Yang DiSaYAngi

Selasa, 31 Januari 2012

Kuatnyer ko Makan

Sejak2 preggy ni...alhamdulillah mmg tak da la morning sickness tu...agaknyer ALLAH sayang kat aku..untuk menjaga family yang tak berapa beaso ni kena la selaloo sihat..nak2 la pulak syawal si budak tecik tu asik la nak menyendeng kat aku..berdiri pon menyendeng..tak paham aku...alahai...kalo la aku ni tak sihat alah jaa memanjang sepanjang preggy ni..masak laki aku tu...aku tau dier boleh..tapi menguji kesabaran jugak la...

dolu preggy aku n en asbeen boleh la...jaga diri kami je..ni ada si syawal ni..alamat mmg kena la kuat...seb baik la...alhamdulillah rezeki aku..harap semua di permudah oleh nyer..aminnnnn.....

Tapi peyot sekarang cepat sangat lapar N berkeroncong ..adoi..macam2 benda la dalam kepala otak ni nak makan...mmmm...dah amik 1 makanan, terasa nak makan benda lain..adoi..tengok kengkawan punyer sedap jaa...(padahal biasa jaa..)
pon kena rembat..kakakkakaka...kalo break1st...dalam pukul 10am lapar lagi..pastu lunch...pastu 3pm..pastu balik kijo pukul 6pm..pastu dinner 8.30pm...pastu pukul 12.00am lapar lagi...alahai..mmmmmm...

ni antara makanan yang aku terasa nak makan jaa...





terbaik...semuanyer waktu tengah malam aku melantak..alahai....aku pon tak paham la...mmg tak boleh nak kawal ni...peyot aku ni..asik nak makan ja.....

Isnin, 30 Januari 2012

**Wink Wink** ...Teruja jaa mak jemah..


Pagi yang aku rasa indah la jugak ni..mau berkongsi 1 CER kat korang ni...
pada yang egat pada MOOD SEDEY JAA
selepas kejadian tu aku G check ngan doc...dier pon check N dier kata terlalu awal sangat...
tapi mmg doc consider PREGNANT jaa...
doc pon minta kau jaga permakanan N diri...sebab waktu aku jumpe doc tu 17.01.2012..belom lagi tibe waktu period...sepaptutnya aku kena jumpe selepas 23.01.2012..sebab 1st period aku pada 23.12.2011..tapi sebab waktu aku asik fenin2 lalat..macam kampong pening lalat...en asbeen pon kata G...ok la...tapi doc minta aku datang balik ujung bulan untuk check N scan sekali lagi..nak konpomkan betoi2,...

so bermula la hidup aku menjaga diri aku yang selengge ni..kakakkak....
aku tak da la heboh 1 kampong..tapi yang mana tau..aku juz kata insyallah....tapi selera makan..subhanallah...penat en asbeen aku nak melayan..siap dier kata waktu preggy kan syawal dolu pon tak teruk camni....

so aritu sabtu malam aritu aku G sekali lagi jumpe doc..untuk mendapatkan kesahihan...
N ini la jawapannyer...
suke jaa...mmg kecik sangat...5 minggu kot...pada yang paham tengok..baguih la...aku pon tak nampak sangat..tapi aku tau ada..kakakkakakak...

due aku 30.09.2012...asal la tak bulan 10..sama ngan bulan aku..kakkaka...
tapi ape pun bersyukur dengan ape yang ada...

alhamdulillah...preggy kali ni..takda morning sickness yang melampau...cuma pening nak makan ape ja...kkkkakakakakkakak....mmg melampau2 aku punyer selera makan ni...banyangkan seklai nak makan....
terikir..nak makan nasi goreng ikan masin+roti canai...kakakkaka...

ari jumaat lepas aku makan...
nasi putih+sup tulang+kangkung masak belacan+telor dadar+satay ayam N daging....
amik ko.....kakakkakakakak


p/s : mood gumbira rasa di hati..