Yang DiSaYAngi

Jumaat, 27 Januari 2012

dari Hobi jadi Tumpuan orang ramai pulak...MOOD : BANGGA JAAA

Selama aku menggatal2 ni main masak2 kat dapur aku ni..dengan menggedixs nyer aku minta resepi bagai kat KAK AMY a.k.a MAMA TISYA

ni rajin la main masak2 kan..aku pulak terpengaruh kan...mak aku lak macam suke jaa anak dier sowang ni mula ikut jejak langkaj dier..kakakkakaka...

aku saja bawa G opis try 

OREO CHESSE CAKE
TIRAMISU
TRIFFLE
CHOCOLATE CAKE

tak sangka jaa jadi perhatian N aku makin menggedixs la sangat N makin laju la tangan aku ni buat benda2 alah ni....meh kiter skodeng sikit antara hasil jualan aku....
(waahhh mak jemah bisnis women ko..kakkakakakkaka)
ni 1st time buat ni...selengge ja muka....tapi sedap jaa..(angkat bakul sendirikk..)

ni 2nd time aku buat untuk kengkawan opis en asbeen...





ni hasil jualan aku kat kengkawan aku N kengkawan opis en asbeen....


p/s : mood teruja jaaa....tak sangka ada orang nak beli jaaa...

Khamis, 26 Januari 2012

Sedang Melantak Di petang Hari


Tadi lunch G alamanda..(sekangkang kera je pon ngan opis..)
bila dah lunch..pulun la makan..alih2 aku tgk kawan aku sowang ni...sedap pulak la makanan dier...siap offer kat dier...

"kak...ko tak abis..ko bagi aku.."

kakakakak...kawan aku ni kata...
" aku dah kata piranna mesti bersuara.."

sebab kawan aku ni jenis tak makan banyak....untungla sape kawan ngan aku..aku tolong abiskan...
aku abiskan makanan kat pinggan aku..pastu abiskan makanan kat pinggan kawan aku pulak...
mmmm....

elok kawan aku singgah cold storage...sempat jaa aku rembat keropok..mau makan kat opis..kakakkaka

mmg melantak betoi aku arini..terasa lapar semacam jooo...
(sekarang pon ngah mengunyah keropok N roti...)akakkakakakkak

Terasa nak Coti2 Malaysia lagi la...

Baru tengahari nak bersua muka....kakkakakka....

aku tengok memasing CNY ni ramai yang ke sana ke sini...
even..sedang aku menaip ni pon...geng2 mak jemah aku..(bebudak opis aku ni la..)sebok la bercerita nak G bandung N jakarta...yalo...member aku sowang ni G next week ngan family dier....2 lagi member aku G ujung bulan dua ni...tempat yang sama gak...bukan main rancak benor bersembang kat sebelah aku...aku kat meja....dah ngantok dah...gebang bukan main...

bestnyer dapat jenjalan N coti2 ni tau....last aku G jenjalan pon G MELAKA aritu..mmmmmm...
lepas tu tarak sudah....hanya balik kampong..balik kampong..balik kampong...

aku tengok memasing kawan2 blogger yang di sayangi ni bukan main lagi berjimba dorang ni..terbaikk tu....berjalan sana sini....

aku hujung minggu duduk rumah....raya cina pon duduk rumah saja...alahai.,...alamanda ja tenpat aku berjimba pon...

teringin nak bercoti2 malaysia ni...tapi apa kan daya..kalo aku cakap ngan en asbeen...

"sayang..tunggu la hasil kebun yaa.."

kakakakkaka......kelakar lak aku dengar...mmm....tapi betoi jugak..kami ni bukan berduit sangat...tp untuk diri sendiri ada la...kalo betoi2 nak jalan pon..mmg kena kumpul duit jaa...tahun depan baru boleh berjalan....

Mari bergelek di malam hari ini..

Sengal ke ape..mlm2 mau menari nari bagai...

Ni semua penangan citer hindustan yg baru lepas aku santapkan untuk mata aku ni..kakkakakakkakakakaka...

B4 this aku layan cite ni x da rasa..juz egat jln cite..mlm ni terjiwang pulak..layan tangkap pelling gitu..adohai...citer MANN lakonan aamir khan n manisha koirala..mmg terbaikkk..sebak jaa tgk..adoi..

Sekali itu budak kecik sibuk ajak tido..minta2 n cari kaki...nak x nk tutup tv dolu tidokan dier sambil bebel kat syawal...

"syawal ni ibu baru jaa nk feeling2 gitu..ngan abah x leh feeling2..kang lain jadinyer...kakakakakakaka...."

posted from Bloggeroid

Rabu, 25 Januari 2012

Syawal VS Peha N kaki

Pepagi ni sunyi ja opis aku ni...yalo ramai yang still bercoti lagi tau....

aku jaa keje...sebab next week aku akan bercoti panjang pulak..kakakkakaka...

Dah lama aku tak citer pasai Syawal Budak Tecik ni...
syawal lately ni suke sangat tau manaj2 ngan ibu dier ni..adohai...
yang bestnyer syawal sangat suke tido nak peluk lengan aku...

N da best is adalah syawal mesti sebok nak tido N gesel2 kat kaki N peha aku...

sampaikan 1 hari tu aku tido berselimut....tetibe syawal marah2 dlm tido..apa hal la ni..sekali dier dapat pegang peha aku..terus senyap N terus tido lagi...ad sekali syawal meraba-rba pulak..cari peha...pasai ape tah...

kejap2 di ciumnyer...kejap2 di sayang2nye...kejap di gigtnye...mmmmm

aku pon pelik ja....

Benjo oh benjo....

Malam2 baru nak lelap mata..tetibe peyot bergendang pulak...nak makan..aku cakap ngan en asbeen..lapar..dier kata....

"G la masak"....

Mmg kat dlm umah no aku ada masak ayam masak kurma...


Tapi masalahnye tekak aku ni nak menlantak BENJO..mana la nak cari mlm2 pukul 12.23am ni kat putrajaya ni..adoi..peyot aku dah berkemundang dah kat telinga aku..adohaiiii..


Nak benjo...nak benjo....nak benjo....

posted from Bloggeroid