...

Alhamdulillah Izz baik2 ajer kan.. Aqil dulu pon dekat 3mgu kuning tp xde pulak amik urine..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

makin bulat ye...

mekchu berkata...

mak jemah kalo gi spital/klinik mmg x de keje lain.. asyik2 ngorat doktor.. hahaha..

syabas izz... bertambah berat badan dgn jayanya...

aanie berkata...

izz dah bam bam la...

ok la xde g6pd....adam ada g6pd...byk pantang..huhuhu.....

IntaNBerliaN berkata...

eh, pnjang izz skrg sama dgn pnjang ms aqilah lahir.. :-)