Yang DiSaYAngi

Selasa, 18 Disember 2012

reward untuk diri sendiri


Mentang2 arini gaji..semangat bukak rimau pepagi ni kan...jelaskan semua hutang piutang yang kekal depan mata ni kan...elok ngah sebok la dok bukak rimau ni..kengkawan aku ni sebok la dok nak order mengorder kat adik kawan aku ni barang2 body shop..ada less 30%..almaklum la adik kawan aku ni keje kat situ..so leh dapat dikaun kan....pakat semua membeli..boss aku pon terjebak..aku pon macam nak...teringin meh...nak pakai perfume..lama sudah tak wangi-wangian kan...tapi selaloo PK 2,3X depan  mata ni...

almaklumla...gaji+bonus pon tak la banyak mana pon..dah tolak2 hutang piutang2 ni semua ni cukup makan je untuk diri aku nak samapi 23.01.2013 bulan depan punyer gaji...mmmm...tak termasuk sekarang sudah bertambah akan duit taska bulanan untuk izz pulok kan..mmmm...

mmg elok untuk reward untuk diri sendiri sekali sekala...tapi susah la..hati mmg sangat2 teringin...tp nak kasi duit kat org asik berat je..mmmm...bagaikan terasa "takpe..tak wangi2 pon..janji anak2 selesa"..tapi hati membuak2...sekadar boleh tengok je la...dorang order2 ni...


p/s : soalan sengal di ajukan pada en asbeen 
"abang..agak2 bila gaji kiter nak banyakkan..nak kaya  la."
kakkakakakkakakkakak

13 ulasan:

ieyda berkata...

jom gi alamanda..hihihiii

aanie berkata...

same la kita sue...gaji cukup2 mkn je...itupun asyik berangan nak kaya jer kan...hehe...

xpe la..mana tau ada rezeki anak....

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

xpe... kita bersederhana sahaja... :)

Jaa berkata...

erm sama la sue.. tahan jerla diri ni dr bl bnda bkn2... jaa plak bln dpn nk kena renew roadtax n insurans keta.. kopak terus...

ShimaSalleh berkata...

pki minyak wangi safi je :D

Anum berkata...

sederhana bagus

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

itulah bonus ngan gaji..tapi dah ada siap2 benda nak buat...

izzain berkata...

Hari Jadi aku 28 dec ni..

amaniammar berkata...

sy pulak kalu selalu tnya..
klu r gaji awk (my other half) 10k sebulan
mau jd full housewife...
hihihihiih
tp tu r..nilaian mata wang kecil sekarang ni

Nad @ MamaZN berkata...

Sedap kan hati lagi..
Karang Izz pening pale plak dgn bau perfume wangi2 ni..hhe

fieda berkata...

best jer org bergaji ni..

IntaNBerliaN berkata...

xtau nk komen pe.. sy ni walaupun hubby bg duit bulanan, mmg utk benja diri sndiri tp sy xda nk guna utk beli brg snddiri pun sbb mls + dlm otak selalu duk pk nk beli brg ank je.. sian dkt hubby dah byk hbs duit utk segala bil + brg dapur

Ibu Lala berkata...

Kalau ada rezeki lebih pe slahnye sekali sekala nak beli. Utk suami jugak kn. tapi mmg betul pun. Zaman skrg ni kalau gaji rm10 ribu sebulan pun tetap x cukup. Mcm mcm nak guna. Brg pulak mahal sgt. Kan kan kan. X kaya pun x pe asalkan hidup gumbira dan bahagia. Byk duit pun blm tentu gumbira..