Yang DiSaYAngi

Khamis, 6 Disember 2012

Dapat jua taska untuk IZZ

 
korang cuba la baca status aku ni....
 

****************************************************************************
 
kire2 8,9bulan yang lalu..aku dah sebok2 carik taska untuk izz...masa izz dalam peyot aku lagi....dier belom cukup sifat lg...baru 3bulan..aku dah sebok2 cari taska untuk izz..untuk kesenangan akan dtg kan...x yah dah beranak baru nak sebok kat...at least boleh booked ke, Q dolu ke...
 
semua tempat kat opis aku tu aku anta borang even kat tempat syawal pon..tp tempat syawal dah pangkah dolu...sebab aritu katanyer penuh...mmmmm..tak leh booked pon...
 
so aku G la kat taska 1 blok ngan opis aku tu....kire 1 aras la ni..mmg dekat sgt...bukak je pintu nak ke toilet sebelah belakang tu...dah nampak pintu taskanya...mmmmm...so mmg aku dah isi borang N cakap sendiri dgn tuan punyer taska...aku siap boleh consider ngan tuan taska tu nak masuk bulan jan/2013...sebab dorang nak uruskan..kire sanggup la aku N en asbeen cuti gilir2 lepas aku masuk keje tu..(mak aku balik KG lps aku masuk keje)
 
dah bincang2...dier minta aku call balik 1, 2 bulan B4 masuk tu...ok la ...
 
 
pada 05.10.2012 tu aku call siap minta aku sms nama aku, namaizz, kemasukkan bila N taska mana...
so aku dah send sms...aku tunggu la takkan nak call tetiap bulan nak remind kan...
 
so baru2 ni...03.12.2012 isnin...aku call balik..nak konpomkan balikkan..lagipon lg 2 minggu nak masuk keje..mmg kena konpom la..sekali dier leh kata penuh...down la aku..padahal dah booked, dah Q, dah anta borang...takkan penoh lg...lama kot aku hantar borang tu..meyirap pon ado...mmmmm..cakap x serupa bikin ni///last2 en asbeen ajaka ku G taska tu waktu lunch...aku G tak da tuan taska tu...dier ke taska yg lain...mmmmm..
 
last2 untuk back up..in case klo ye mmg x dpt kat situ kan...aku G kat taska syawal waktu nak amik dier petang tu...so aku citerkan hal tu kat penyelia taska syawal tu..last2 terkeluar ayat ni dari mulut dier...
"kesian kat mama...tak pela hantar la sini januari nnt..nak byr duit taska syawal nnt, byr sekali duit tok adik dier...."
 
 
tergamam aku...seronok bukan main la...so aku tanya mcm2 la...
so far susu EBM bekal buat izz diterima..
 
 
 
tapi untuk CD pihak taska tak terime..mmg aku dah siap sedia dr awal..sebab opismate aku pon camtu gak....so aku mmg ok...so izz hanya akan pakai izz bila ngan aku...even jln2 pon akan pakai CD...duduk taska sajoo DD ye...apokan daya...ikutkan je la...
 
 
moga izz ok kat taska nnt..so far skrg ni klo aku kemana-mana minta mak aku jagakan kejap pon ok jee izz ni...
 
elok pulok abg dier kat situ, adam n rania pon kat situ..semua la kaum sepupu sepapat adik beradik kat situ...mmmmm....
 
so aku start keje 17.12.2012 - isnin...
 
so mak aku blk Kg...19.12.2012(malam)...
so 20 n 21 tu en asbeen kena jaga....
 
26 - 28 n 31 aku kena jaga...mmmm...ok la...nak tunggu sampai januari 2013 tu kan...
 




12 ulasan:

Ayu azmir berkata...

semoga semuanya berjalan lancar

Anum berkata...

tomeinya dia

♥cikmOt♥ berkata...

takpelah memana kan...
gitulah kalu masalah taska ni memagn kita akan down

izzain berkata...

taska bawah tu memang payoh... xde sistem.. aku dh hampir rasa dulu.. katanya kalau rajin kol,rajin tanya dptlah tempat katanya.. chett!!! aku sendiri pangkah taska bawah ni.. huhuhu , oklah tu dpt taska sama dengan abangnya, bru sapa buli adik abang leh berkuasa.. hihihi.. xpe.. pakai CD kat umah.. kat taska je guna DD jimat jugak.. hihi

Nad @ MamaZN berkata...

Alhamdulillah....
Ada syawal ngan adam jd bodyguard adik2 nya tu...

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

alhamdulilah dapat jugak..
jue pun booking taska jpa tapi takdapat..
last2 dapat kat umah orang,,
alhamdulilah nasib baik ada org nak jaga..jue masuk kerja 28/12 tapi sambung cuti..masuk 7/1/2013..sbb farisyah nak masuk darjah satu...

ShimaSalleh berkata...

alhamdulillah bagus dah tu dh dpt bs.. ramai geng plok tuh hihihi

hye baby izz!

ShimaSalleh berkata...

ok dah tu dah dpt taska.. Ramai geng plok tu hihihi...

hye baby izz!

aNiM berkata...

Alhamdulillah..selesai masalah :)
Memang rezeki izz nak satu skool dengan abang syawal kan :)

ieyda berkata...

sib baik jgkkan dah ada tu...

pening jgklah duk pk hal taska nie...

hrp2 abg syawal leh jg adik izz nanti..hihihii

Jaa berkata...

alhamdulillah... nasib baik dpt juga yer..

Mimie berkata...

alhamdulillah...dpt jugak kan...