Yang DiSaYAngi

Jumaat, 17 Februari 2012

Keinginan nak Melantak IKAN BAKAR termakbul..TQ en asbeen

Petang semalam aku ada post status kat FB aku..macam teringin la pulok nak melantak IKAN BAKAR siap bersalut ngan sambal2 gitu..pastu lapik N bungkus ngan daun pisang..mak aiiii melelh la ayeq liuq aku ni...mmmmm....

 kengkawan opis aku dah geleng dah kepala...adoi...payah..preggy pon kuat melantak...tak preggy pon kuat melantak macam piranna..mmmmm...

so petang semalam gak request ngan en asbeen nak makan...so en asbeen kata ok...

terus bedezupppp tengok kat FB UYUN ngah online..tanya la dier ANA IKAN BAKAR PETAI tu kat mana...yalo...UYUN ni kan JJCM macam MAMA TISYA tu kan..kakkakakak...senang...carik dorang jaa....

aku pon siap2 lepas solat maghrib...bedezupp G sana..mak aiiiiii sonang bonar rrr dari Putrajaya ni...mmmm.
so melantak la ikut apa yang nak..tetiba en asbeen kata:
"sayang...saya amik lala tau..."
"ikut suka abg..tau saya makan..."

sungguh tenang kat situ...tempat dier besar....org ramai datang tak putus2 pun sama jaa...
siap ada playground...syawal bukan main...nampak terus la tarik aku..mmmm....ibu dier ni mengikut je la..sementara en asbeen G sebokkan diri kat org ramai2 dok pilih Ikan tu....

tunggu2 makanan pon dah ada...umpan syawal ngan video karton pororo dier....senyap la dier kat kerusi tu...
lala tiga rasa...sedap ni....aku suke makan..sementara tunggu lauk ikan bakar tu....

ni haaa..ikan bakar bawal en asbeen pilih...yang bezanyer ikan bakar lain...dier ada taruk petai...

aku N en asbeen ok la..boleh makan....tapi tak abis sangat la...en asbeen kata tekak dier dier rasa macam herba sikit...agak kureng ngan tekak en asbeen aku..kalo tekak belasah jaa..tapi tak abis...tapau kasi kat adik ipar aku yang kelaparan kat umah..kakkakakakkak

muka aku tak da la....sebab selengge giler dowhh makan tu...tak hengat punyer....




p/s : akhirnyer termakbul sudah keinginan tekak aku ni...

Minta Maaf ye UYUN a.k.a CUTE MUM


Baru Lepas melantak Roti Canai lepas Break1st pagi tadi..kikikiki....

Baru teringat nak buat entry ni....
bebaru ni aku ada tengok kat blog uyun a.k.a CUTE MUM
gambar baru dania..punyer la menggedixs budaj kecik tu...dah macam aku dah...pantang nampak kamera mula photogedixs aku ni datang..kakakkaka....

Perasaan membuak-buak suke sangat tengok gambo dania tu...aku siap tunjuk ngan opismate aku...
cumill tak..???????

kengkawan aku kata..best...budak ni mmg jenis suke bergambo N pandai pose...
mmg la kalo mummy dier ajar dier...sampai dah tak payah ajar dah...boleh buat sendirik dah...

so dengan perasaan yang sangat la teruja nak tengok lelama si budak kecik dania ni...aku pon decide...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


agak2 korang nampak tak...(kemas tak workstation aku..kakakkakak...)

close up sikit....


amikkk ko...senget lagi kepala korang tengok gambo aku ni...
aku pon tak paham la nape jadi gini..adohai...penat aku....

tapi yang penting korang nampak tak desktop aku...amik.....aku tak kire..nak gak..tak puas jaa tengok muka so gedixs dania ni...kikikikikiki...kengkawan aku pon kata...GILO SOYA...kakkakakkaka...

so kepada : uyun a.k.a CUTE MUM

maafkan mak jemah ye...pinjam jap gambo dania ni..suek sangat tau/....suke3...suke3...
bukan takmo taruk gambar syawal si budak tecik tu...tapi dania ni gedixs macam aunty soya ni..kakkakakka/...

setiap kali buat keje...settle je....nak bukak benda lain..mesti sinyummmm nampak dania yang gedixs ni..kikikiki....

ampunkan kami penunggu gua...ampunkan kami..ampunkan kami...
kikikikikiki....





p/s : kalo dah berubah mood aku..gambar lain pulak aku taruk...

Khamis, 16 Februari 2012

Perkembangan yang baik buat syawal

Pepagi ni ....mengidam aiskrim carnetto pulak..seb baik la kawan kuar G bank jap...aku minta pesan..kakkakaka....so dlm kesezukkan...ada aku kesah..sedapnyer...sambil menaip sekarang ni...
kakkakakakaka....

rentetan dari HALF DAY
semalam....

aku bawa syawal dlm keadaan tido...mak aiiii...borat bonar,....bapak sedap la dok sebok tengok komik dalam tenet Phone dier..alahai....aku yang selengge ni...

jumpe je nurse...G tempat timbang...alhamdulillah...
dari 9.4KG - 10KG...

baguih anak aku ni..aku pon naik gak sikit..akkakakkaka.....
lepas tu appoiment syawal after 3 month dari sekarang..mmmmm....sedap la ati aku ni...suke3...kalo tak, x da la tetiap bulan aku kena mai klinik ni kan....

BMI n berat syawal pon ok...ada di garisan Putih...risau la jugakkan...sebab syawal ni jenis suke tang border line saja..kakakkakakka...

nurse tu tak banyak tanya N bising2 bila tengok aku N en asbeen...macam orang lidi..kakkakkakaka


p/s : mood suke...sebab dah abis makan cornetto jaa..nak lagi..boleh...

Rabu, 15 Februari 2012

Half day Arini... (Syawal Check Up)

Bagaikan dah lama tak bercelotoh pasai si budak tecik ni..syawal yafiq...macam2 kerenah N ragam la budak tecik ni...

Arini Half day sebab nak bawa syawal G check up...aku tak tau berat dier kali ni naik elok atau sama...atau menurun atau sebaliknyer...aku malas nak tadah telinga dah ni ngan nurse ni bising berat syawal tak mo2 naik ngan elok...kalo naik sikit pon....nurse bising ngan BMI dier..adoi..aku yang malas ni..dah tak tau nak buat ape dah...tapi budak tecik tu mmg aktif ya amat..nak buat camno kan...redha kan je la...
kalo dah mak pak dier mmg ketegori berat pon tak mo naik kalo makan macam piranna pon sama kan..kakakakkak


so kengkawan...kalo aku rajin la nak masuk kejap petang ni opis.,....dapat la korang jumpe aku jap...kat umah...mmg tak la...pantang aku buka lappy aku..sebok la si kecik tu nak tengok PORORO dier....adoi....


aku pon tak paham nape tak leh rotate gambo ni..padahal waktu upload ok jaa...dah masuk..senget la kepala nk tengok....

p/s : doakan berat syawal naik ngan baik..amminnnn...mood malas jaa nak G..

wordless wednesday - Alhamdulillah...rezeki yang di beri



sila la senget2kan kepala korang baca,,,,aku dah rotate pon gini..kakakkakak



p/s " mood....muka ada sinyum...

Isnin, 13 Februari 2012

Ada ja Orang Windu kat aku..kakkakakakka... mood : BANGGA JAAAA

Seharian baru la nak update blog...kakakakkakak....

last week...aku tak da la update sangat pon blog aku ni....rasa mood still hanyut jaa...tp still fenin tak mo hilang.alahai...tapi ni tetibe ada yang windu pulak...kakakakkakak....

aku tak update ada jaa orang eindu jaa kat aku..so sweet...

MOOD : BANGGA JAA..kakakkak

tak sangka ada jaa orang windu kat aku..macam en asbeen aku la...kalo aku kuar outstation ni....windu jaa dier nak dengar sore aku ni...dier kata kalo aku tak da...sunyi je umah..tak riuh macam selaluu..kakakakakk

siapa yang merindui diri ini ni..??????????

ni la dier.....


bangga jaa....mak jemah ngah hanyut....tak sampai dek tempat asal lagi...tapi mak jemah berjuang jugak jaa nak balik ke tempat asal ni...tak mo hanyut2 bagai...payah wwooooo....windu jugak sesama kengkawan ni....

TQ engkawan...windu jaaaa...windu kat korang jugak....

p/s : ADA SESIAPA YANG WINDU NGAN AKU TAK>>>...kakakakkakakak